Nyári könyvmerítés 1. rész – Mini válogatás

A nyári könyvpremiereket bemutató cikksorozatunk első részében a legkisebbeknek szemezgettünk a lapozós újdonságokból. Bájos mesék, színes könyvecskék, interaktív lapozók – merülj el a kemény lapos cukiságokban,  íme a legújabb mini válogatás!

Én, anya és a cici

 

Szerző: Balázs Erika

Illusztrátor: Szabó-Zsombók Magdi 

Kiadó: magánkiadás (2021)

ISBN: 978-615-011-273-2

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez az egyedülálló könyv a legkisebbeknek meséli el a szoptatás folyamatát a kezdetektől a végéig. Egy kedves mese róluk és egy igazán fontos életszakasz lezárásáról. A könyv céljától (mesés formában elfogadtatni, hogy vége a cicizésnek) teljesen független, hogy egészségügyi okokból, újbóli terhesség vagy kényelmetlenség miatt, fél éves, egy éves, vagy idősebb babádat szeretnéd leszoktatni. Mi “csak” egy mesekönyvet adunk, amit – ha készen áltok – olvasgathattok együtt, lapozgathatjátok, beszélgethettek róla.

Ajánljuk továbbá a legjobb szobatisztaságra nevelő mesekönyvekről szóló összeállításunkat is.

Első könyvem: Pillangó születik – Montessori: Megismerem a világot

 

Szerző: Chiara Piroddi

Kiadó: Geopen Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-516-068-6

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az olvasni tanuló kisiskolásoknak szóló illusztrált ismeretterjesztő sorozat új könyve a pillangó fejlődését mutatja be szemléletesen.

A sorozatból érdekelhet még: Első könyvem – Veteményeskert – Montessori: Megismerem a világot, Első könyvem – A kiskert lakói – Montessori: megismerem a világot

Ablakos képes szótár – Állatok

 

Szerző: Susanne Gernhauser

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-312-0

Korosztály: 2-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetéből az apróságok megtudhatják többek között, hogyan isznak a zsiráfok, mit játszanak az oroszlánkölykök, mire való az elefántok ormánya, hol laknak a szurikáták. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és “strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Érdekelhetnek még az Első képes szótáram Állatok és az Első képes szótáram – Járművek című lapozók is, amit ebben a cikkünkben mutattunk be bővebben.

Sorakozó! – Dinoszauruszok

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-752-4

Korosztály: 2-4

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Dinóvölgyben jártamban micsoda tojásra bukkantam? Sorba tudod rakni a dinókat?
A különleges lapozó oldalain a kisgyerekek megismerkedhetnek néhány dinoszaurusszal: SZTEGOSZAURUSZ, TRICERATOPSZ, PTEROSZAURUSZ, T-REX. A 10 oldalas lapozó 5 oldalán található 1-1 puzzledarabot össze lehet kapcsolni, rengeteg kedves történet eljátszható velük. A dínók sokféleképpen felsorakozhatnak, ahogyan az épp kitalált meséhez a legjobb. Mese és játék együtt – kell ennél jobb?

A sorozat további részei: Sorakozó! – Az erdőben, Sorakozó! – A fűben

Lóci és Pötty

Szerző: Pifkó Célia

Illusztrátor: Orosz Annabella

Kiadó: Gutenberg Books (2021)

ISBN: 978-606-900-121-9

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ti sem szerettek délután szunyókálni, és este még inkább ébren maradnátok? Így van ezzel Pötty is, bizony! Kérdezzétek csak Lócit, az aluszékony lajhárt, aki esténként karján pizsamával, lomhán kergeti a bolyhos csintalankodót! Pifkó Célia és Orosz Annabella bájos lapozója a bárányfelhős álmok világába röpíti a lefekvéskor is izgő-mozgó, eleven kis olvasóit. Lócival és Pöttyel az elalvás nektek is könnyebb lesz!

Ki lakik a kertben?

 

Szerző: Patricia Mennen

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-310-6

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetéből az apróságok megtudhatják többek között, ki csiripel a kertben, milyen állatok rejtőznek a fűben és a kövek alatt, mit csinálnak a kertben a sünök és a vakondok. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és “strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Érdekelhet még: Gabriella Crima:Jó reggelt, vörösbegy, Jó reggelt, pillangó! valamint a Jó reggelt, kisnyúl! és a Jó reggelt, kisróka! című kötetek.

Csörgő-zörgő babakocsikönyv – Első képeim

 

Szerző: Katja Senner

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-299-4

Korosztály: 0-1

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Babakocsiba, kiságyba, autósülésbe való, kis méretű lapozó kedves rajzokkal. Textil fogantyúhoz erősített csörgővel. Segíti a finommotorika és az érzékelés fejlesztését. Apró léptekkel a nagyvilág felé: 6-12 hónapos gyerekeknek.

Nyisd ki! Kukkants bele! Nálunk otthon

 

Szerző: Klara Tünner

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-300-7

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lili és Matyi otthonában mindennek megvan a maga helye, a fürdőszobában, a konyhában és a gyerekszobában is. Vajon hol tartják a nadrágokat, a tejet és a plüssmackót? Hajtsd ki a nagy ablakokat, és látni fogod, mennyi érdekes tárgy bújik meg a szekrényekben. Apró léptekkel a nagyvilág felé: 18-24 hónapos gyerekeknek.

Felfedezem a világot – Falun

 

Szerző: Anna Podgórska

Kiadó: Aksomjat Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-492-119-6

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Üdvözlünk a könyvek világában! Új ismeretterjesztő sorozatunk szépen illusztrált kötetei sok érdekességet közölnek a járművekről, az állatokról és a falusi életről.

Okos lapozók – A dzsungel színei

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-704-3

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a szórakoztató és interaktív könyv a színek világába vezeti be a kicsiket, hogy magabiztosan tegyék meg az első lépéseket a tanuláshoz. Kompetenciafejlesztési útmutató – Önbizalom – Problémamegoldás – Finommotorika – Színek

A sorozat újdonsága még: Okos lapozók – Számolj a farmon!

További apróságoknak szóló könyvösszeállításokat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben is! Kihajtható füles, és ujjvezetős babakönyvekért érdemes átnézned az interaktív lapozókról és a legjobb verses lapozókról szóló összeállításunkat is. Ha aktuális, ajánljuk figyelmedbe a legjobb szobatisztaságra nevelő könyveket, ha pedig altatáshoz keresel könyveket, az elalvást segítő mesékről szóló írásunk első és második részét érdemes átlapoznod. Ha pedig már óvodába készültök, ebben és ebben a bejegyzésünkben a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekből válogathatsz.

Folytasd a böngészést az óvodásoknak szóló újdonságokkal!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!