Bálint Mariann: Hulladék Históriák – klímanó történetek

Klímanók új köntösben! Bálint Mariann környezettudatos mesekönyve idén januártól újraszerkesztett változatban – kemény kötés, friss mesék, leporolt illusztráció – mesél a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és alapvető tudnivalóiról a gyerekeknek. A Hulladék Históriák tüneményes klímanói, a kedves történetek és az elbűvölő illusztráció garanciák arra, hogy ez a mesekönyv a gyerekek egyik kedvence legyen – nem mellesleg mesélve tanítja környezettudatosságra a jövő nemzedékét. Hulladék Históriák újratöltve – íme a belapozó!

 

Hulladék históriák – Klímanó történetek

 

Szerző, illusztrátor: Bálint Mariann

Kiadó: Magánkiadás (2013)

ISBN: 978-615-003-821-6

Korosztály: 4+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A klímanók örömrajzolásból születtek. Egy kis festék, pár derűs pillanat, egy cseppnyi remény és egy adag felelősségtudat keveredett össze papíron, mikor az első klímanó formát öltött előttem és kezdett magáról mesélni. Igazából be nem állt a szája a kis fickónak, sőt, még több kis hangocska csatlakozott az első mellé, akik szintén alakot akartak kapni, mesélni magukról. Így érkezett meg közénk Mindentbele Béla, Papír Apó, Pille Panni, Komposzt Karcsi és a többi különös kis szerzet, akik mindennapi kalanddá varázsolják a szelektív hulladékgyűjtést a gyerekek számra.

 

Szintén a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet Zakarné Varjas Kata: Geo, a környezettudatos kiskamasz című könyve. Ajánljuk továbbá Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyvét és az Amíg megváltjuk a világot című kisiskolásoknak szóló kötetét is (Most én olvasok! sorozat). Olvasd el az író-illusztrátornővel készült interjúnkat, hogy még többet megtudj a környezet iránti elhivatottságáról! Érdemes megnézned a Gréta című mesekönyv belapozóját is, amely a tengerek szennyezettségére hívja fel a figyelmet.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.