Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Ho-ho-hó! Egy bűbáj karácsonyi könyvújdonság bukkant fel nemrég a könyvesboltokban. A medve, aki a karácsonyfában lakott hívogatóan kacsingat ránk a polcokról: nosza, csúsztassuk a fa alá, vagy tegyük csak ki az ablakba! Nyugodtan engedjünk a csábításnak, nem fogunk csalódni benne! Harcos Bálint egy szívmelengető történettel, egy kis huncutsággal és egy csipet karácsonyi varázslattal várja az óvodáskorú gyerekeket. És azok a rajzok!

A medve, aki a karácsonyfában lakott

 

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-504-6

Korosztály: 3-6

 

 

A medve, aki a karácsonyfában lakott már első ránézésre is nagyon szerethető – és nemcsak az aranyveretes borítójának köszönhetően. Kellemes színek, kézre álló méret, a korosztálynak megfelelően kedves, könnyed szövegezés, tagolt oldalak és imádnivaló rajzok várják a gyerekeket. A népszerű mesekönyvgyáros, Harcos Bálint (Szofi-sorozat, A boszorkánycica, Dorka és az elgurult gomb, A halandzsarablók, Petya és Tulipán) alkotótársa ezúttal nem más, mint Agócs Írisz, akit többek között a Maszat-sorozat, vagy az idei sláger, a Rajzolj egy krumplit! karanténkötetből is ismerhetnek a gyerekek. A melegszívű, bűbájos történet az ünnepi készülődésről, és egy hamisítatlan karácsonyi meglepetésről szól, de szuper apukás mesekönyv is egyben. A szereplők, apa és Liza ugyanis együtt végzik az ünnepi teendőiket – favásárlástól a díszítésig – kéz a kézben.

Liza legfőbb vágya, hogy egy igazi, igen-igen, egy ÉLŐ állatot kapjon karácsonyra, de a jelek szerint ennek kicsi az esélye. Apukája mindegyikre talál egy kikezdhetetlen kifogást, hogy miért is ne. Kutya? Kevés a hely! Cica? Hullajtja a szőrét. A hörcsög megrág mindent, a papagáj túl hangos, egy teknősre meg csak rálépnének. Na ugye, hogy ugye? Hamarosan itt a karácsony, már ünneplőbe öltözött a város, tele vannak az utcák fényekkel és csomagokkal masírozó emberekkel. Liza és apukája is elindultak, hogy megvegyék a fát az ünnepekre. Ezüst fenyő, lucfenyő, cirbolyafenyő, erdei fenyő… legszebb fenyő. Ez kell! Liza egy óriááási, vaskos fába szeretett bele. Apának jól meg is gyűlt a baja vele, mire – Jájjj! – U! – Au! – hazacipelte. Na de miért nyögdel ennyire..? A fenyőfát végül rendben leparkolták az erkélyre, de nicsak: hol itt van, hol ott, mintha önálló életet élne! Karácsony napján apa és Liza együtt díszítették a fát. Aranyhaj – Huhuhu, de csikis! – körbe-körbe. Jöhetnek a díszek – Hé! Fhű! Nono! – gömbök, csengettyűk, angyalok, és – Ájjj! Hohó! Ajaj! – a gyertyák és csillagszórók is a fára kerültek. Végezetül egy pompás csillagot helyeztek a tetejére: gyönyörű lett!

Szép ruha, csengettyű, ének – boldog karácsonyt mindenkinek! A fa alatt kicsi és nagy, csíkos és pöttyös, kerek és szögletes csomagok várakoztak, hogy kibontsák őket. Vajon teljesül Liza vágya, talál egy ÉLŐ állatot valamelyikben? Egy biztos, a karácsonyi meglepetés nem marad el, de hát az ünnepek szellemében (de pláne egy fenyőfás-aranyborítós mesekönyvben) ez már csak természetes. Nézd csak!

A medve, aki a karácsonyfában lakott egy nagyon bájos, vidám és szórakoztató mesekötet, amit biztosan nagyon élvezni fognak az óvodás kisgyerekek. Minden adott benne, ami elolvasztja a gyerekszíveket: egy medve (mi más?), vágyódás egy kis kedvencre (melyikük nem?), a karácsonyi készülődés vidám izgalmai (naná!) és azok az ünnepi kellékek! Adott a humoros és elbűvölő történet, egy huncut titokkal fűszerezve, adottak azok az imádnivaló rajzok, és ráadásként egy csuda nagy meglepetés! A kedvenc szavunk pedig a könyvben: örökre.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival.

A szerzőtől ajánljuk a Petya és Tulipán, A boszorkánycica és a Dorka és az elgurult gomb című mesekönyveket is. Érdekelhet továbbá Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! című gyerekkötete.

TIPP: Böngészd át a legújabb télapós gyerekkönyveket! Mikulásos foglalkoztatókért kattints erre a linkre! Böngészd át a korábbi karácsonyi mesekönyveket is! Érdekelhet még An Leysen: Diótörő című képeskönyve, valamint Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Szívmelengető karácsonyi történet, imádnivaló illusztráció! Szuper választás 3-6 éveseknek.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény