Szabó Ágnes: Patrik és a pisi ügy

A Tulipán Csoport mesekönyvcsalád az óvodai élet mindennapjait mutatja be a legkisebbeknek. A sorozat tizenharmadik részében az egyik kisfiút egy apró kellemetlenség éri, véletlenül bepisilt az óvodában. Vajon erre a helyzetre is  tartogat valami különlegeset a varázszseb? Az ovisok ezúttal a szobatisztaságról és a popsitörlésről tanulnak valami hasznosat – mutatjuk aPatrik és a pisi ügy összefoglalóját!

Tulipán Csoport 13. – Patrik és a pisi ügy

 

Szerző: Szabó Ágnes

Kiadó: 2007 Kapos Kft. (2019)

ISBN: 978-615-608-400-2

Korosztály: 2-7

 

Patrikot ((jele: autó, kedvenc alvókája Fifi, a dinó kedvenc játéka a gyurmázás, és imádja a sült csirkét , a tejet és a muffint ) annyira lekötötte az önfeledt játék, hogy bizony elfelejtett kimenni a mosdóba, és bepisilt. Amikor az óvónéni kikísérte a mellékhelységbe, kiderült, hogy a popsitörlés sem az erőssége, sőt arra is rájöttek, hogy ezzel a dologgal a többi ovistársa is hadilábon áll. Vajon ezúttal milyen trükköt eszel ki az óvónéni? És milyen meglepetést tartogat a varázszsebe? A könyv segítségével szuperül átbeszélhetjük a szobatisztaság buktatót, és nagyszerűen rávezeti a gyerekeket arra is, hogy mi fán is terem az önálló popsitörlés. Ti hogyan álltok ezzel?

A Patrik és a pisi ügy a sorozattól megszokott vidám hangulattal, és kedves történettel várja a gyerekeket. Extraként a könyv pár oldalas színezőt is tartogat, és a mesék egy QR-kód beolvasása után Zsigmond Tamara előadásában is meghallgatható. Ízelítő itt.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a történetben, Patrik véletlenül bepisil a csoportban.
Óvónéni a mosdóba kíséri, de a fiúnak a popsitörlés sem megy még egyedül.
Sőt, kiderül, hogy a többi gyerkőc sem meri ezt a feladatot egyedül elvégezni.
Lássuk, milyen varázslattal veszi rá őket Óvónéni a popsitörlésre.

A sorozatról bővebb összefoglalót ebben a bejegyzésünkben írtunk. A Tulipán Csoport további részei: Kata első napja az óvodában, Ádám és a paplan, A Jutalom Rudi, Klára anyukája késik, Márky finnyás, Natali és a védőnéni, Dolly és a virágok, Kata és a Doktor bácsi, Tamás és a darázs, Patrik álma, Natali kesztyűje, Klára rajzol, Katának hiányzik az anyukája

Ajánljuk továbbá a szobatisztaságra felkészítő könyvekről szóló összeállításunkat. Érdekelhet még a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló bejegyzésünk is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató