Szabó Ágnes: Katának hiányzik az anyukája

Szabó Ágnes mesesorozata az óvodai élet mindennapjait mutatja be a legkisebbeknek. A Tulipán Csoport tizennegyedik részében az egyik kislány szomorúan érkezett az oviba. Azon a napon semmi sem tetszett, és valahogy semmi sem jött össze neki. Vajon sikerül orvosolnia az óvónéninek Kata bánatát? Mit rejtegethet most a tulipános varázszseb? Katának hiányzik az anyukája – íme az összefoglalónk!

Tulipán Csoport 14. – Katának hiányzik az anyukája

 

Szerző: Szabó Ágnes

Kiadó: 2007 Kapos Kft. (2019)

ISBN: 978-615-608-403-3

Korosztály: 2-7

 

Katát (jele: pillangó, kedvenc alvókája Robinyuszi, kedvenc játéka a rajzolás, és imádja a spenótot, a limonádét és a fagyit) aznap az apukája hozta be az oviba, mert az anyukája pár napra elutazott. Kata imád vele leni, de nagyon hiányzott neki az anyukája. Egész nap csak dúlt-fúlt, hisztizett és veszekedett a többiekkel. Vajon mit lehet ilyenkor tenni? Szerencsére az óvónéninek most is volt egy szuper ötlete, és valami egészen különleges dolgot húzott elő a varázszsebéből…

A Katának hiányzik az anyukája a sorozattól megszokott vidám, derűs hangulattal, és egy kedves, tanulságos történettel várja a gyerekeket. Extraként a könyv pár oldalas színezőt és egy meglepetést is tartogat a könyv végén. Szabó Ágnes meséi ugyanis a hátsó borítón (bent) található QR-kód segítségével meg is hallgathatók. Előadó Zsigmond Tamara, ízelítő itt.

A KAIDÓ SZINOPSZISA

Kata anyukája elutazott a városból, így a mai reggelen apukája viszi az óvodába.
A kislány egész nap hisztis és veszekedik a többiekkel, mert nagyon hiányzik neki az anyukája. Lássuk, milyen varázslattal segít Óvónéni Katának ezen a nehéz napon. Lehet egy anyukát pótolni?

A sorozatról bővebben ebben a bejegyzésünkben írtunk. A Tulipán Csoport további részei: Kata első napja az óvodábanÁdám és a paplan, A Jutalom Rudi, Klára anyukája késik, Márky finnyás, Natali és a védőnéni, Dolly és a virágok, Kata és a Doktor bácsi, Tamás és a darázs, Patrik álma, Natali kesztyűje, Klára rajzol, Patrik és a pisi ügy, Katának hiányzik az anyukája

Ajánljuk továbbá a legjobb anyukás mesekönyvekről szóló írásunkat is. Ha pedig apukás mesét keresel, itt megismerheted Farkas Nóra: Apa szeret! című könyvét.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató