Szabó Ágnes: Tamás és a darázs

Szabó Ágnes mesesorozata az óvodai élet mindennapjait mutatja be a legkisebbeknek. A Tulipán Csoport mesekönyvcsalád kilencedik részében egy mindig kíváncsi kisfiút apró baleset ér. Vajon erre a helyzetre is  tartogat valami különlegeset a varázszseb? Az ovisok ezúttal a rovarcsípésekről tanulnak valami hasznosat – mutatjuk aTamás és a darázs összefoglalóját!

Tulipán Csoport 9. – Tamás és a darázs

 

Szerző: Szabó Ágnes

Kiadó: 2007 Kapos Kft. (2019)

ISBN: 978-615-809-288-3

Korosztály: 2-7

 

Tamást (jele: házikó, kedvenc alvókája Rongyos Röfi, kedvenc játéka a kavicsgyűjtés, és imád a halrudacskát, a zöldséglevet, na meg jégkrémet enni) minden érdekli, ő egy igazi kis felfedező. Most is kicsit messzebb játszott a többiektől, és a szuper nagyítójával felszerelve pásztázta az óvoda udvarát. Szeretett volna mindent jól megfigyelni, amit csak talál… De egyszer csak valami nagyon megszúrta a lábát, és keserves sírásba kezdett. Óvónéni és a többiek azonnal odasiettek, és hamar kiderült, hogy Tamást egy darázs csípte meg. Vajon sikerül megvigasztalniuk? Mit tartogat erre a helyzetre az óvónéni varázszsebe? A könyvből nemcsak az derül ki, hogy a darázscsípés bárkivel megeshet, és habár ijesztő, de szerencsére azért túlélhető 🙂 – hanem a gyerekek egy másik szemszögből, a darázs oldaláról is értékelhetik a történteket. Vajon mi történik a kis darázzsal ilyenkor? Ő rendben van a csípés után? A könyv segít értelmezni, közelebb hozni és tárgyiasítani a rovarcsípéstől való félelmét a gyerekeknek. Kedvcsinálónak mutatjuk a belapozóját!

A Tamás és a darázs a sorozattól megszokott derűs hangulattal, kedves történettel várja a gyerekeket, és a könyv végén pár oldalas szupi színezőt is tartogat nekik. Ma mi olvassuk fel a mesét! – Szabó Ágnes meséje további extraként egy QR-kód beolvasása után Zsigmond Tamara előadásában is meghallgatható. Ízelítő itt.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tamás, a kis kíváncsi folyton gyűjtöget, és megvizsgál mindent,
ami csak az óvoda udvarán található. Lássuk, mi történik, ha véletlenül
egy darázzsal találkozik…

A Tulipán Csoport mesesorozatról írt bővebb összefoglalónkat itt tudod elolvasni.

A sorozat további kötetei: Kata első napja az óvodábanÁdám és a paplan, A Jutalom Rudi, Klára anyukája késik, Márky finnyás, Natali és a védőnéni, Dolly és a virágok, Kata és a Doktor bácsi, Patrik álma, Natali kesztyűje, Klára rajzol, Patrik és a pisi ügy, Katának hiányzik az anyukája

Érdekelhet még Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős, valamint Sandra Grimm: Ne félj! című bátorságkezelős mesekönyve is. Ajánljuk továbbá a Charlotte Milner: A méhek világa, valamint a Piotr Socha: Méhek című képeskönyveket.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató