Gyerek és szülő is élvezheti a Star Wars könyveket

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban

Sok rajongó a Csillagok háborúja filmeket réges-régen, még gyerekként látta, és ahogy szinte mindenkit, elbűvölte a trilógia fantáziavilága. A filmeffektusok, a különleges teremtmények, elképzelt világok, űrhajók és az egész csillagközi történet egyedülálló volt abban az időben. Ez a mámor azóta is tart, sok Star Wars motívum vált azóta kultikussá. Ki ne játszott volna fénykarddal, vagy ki ne vett volna már levegőt darthvaderesen? Na ugye, hogy ugye. 1999-ben, az első rész bemutatásának huszadik évfordulójára újra megjelentették a IV-VI. epizódokat. Két évre rá pedig nagy várakozás után bemutatták a Csillagok háborúja új, azaz kronológiai sorrendben I. epizódját, a Baljós árnyakat, és a világ újra és azóta is töretlen Star Wars lángban ég.

Óriási a kínálat a Star Wars kiadványokból

Manapság számtalan, George Lucas űroperáján alapuló kiadvány jelent meg a Disney gondozásában. Régi és új rajongók egyaránt kedvükre válogathatnak a tematikusan kiadott könyvek, novellák, képregények, videójátékok, animációs filmek, stb. között. Minden korosztály találhat magának megfelelőt, ami jó alkalom lehet, hogy közösen elmerüljünk a messzi-messzi galaxisok világában. Nézzük a kínálatot, csokorba szedtük a legmenőbb könyveket!

 

Minden, ami Star Wars

A Star Wars világának teljes körű, lélegzetelállító bemutatása. Szereplők – Élőlények – Helyszínek – Technológia – Járművek.

 

Szerzők: Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham

Kiadó: Kolibri Kiadó (2016)

ISBN: 978-615-550-194-4

Korosztály: 12+

 

 

A Minden, ami Star Wars egy igazán lenyűgöző kiadás. Komplett lexikon, a Star Wars saga teljes bemutatására egy könyvben. Időrendben találhatók benne a tények, szereplők, történések. Minden nagyobb eseményről van egy leírás, a szereplőkről részletes összefoglalók és képek, továbbá idézetek a filmjelenetekből. Egytől egyig benne vannak a teremtmények, gépek, űrhajók, droidok, egyszóval minden. Ha csak egy könyvet szeretnénk választani, legyen az ez. Óriási méretű, igényes, komplett és informatív, fanatikusoknak tökéletes. Csak kérdés, hogy apuka nem sajátítja-e ki teljesen magának ezt a lexikont.

“Én Jedi vagyok, mint valaha apám is volt.”

Luke Skywalker

 

Star Wars: Az eredeti trilógia

 

Szerző:

Illusztrátor: Brian Rood

Kiadó: Kolibri Kiadó (2016)

ISBN: 978-615-554-105-6

Korosztály: 12+

 

Az újabb epizódok, és a nagy Star Wars őrület ellenére sokan továbbra is az eredeti trilógiára esküsznek. Azoknak jó választás ez a képes könyv. Ebben a kiadásban Han Solo, Leia hercegnő és Luke Skywalker kalandjait követhetjük nyomon. A történetet Brian Rood lélegzetelállító festményei mesélik el onnan, hogy Darth Vader üldözni kezdi Leia hercegnő űrhajóját egészen odáig, amíg a Lázadók Szövetsége győzedelmeskedik a Galaktikus Birodalom felett. Szépen illusztrált képeskönyv, az egyszerű, mesélő szöveg, a szép illusztrációk miatt már kisebbek is forgathatják.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Brian Rood ismert művész, aki az eredeti képeket felhasználva újrafestette a klasszikus trilógiát, új értelmezésbe helyezve több részletet. Csodálatos festményein keresztül végigkövethetjük az Új remény, A Birodalom visszavág és az A jedi visszatér történéseit.

 

Star Wars: Csillagvadászok és csatahajók

 

Szerző: Lisa Regan

Kiadó: Kolibri Kiadó (2017)

ISBN: 978-963-437-062-8

Korosztály: 12+

 

 

Aztaaaa…! mondtam, amikor megláttam a 3D-s szemüveggel ellátott űrmasinákat bemutató könyvet. A Csillagvadászok és csatahajóknak már az elején is egy hologramos űrhajó van, ami nem semmi. Ez a könyv inkább a látványra megy, és inkább fiús könyvnek mondanám, mert ugye a galaxis járműveit mutatja be. A szemüveggel pompás 3D-ben élvezhetjük a parancsnoki űrsiklót, napvitorlást, homokjárót, vagy épp Jabba vitorlásbárkáját. Minden gépnél egy rövid történeti leírás, valamint műszaki adatlap is található és a főbb szereplőket is végig veszi, aszerint, hogy melyik űrhajóval utazgattak.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A fantasztikus robotok, furcsa űrlények, valamint néhány nagyon menő jármű közt rettenthetetlen hősök és veszedelmes gonosztevők élnek. A Star Wars univerzuma hihetetlen szereplőkkel és csillaghajókkal van tele. Elevenítsd meg a történetüket 3D szemüveged segítségével – de jól vigyázz a fénykardokkal meg a vonósugarakkal!

 

Star Wars: Bolygók és helyszínek

Teljes körű képes útmutató a Star Wars saga helyszíneihez.

 

Szerzők: Kristin Lund – Simon Beecroft – Kerrie Dougherty – James Luceno – Jason Fry

Illusztrátorok: Hans Jenssen – Richard Chasemore – Kemp Remillard

Kiadó: Kolibri Kiadó (2017)

ISBN: 978-615-554-121-6

Korosztály: 12+

A fontosabb bolygókat és helyszíneket ismerhetjük meg ebben a lenyűgöző illusztrációs kiadványban. A könyv kronológiai sorrendben, a Baljós árnyaktól egészen az Ébredő erőig veszi sorra a helyszíneket. Órákig böngészhető, hihetetlenül részletgazdag illusztrációkkal és leírásokkal teli könyv. Inkább nagyobbaknak, és vérbeli fanatikusoknak ajánljuk, akik minden részletében kíváncsiak arra a bizonyos messzi-messzi galaxisra.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Star Wars messzi-messzi galaxisának bolygóit, városait és csatáit tartalmazó kötet bemutatja a Star Wars VII.: Az ébredő Erő helyszíneit és főbb cselekményét. Több mint 50 elképesztően részletes keresztmetszet kelti életre a Star Wars történetének ikonikussá vált színtereit Mos Espa Nagy Arénájától kezdve a coruscanti Jedi Templomon át a Lars-farmig és Jabba palotájáig. A Star Wars VII.: Az ébredő Erő legfontosabb helyszíneire nyolc, különleges gondossággal készült művészi ábra kalauzol el, bepillantást engedve a Jakku sivatagos világába, Maz Kanata kastélyába és a Csillagpusztító Bázis felépítésébe. A lélegzetelállítóan kidolgozott rajzok most megmutatják mindazt, amit a mozivászon elrejtett.

 

Star Wars 100 jelenetben

 

Szerző: Jason Fry

Kiadó: Kolibri Kiadó (2015)

ISBN: 978-615-550-185-2

Korosztály: 12+

 

 

Ha nem a minél alaposabb részletek és a Star Wars tudástárunk kibővítése a cél, hanem a filmet szeretnénk újra átélni, akkor ez a nagyszerű képeskönyv kiváló választás. Az albumot 2015-ben adták ki, így az első hat epizód legfontosabb részeit és jelenetei fértek bele. A könyv az adott filmjelenetek, fotók mellett röviden összefoglalja a történeteket, bemutatja a tényeket és a fontosabb szereplőket. Nosztalgikus érzés végig lapozni, és feleleveníteni a kultikus jeleneteket. Ráadásul minden jelenetnél kiemeltek egy-egy kulcs idézetet is.

Én vagyok az apád.

Tedd! Vagy ne tedd! De ne próbáld!

Jaj tervezőim! Elfogják őket

Az Erő veled van, ifjú Skywalker.

Ez tehát egy nagyon igényes, tartalmas, színes album, amivel mindenki újra elmerülhet a csillagközi kalandokban.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A könyvben bemutatott 100 jelenet segítségével újra átélhetjük a Star Wars filmek legizgalmasabb részeit. Minden apró részlet, üldözés, harc, párbaj, vakmerő menekülés és érzelem megelevenedik a könyv lapjain. Újra megcsodálhatjuk a lenyűgöző űrhajókat, bejárhatjuk a fantasztikus világokat és találkozhatunk a furcsa teremtményekkel, mind a hat epizódból. A filmkészítés kulisszatitkaira is fény derül, sok olyan érdekes információval együtt, amiket eddig még csak nem is sejtettünk.

 

Star Wars: Az ébredő Erő – Képes útmutató

 

Szerző: Pablo Hidalgo

Kiadó: Kolibri Kiadó (2015)

ISBN: 978-615-554-102-5

Korosztály: 12+

 

 

A Star Wars Képes útmutatójából ezúttal Az Ébredő Erő epizódját tanulmányozhatjuk. Ez egy nagy méretű, vékonyabb atlasz, amiben inkább a képek, azaz tárgyfotók és portrék dominálnak. Rövid, lényegre törő információkat tartalmaz, egyszerűsége miatt inkább a kisebb korosztálynak ajánljuk. A végén részletes név- és tárgymutató található, ami segítségünkre lehet a könyv felfedezésében.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Star Wars: Az ébredő Erő című epizód Képes útmutatója tartalmaz mindent, amit szeretnénk megtudni a filmmel kapcsolatban: a szereplőket, a teremtményeket, a droidokat, helyszíneket és a technológiát.

A Képes útmutató sorozatban megjelent még: Az utolsó jedik, Solo

 

Star Wars: A Galaxis űrhajói

 

Szerző: Benjamin Harper

Kiadó: Kolibri Kiadó (2015)

ISBN: 978-615-554-151-3

Korosztály: 12+

 

 

Hát igen, ezt a könyvet sem a pörgőszoknyás, lepkecsatos kislányok miatt válogattuk be. A galaxis űrhajói a legfontosabb űrmasinákat mutatja be, egyszerűen és érthetően a gyerekek számára. Színes képeskönyv, rövid leírással a járművekről és filmbeli szerepükről. Minden oldalon külön érdekességek is találhatók, amivel a kis rajongók galaktikus IQ-jukat növelhetik. A végén pedig egy hatalmas, kihajtható képen böngészheti mindenki kedvére a menőbb űrhajókat.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerkedj meg a Star Wars űrhajóival és vess egy pillantást Az ébredő Erő egyik járművére is! Régi és új űrhajókat is megismerhetsz ebben az érdekes könyvben. A jedi csillagvadászoktól és a birodalmi csillagrombolóktól kezdve a páratlan Millennium Falconing szinte minden hajót alapaosan megvizsgálhatsz – néhánynál még átfogó, sematikus ábrát is találsz. A könyv hátulján lévő, különleges kihajtható mellékletben felfedezhetsz egy olyan űrhajót is, amit csak a VII. epizódban, Az ébredő Erő című részben láthatsz majd!

 

Star Wars Hajógyár

 

Szerző: Daniel Wallace

Kiadó: Kolibri Kiadó (2016)

ISBN: 978-615-563-329-4

Korosztály: 12+

 

 

A leggyorsabb ócskavas az egész galaxisban.

Han Solo a Millennium Falconról

Ha már az űrhajóknál járunk, a makettek szerelmeseinek a Star Wars Hajógyár is kihagyhatatlan. Ennek a foglalkoztató könyvnek a segítségével sok Star Wars űrmasinát ismerhetünk meg, és három menő űrhajót, a TIE-vadászt, Kylo Ren kompját és a Millenniumi Falcont is megépíthetjük. Jó móka, klassz közös kikapcsolódás lehet szülőnek és gyereknek egyaránt!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Építsd meg és helyezd a gyűjteményedbe a Star Wars galaxis három űrhajóját! A Star Wars galaxisában, ha az egyik bolygóról a másikra szeretnél utazni, szükséged lesz egy űrhajóra. A Hajógyár segítségével megtudhatsz számos érdekességet több űthajóról is – néhányat pedig meg is építhetsz! Ebben a kiadványban nem csak nagyszerű képekkel és adatokkal találkozhatsz, hanem találsz sablonokat és instrukciókat is, hogy megépíthesd saját hajódat!

A fentieken túl még egy további Star Wars kiadványról is olvashatsz a foglalkoztatókról szóló írásunkban.