Kiss Judit Ágnes: Babaróka karácsonya

Kiss Judit Ágnes legújabb összebújós mesekönyve a karácsony bársonyosan meleg hangulatát igézi meg. A Babaróka karácsonya az ünnepi készülődés várakozással teli időszakát öleli fel, és az oly nagyon ismerős (és olykor korántsem bukkanóktól mentes) jelenetek saját magunkra is emlékeztetnek. De jól is van ez így, hiszen a szeretet ünnepe tökéletlenül is tökéletes!

Babaróka karácsonya

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Egri Mónika

Kiadó: Pagony Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-587-100-1

Korosztály: 3-6

 

Ebben a mesekönyvben december elejétől egészen karácsony másnapjáig tölthetjük az időt Babarókáékkal. A három, meleg hangulatú meséből az első az adventről, a második a karácsonyfa-választásról, az utolsó pedig a szentestéről szól.

Nálatok is az élményajándékok a legboldogságosabbak az adventi meglepik közül? Kiderül, hogy Babaróka szívét is leginkább ezek – mint például a karácsnyi fénynézegetés, a mézeskalács sütögetés, vagy a vidám kerti házikós piknikezés (habos kakaóval, vajas kaláccsal és sok-sok meleg takaróval, naná!) – melengetik meg legjobban. Neked mi a kedvenced?

Aztán azt is megtudhatjuk, hogy Babarókáék idén karácsonyfa-téren is újítanak: ebben az évben ágak helyett kivételesen egy élő, gyökeres karácsonyfát választanak! Mamaróka fejéből pattant ki az a remek ötlet, hogy ha örökbe fogadnak egy fát, az az ünnepek után az új kertjükbe is pont elfér majd. Kiültethetik, nevelgethetik és minden éveben újra és újra feldíszíthetik. Ebben a részben jóérzéssel tölt el, hogy bárki – akár egy egészen girbegurba satnya fácska is – kaphat új esélyt és szeretetet.

A harmadik történet a karácsony igazi meleg hangulatát idézi fel, a fadíszítéstől, az olykor kicsit feszített ütemű készülődésen (amikor is rájövünk, hogy többet ér nyugiban lenni, mint a tökéletes karácsony ideáját kergetni) és a sütés-főzésen át, a meghitt közös éneklésig és ajándékbontásig. Sőt, karácsony másnapja még extra meglepetést is tartogat Babaróka számára!

A Babaróka karácsonya a sorozattól megszokott, meleg, bársonyos hangulattal, sok-sok kedvességgel várja kis olvasóit. Kiss Judit Ágnes magával ragadó meséje nagyszerű érzékenységgel ragadja meg az ünnepek valódi, élményekkel és varázslattal (na meg olykor egy kis feszültséggel) teli hangulatát. Megmutatja, hogy a karácsonyi készülődés mindenkiről szól, és az örömünnep nem a tökéletességtől, hanem attól lesz teljes, ha együtt vagyunk. Babaróka történetét ezúttal is Egri Mónika megejtően bűbájos rajzaival élvezhetjük. Nézz bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Babarókáéknál tökéletes a karácsony! Pedig igazából semmi sem tökéletes… Lehet, hogy vacsora lesz az ebédből, vagy szétfolyik a tojáshab a mézeskalácson, talán a lakás sem lesz ragyogó tiszta, és a karácsonyfa is satnya egy kicsit – de Kiss Judit Ágnes meséjében nem is ezek teszik ünneppé az ünnepet. Mert Babaróka karácsonya mégis úgy varázslatos, ahogy van – drága kellékek nélkül, tele szeretettel, felejthetetlen élményekkel, és sok-sok karácsonyi csodával.

A Babaróka-sorozat további kötetei: Babróka ajándéka, Babaróka kertje, Babaróka esti meséiBabaróka kistestvére. Elérhető még: Apróka sír lapozókönyv. Találkozz Babarókával a Budapest Bábszínházban is!

A szerzőtől ajánljuk még A tündérkeresztanya, valamint a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg című mesekönyveket is. Ajánljuk továbbá a Majoros Nóra: Az orrszarvú és a madarak, valamint a Harcos Bálint: Dorka és az elgurult gomb című meseregényeket is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

A sorozattól megszokott szép, kedves történet, remek illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény