Zakarné Varjas Kata: GEO, a környezettudatos kiskamasz

2018. év végén jelent meg Zakarné Varjas Kata első mesekönyve, GEO, a környezettudatos kiskamasz címmel. A szerzőnő elkötelezett a Földünk védelme, a környezettudatos, természetközeli nevelés iránt, amit ezzel a könyvével – a 13 éves környezetvédő kamasz mindennapjainak bemutatásán keresztül – szeretne átadni a jövő nemzedékének. Fontos és nagyon aktuális mesekönyv a környezetünk megóvásáról gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. A könyvet a szerzőnő saját illusztrációi díszítik, mutatjuk a belapozót!

 

GEO, a környezettudatos kiskamasz

 

Szerző, illusztrátor: Zakarné Varjas Kata

Kiadó: Magánkiadás (2018)

ISBN: 978-615-003-454-6

Korosztály: 5+

 

 

 

A Geo, a környezettudatos kiskamasz bővebb ajánlóját ide kattintva tudod elolvasni.

 KIADÓ SZINOPSZISA

Gerendás Olivér, azaz Geo éles eszének és az őt körülvevő gondolkodó embereknek köszönhetően környezettudatosan éli mindennapjait. Kiismeri magát a folyamatos vásárlásra buzdító világ zsákutcain, egy reklám sem tántorítja el attól, hogy tudja mi az amire valóban szüksége van. Jól tudja, hogy az élet maga a csoda. De az élet törékeny, védtelen és sebezhető. Illés bácsinak el is árulja mi szeretne lenni ha felnő. Barátaival megfigyeli és csodálja a természetet, szemetet szed, nagyokat játszik az erdőben, biotermesztést folytat, hulladékmentesen él, segít másokon és nagyon élvezi a környékbeli emberek társaságát. Társaival elképzelnek egy új világot, ahol minden élőlény nyugalomban élheti életét. Hogyan válhat valóra mindez? Geo lépésről-lépésre elmeséli mit, miért és hogyan csinál. Ha Geón múlna, Földanya még biztosan lakható és boldog hely lenne évszázadok múlva is!

Ajánljuk még Bálint Mariann: Hulladék Históriák című mesekönyvét a szelektív hulladékgyűjtésről. Szintén a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet Gévai Csilla, a Nagyon Zöld Könyvében és az Amíg megváltjuk a világot című kisiskolásoknak szóló kötetében (Most én olvasok! sorozat). Olvasd el az író-illusztrátornővel készült interjúnkat, hogy még többet megtudj a környezet iránti elhivatottságáról! Ajánljuk továbbá a gyönyörűen illusztrált, Gréta című mesekönyvet is, amely a tengerek szennyezettségére hívja fel a figyelmet. Megnézheted a belapozóját, ha ide kattintasz.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkatis, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató