Könyvújdonságok nyár végére

Újabb augusztusi könyvújdonságok

Lehet, hogy az augusztus tikkasztó, de a nyomdagépeket ez biztosan nem zavarja. Korábban már csokorba szedtük a várható megjelenéseket, most pedig kiegészítjük azt a legfrissebb hírekkel. Íme a várható könyvújdonságok nyár végére!

 

Kis dinoszaurusz atlasz

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-415-962-9

Korosztály: 3+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gyere, fedezd fel a legérdekesebb dinoszauruszokat ezzel az izgalmas és szórakoztató atlasszal! Figyeld meg az őslényeket az élőhelyükön, egészítsd ki a térképeket a matricákkal, és válaszolj a kérdésekre a Dinókutatók kiskönyvében, hogy igazi dinoszaurusz-szakértővé válj! Triceratops-modell: a kipattintható darabokból összeállíthatod a saját dinómakettedet. Poszter: 11 különböző őslény csontváza segíti a kövületek felismerését. Dinókutatók kiskönyve: szórakoztató feladatlapok és érdekes tények a dinoszauruszokról

Ha dinó a sláger, akkor találsz egy ablakos dinoszauruszos könyvet ebben az írásunkban.

 

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

 

Szerző: Keresztesi József

Illusztrátor: Horváth Ildikó

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-486-042-6

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nagy a bánat Sütiországban, mióta Vérpuding elrabolta a királylányt. Hiába jönnek a lovagok: a bősz Barátfüle, a marcona Vadalmatorta és a többiek, egyikük sem tudja kiszabadítani a szépséges Csokisminyont. Nem segíthet itt más, csak Csücsök, a Hős Kiflivég, János vitéz és Muhi Andris méltó utóda a királylánymentő üzletágban.

Ha mesekönyvet keresel, ajánljuk figyelmedbe a legjobb ovis mesesorozatokat bemutató kétrészes írásunkat, amit itt és itt tudsz elolvasni.

 

Discovery Express

 

Szerző: Tom Adamas – Emily Hawkins

Illusztrátor: Clohosy Cole Tom

Kiadó: Tessloff Kiadó (20189

ISBN: 978-963-294-489-0

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Készen állsz? Lélegzetelállító utazásra indulunk, az úti cél nem más, mint a talányos múlt… Segíts a Discovery Expressz személyzetének kibogozni a rejtélyt, hogy előkerüljön az elveszett professzor! Életed nagy kalandja vár. Teljes gőzzel előre!
Hajtogasd ki a füleket, járj a nagy feltalálók nyomdokában! Utazz a világ körül és történelmi korokon át vonattal, kocsival, tengeralattjáróval, hőlégballonnal, elképesztő úszó és repülő szerkezetekkel! Elő a jeggyel, beszállás!

Ha kihajtható füles könyv a sláger, olvasd el a legjobb ovisoknak szóló ablakos könyvekről, vagy a kisebbeknek összeállított interaktív könyvekről szóló írásunkat. Ajánljuk figyelmedbe Axel Scheffler ablakos-lapozós könyveit, és a Nézd meg! sorozatot is. Ha pedig kipróbálnátok a kiterjesztett valóság élményét, íme egy bemutató!

 

Ablak-zsiráf – Sport lexikon

 

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-486-114-0

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindenkinek köze van a sporthoz. Vagy sportol, vagy szurkol – vagy sportol és szurkol. Ezért szerencsés, ha a gyerekek az első sportélményeikkel együtt megismerik a sportágakat, a szabályokat, az eszközöket és a fogalmakat is. Ebben segít az Ablak-zsiráf gyereklexikon-sorozat új kötete.

Az Ablak-zsiráf már foglalkoztató füzetben is megjelent, olvasd el a foglalkoztatókról szóló cikkünket is!

 

A mackó és a zongora

 

Szerző: David Litchfield

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2018)

ISBN: 978-615-576-375-5

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

30 ország, 200 ezer gyermek kedvence

Egy nap egy fiatal medvebocs olyat látott az erdőben, amilyet azelőtt még soha. Nem tudta pontosan, mi lehet az, de csodálatos hangokat csalt elő belőle. Ahogy telt-múlt az idő, megtanult játszani ezen a furcsa hangszeren. Egy nap egy kislány és az apukája éppen az erdőben sétáltak. Ahogy meghallották a szépséges muzsikát, elindultak a zene irányába. Mackó nagyon vágyott rá, hogy megismerje a világot az erdőn túl is, ezért új barátaival New Yorkba ment, hogy része legyen egy fantasztikus kalandban. Mindene megvolt, amire korábban vágyott: siker, hírnév és zene. De hiányoztak a barátai és a családja, akik az erdőben maradtak. A bájosan illusztrált mese egy megindító történet a felfedezés öröméről és a valahova tartozás fontosságáról.

További két nagyon bájos mesekönyvet is ajánlunk a figyelmedbe, amelyekről az Összeköt a szeretet és a Babaróka ajándéka írásunkban olvashatsz. Állatos mesekönyveknél nálunk a róka az első, olvasd el a legkedveltebb rókás mesékről szóló cikkünket is!

Szeptember 1-jén pedig újra Pozsonyi Piknik, sok-sok gyerek programmal és természetesen könyvárusítással! Gyere el te is!