Ismerd meg az esőerdei állatok hangját!

Kik rejtőznek a dzsungel mélyén?

Kik rejtőznek a dzsungel mélyén? Merülj el a buja őserdők izgalmakkal teli világában, hallgasd a természet szólistáit és szemléld testközelből őket! Ismerd meg az esőerdei állatok hangját! és tapasztald meg a kiterjesztett valóság (AR) élményét az Andrea Pinnington-Caz Buckingham szerzőpáros népszerű interaktív kötetével! Készen állsz?

Ismerd meg az esőerdei állatok hangját!

 

Szerzők: Andrea Pinnington, Caz Buckingham

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-102-3

Korosztály: 3-6

 

 

Ezzel a látványos ismeretterjesztővel a dzsungel élővilága szinte megelevenedik az otthonunkban. Élvezetes kaland a szemnek, a fülnek és az elmének egyaránt, hiszen szórakoztatva tanítja a gyerekeket. Az állatokról szóló ismertetők a korosztálynak megfelelően lényegretörőek és rövidek, de a könyvhöz egy interaktív panel is tartozik, így egy gombnyomással meg is szólaltathatók az élőlények (az elem cserélhető!). Vajon hogyan harsoghatják túl egymást az ott lakók ebben a zajos dzsungelben? A nyüzsgő őserdőkben ugyanis mindig történik valami, mindig van valami közlendő, szüntelen a zsibongás. Kíváncsi vagy, hogyan képzik a hangot gégedobjukkal a bőgőmajmok, vagy hogy hogyan kommunikálnak felfújható torokzacskóikkal a sziamangok? Mit gondolsz, melyik hüllőre hajaz leginkább a tukán-szóló? Igaz, hogy a pöttyös gekkó hangja olyan, akár a puskaropogás? Vajon hogyan hangzik a bősz jaguár-üvöltés? Na és ha közben gyorsít és rohan feléd? 

De a gyerekek nemcsak kedvenceik hangjával és főbb jellemzőikkel ismerkedhetnek meg a könyvben, hanem az ingyenesen letölthető AR alkalmazással a kiterjesztett valóság élményét is kipróbálhatják. Az applikáció segítségével az állatok a képből kiemelkednek, sőt néhányuk egy élethű, 3D-s formában is megelevenedik előttük! Érdemes kipróbálni!

Képgalériánkban a 3D-s látványok között szemezgethetsz, videónkban pedig belapozva is megnézheted a könyvet!

Az AR (augmented reality), azaz kiterjesztett valóság, a valódi világ és a virtuális tér összekapcsolásából jön létre, amiről itt írtunk bővebben.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Keltsd életre az esőerdők eltűnőben lévő világának nyüzsgő hangulatát! Merészkedj be a rengeteg mélyére, és hallgasd meg néhány itt élő, különleges állat hangját! A jaguárok üvöltésétől a Goldie-paradicsommadár hullámzó énekéig ízelítőt kaphatsz Földünk rejtőzködő csodáiból. A gombok megnyomásával meghallgathatod az állathangokat, ingyenesen letölthető applikációnk segítségével pedig akár élethű, 3D-s formában is a szobádba varázsolhatod a dzsungel állatait. Tapasztald meg a kiterjesztett valóság (AR) élményét!

A sorozat további kötetei: Ismerd meg a vízimadarak hangát!Ismerd meg a kerti madarak hangját!, Ismerd meg az erdei madarak hangját!Ismerd meg az éjszakai állatok hangját!Ismerd meg a tengeri állatok hangját!Ismerd meg az afrikai állatok hangját!, Ismerd meg a dinók hangját!

A szerzőpárostól ajánljuk továbbá a Fedezd fel a környezeted! Élménygyűjtő album című lenyűgöző albumukat is. Érdekelhetnek még a Pedro Alcalde: Az állatvilág zenészei és a Quim Tomás: Az állatviág utazói című ismeretterjesztő gyerekkönyvek is.

TIPP: Jess French: Rovarok, pókok, csigák

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!