Andrea Gregusova: Gréta

A Gréta egy nagyon kedves és nagyon aktuális mesekönyv egy éneklő bálnáról és a tengerek védelméről. A történetben az óceán sztárja, Gréta elveszti a hangját, de hamar kiderül, hogy a baj nemcsak őt érte el az egyre szennyezettebb óceánban. Az állatok összefognak, hogy megoldást találjanak szomorú helyzetükre. A Gréta egy nagyszerű környezettudatos mesekönyv, amit a történet aktualitásán túl, rendkívül igényes kivitele és szerethető illusztrációja tesz a gyerekpolcok ékességévé. A belapozónkban közelebbről is megnézheted.

 

Gréta

Szerző: Andrea Gregusova

Illusztrátor: Nastia Sleptsova

Kiadó: Csirimojó Kiadó (2018)

ISBN: 978-615-810-670-2

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gréta, a bálna, a tenger legnépszerűbb énekesnője egyik napról a másikra elveszti a hangját, és még csak nem is sejti, miért. A víz alatti rendelőben rá kell jönnie, hogy nem csak neki vannak gondjai. Amikor kiderül, hogy az állatok a tengert elárasztó szemét miatt betegek, összefognak, hogy cselekedjenek. Andrea Gregušová szlovák írónő és Nastia Sleptsova ukrán illusztrátor érzékeny könyve a természet és a zene iránti szeretetből született.

Ajánljuk továbbá Gévai Csilla kezdő olvasók számára írt, Amíg megváltjuk a világot című gyerekkönyvét, ami szintén környezettudatosságra neveli a gyerekeket. A könyvről és a Most én olvasok! sorozatról itt olvashatsz bővebben, a belapozóját pedig ide kattintva tudod elérni.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.