Őszi könyvújdonságok gyerekeknek

Őszi könyvújdonságok – októberi könyvparádé 2. rész

Ez az ősz rengeteg meglepetéssel várja a könyvimádó gyerekeket. Számtalan újdonság, mesekönyv, sorozat és album megjelenésére számíthatunk. Csokorba szedtük az őszi könyvújdonságokat, amiből olyan sok van, hogy egy cikkbe bele sem tudtuk sűríteni. A teljes kínálat átböngészéséhez kattints majd korábbi cikkünkre is, ahol megtudhatod, milyen meglepetést tartogat Geronimo Stilton, Jo Nesbo vagy épp Varró Dániel – és még jó sokan… Na de lássuk a folytatást!

 

Star Wars – Fajok enciklopédiája 

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-437-241-7

Korosztály: 5+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vukik, wampák, bithek és banthák – ebben az enciklopédiában mindent megtalálsz, amit tudni érdemes a Star Wars univerzumának megannyi élőlényéről. Tudj meg mindent a kultúrájukról, a történelmükről és az egyes példányok legendás tetteiről.

Ha rajongó vagy, feltétlenül olvasd el cikkünket, ahol összeszedtük, a legjobb, legmenőbb Star Wars könyveket.

 

Szörnyország – Figyelj, keress, számolj!

 

Szerző: Agnese Baruzzi

Kiadó: Geopen Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-615-572-455-8

Korosztály: 4+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Jó megfigyelő vagy? Szereted a lehetetlen kihívásokat? Akkor ez a félelmetes könyv neked való! A könyv oldalain rengeteg szörny bújt el. Ijesztő és részletesen kidolgozott hátterek előtt próbálnak menekülni előled. Keresd meg, és számold össze valamennyit, majd ellenőrizd a könyv végén lévő megoldás segítségével, hogy sikerült-e megtalálnod…

A sorozat további, most megjelenő kötetei: Elrejtőzve a természetben, Hatalmas labirintusok

 

Sherlock, Lupin és én 12. – A búcsú hajója

 

Szerző: Irene Adler

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-562-6

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Irene hetekig nem kap hírt azokról az emberekről, akiket szeret. Apja Leopold, a hű Horace és még Sherlock és Arséne is visszatértek a megszokott életükbe, Londonban. Amig Irene, vagy pontosabban Princess von Hartzenberget elvitték egy titkos helyre, Észak-Walesben. Komor villa, kilátással a tengerre, ahol most az anyjával, Sophie-val lakik. Csakhogy valójában ez egy arany börtön. De hamarosan titokzatos dolgok kezdenek történni. Lehet, hogy a villa nem is olyan biztonságos, mint amilyennek látszik?

 

Az óra rejtélye – Kiki nyomoz 2.

 

Szerző: Berg Judit, Kertész Erzsi

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-433-9

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kedves Kiki! Úgy kérek tőled segítséget, hogy nem mondhatom el, mi a baj, sőt, saját magamat sem mutathatom be. De baj van, nekem elhiheted. A műszer rossz kezek közé került, és én egyedül nem tudom visszaszerezni! Nincs sok időnk, sőt, az a kevés is veszélybe került! Ismeretlenül is segíts nekem, kérlek! Ha eljössz Albinus mester műhelyébe, talán még megelőzhető a legnagyobb baj! Mi ez a furcsa és rejtélyes levél? Milyen műszerről lehet szó? Vajon ki az az Albinus mester? Hogy kerülhet veszélybe az idő? Ki írta a levelet? És ez még csak a kezdet… de ahhoz persze elég, hogy hőseink, Kiki és Gerda megint nyomozni kezdjenek. Feltűnik egy rejtélyes kalapos hölgy, egy piros sportkocsi, egy furcsa árnyék – Gerda pedig fogságba kerül. A gyerekeknek miden okosságukra, bátorságukra és vagányságukra szükség lesz, hogy segítsenek, és megelőzzék a legnagyobb bajt…

Berg Judit és Kertész Erzsi könyveivel a Most én olvasok! sorozatban is találkozhatsz.

 

Mesél az erdő a manókról

 

Szerző, illusztrátor: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-571-8

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A népszerű sorozat legújabb részében az erdő lakói összebarátkoznak a manókkal, akik végre előbújhatnak a fatörzsből, ahova eddig be voltak zárva. Sok móka és nevetés vár a törpékre, hiszen újdonsült barátaik mindig valami turpisságon törik a fejüket. Az elragadó, vidám illusztrációk remekül kiegészítik a kedves történeteket.

Tony Wolf népszerű mesesorozatáról ebben a cikkünkben bővebben is olvashatsz.

 

Esti mesék lázadó lányoknak 2.

 

Szerző: Francesca Cavallo – Elena Favilli

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-486-119-5

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Itt a New York Times sikerlistáját is megjárt szenzációs könyv folytatása, ami arra ösztönzi a lányokat szerte a világon, hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni, és küzdeni, hogy elérjék ezeket. Az Esti mesék lázadó lányoknak második kötete száz újabb kivételes nő életét meséli el Nefertititől Beyoncéig, Rosalind Franklintől J.K. Rowlingig. Királynők és aktivisták, balerinák és ügyvédek, kalózok és számítógépes tudósok, űrhajósok és feltalálók lenyűgöző történetei mutatják be a lehetőségek izgalmas és végtelen tárházát.

Az Esti mesék lázadó lányoknak első kötetéről ebben a bejegyzésünkben írtunk.

 

Legszebb meséim

Szerző: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-569-5

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ki ne szeretné, ha a polcról levéve kitárulna a világ mesekincstára, és előbukkannának a legszebb klasszikus mesék. Ennél már csak az lehet tökéletesebb, ha mindannyiunk kedvenceit Tony Wolf csodálatos rajzait nézegetve olvashatjuk újra. Minden családban ott a helye!

 

Átváltozós mesék

Szerző: Lackfi János

Illusztrátor: Molnár Jacqueline

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-486-046-4

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lackfi János könyvében minden mindenné átváltozik. Tudtátok, hogy a családi autó voltaképpen királyi udvar? Hát persze: a sebességváltó a hopmester, és póniszerű lóerők futkorásznak a hátsó ülésen… A tarka páncélos futrinkák pedig máris ajtónállók egy palotában. Bándi Bandi addig úszik szárazon, míg egy úszómedencébe nem ér. Plaká Tóni, aki világragasztó, tapétával egésszé ragasztja egy félárva kisfiú életét. A dupla kávé meg az újság vérre menő (kávéra menő) párbajt vív a presszóasztalon. A villogó kések hatalmas bulit rendeznek a fiókban. A vénséges vén Ücsörgő Banya finnyás királykisasszonnyá válik, válogathat a szebbnél szebb selyem-, bársony- és brokátruhák között. A megszokott világunkból, ha akarjuk, a legelképesztőbb mesebuborékok virulnak ki egy pillanat alatt. Csukd be a szemed, és mondd velünk: hipp-hopp, az legyek, aki akarok!

 

Álommanó a barátom

 

Kiadó: Napraforgó Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-483-002-3

Korosztály: 1+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kötet tizenegy álomhozó mesét gyűjt egybe. Olvashatunk álmos bagolyról, micigyűjtő vízilóról, sírós tigrisről vagy feledékeny rókáról és sok más, kedves állatkáról. A szívhez szóló történetek megnyugtatják a gyerekeket, akik boldogan kalandozhatnak az álmos világában.

Az Álommanó a barátom mellett ajánljuk még figyelmedbe a legjobb elalvást segítő mesékről szóló kétrészes cikkünket, amelyeket ide és ide kattintva tudsz elolvasni.

 

A táncoló zsiráf

 

Szerzők: Giles Andreae, Guy Parker-Rees

Kiadó: Centrál Médiacsoport (2018)

ISBN: 978-963-341-278-7

Korosztály: 1+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Zsizsi, a nyakigláb zsiráf nem tud táncolni. Szegény minden évben retteg a nagy Dzsungeltánctól. Egy szép holdfényes éjszakán aztán rájön, hogy csak meg kell találnia a saját ritmusát. A szeretetre méltó zsiráf története több mint húsz éve a gyerekek kedvence, s a mai napig a nemzetközi sikerlisták élén áll.

 

Montessori a világ felfedezése – Erdei állatok

 

Szerző: Maria Montessori

Kiadó: Geopen Kiadó (2018)

ISBN: 978-615-572-457-2

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Montessori-pedagógia elveit követve ajánl a könyv játékokat és feladatokat, amelyek kifejezetten a legkisebbek kognitív képességeinek fejlesztését szolgálják. A magukkal ragadó és szórakoztató játékok segítségével a gyerekek felfedezhetik az erdő világát és a benne lakó állatokat.

A sorozatban még várható: Háziállatok, Kert

 

Oroszlánszívű testvérek

Szerző: Astrid Lindgren

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-486-058-7

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Jonatan a legjobb testvér a világon. Akkor sem habozik, amikor öccse, Karl az égő házban reked: életét kockáztatva menti ki őt. Ezzel a tettével nyeri el az Oroszlánszívű nevet. És ezzel a tettével kezdődnek a fivérek kalandjai is a mesés Nangilaja hegyei közt, Cseresznyevölgyben és Vadrózsavölgyben. A helybéli lakosok békéjét ugyanis a teljhatalomra törő, gonosz Tengil fenyegeti. Astrid Lindgren meseregénye varázslatos, álombéli tájakra repíti hőseit. A kedves falusiak és az elszánt gonoszok rettentő küzdelme során a szerző úgy fogalmazza újra az élet, a halál és a hűséges szeretet örök kérdéseit, hogy a történetbe belefeledkező olvasó maga is új fényben látja ezeket.

 

A kékszakállú herceg vára

 

Szerző: László Noémi

Illusztrátor: Kass János

Kiadó: Holnap Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-349-233-8

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hol volt, hol nem volt, sok évvel ezelőtt, a nyughatatlan tengeren és az égboltot tartó hegyeken túl, komoran magasló várában élt egy herceg. Egyszer feleségül kérte egy kereskedő lányát, Juditot, és magányát enyhítve elvitte magával otthona ódon falai közé. Juditot azonban kíváncsisága nem hagyta nyugodni, és kinyittatta Kékszakállú várának lezárt ajtajait… Kass János 1960-ban készítette el Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájának illusztrációit, most a klasszikus grafikák felhasználásával adjuk közre a Mesék az Operából sorozat legújabb tagját. Az opera librettójából László Noémi írt míves szöveget. A CD-mellékleten az egész zenemű felcsendül.

 

Adventi Kalendárium

 

Szerző: Szabó T. Anna

Illusztrátor: Rofusz Kinga

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-424-7

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az ünnep azé, aki várja – és a várakozás ugyanolyan szép, mint maga az ünnep. A kint sötét és hideg, bent gyertyafényes, meleg téli estéken, amikor már túl vagy a rohanáson, és minden csokit megettél, csöndesedj el Szabó T. Anna békés soraival és Rofusz Kinga gyönyörű képeivel! Ha türelmes vagy, minden napra találsz egy verset… egészen karácsonyig.

 

Az októberi könyvbemutatókról szóló írásunk kétrészes, az első felét ide kattintva tudod elolvasni. Ebben a hónapban is sok jó olvasnivalót kívánunk mindenkinek!

 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató