Simon Réka Zsuzsanna: Bojta színre lép

A Bojta színre lép tíz szívmelengető történettel, sok-sok vidámsággal és melegséggel, na meg csavaros kalandokkal várja a kisgyerekeket. De az élményt a csodaszép rajzok és a parádés szereposztás is garantálják! Figyeld csak!

Bojta színre lép

 

Szerző: Simon Réka Zsuzsanna

Illusztrátor: Bogdán Viki

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-940-2

Korosztály: 6-10

 

 

Ott, valahol a Pöpec tér közepén, a doboztorony társasházban élt Bojta a családjával. Bojta, a nyúlcsalád legkisebb ugrifülese már első osztályba járt. Alig várta, hogy vége szünidő legyen és a vidám nyári kalandokba vethesse magát. Az iskolában mellette ült Amália, a nyúlkislány, de Zizi, a kis fekete repülőkutya és Pici, a rövidcsőrű hangyászsün is velük koptatták a padsorokat. Pont egy könyves kérdésbe csöppenünk bele: mit tegyünk ha egy könyvet nincs időnk befejezni, mielőtt a tulajdonosának visszaadnánk? Ugorjunk pár oldalt, és lapozzunk hátra a végkifejletért? Vagy egy kis leleményességgel akadhat jobb megoldás? Bojtának ez a nyár sok emlékezetes élményt tartogatott. Még a születésnapján is várta egy kis kalamajka, azaz – az ajándékokon kívül – egy extra meglepetés. De kiderült, hogy akkor sincs baj, ha nyúl létére nem az ugrálást preferálja, sokkal inkább biciklin száguldana mindenfelé.

Ulli bácsi, az újságos gulipánmadár történetében pedig egy rejtélyes rongáló nyomába kell eredniük. Bojta most reggel is elindult, hogy begyűjtse a doboztorony lakóinak az újságokat…

Kosztya nyestkutya bácsinak a Fuss! sportújságot, a második emeleti oposszuméknak a Heti Hírmondót, Valdemár tobzoska bácsinak a Pódiumot, Jokul bácsinak, az izlandi juhászkutyának pedig a Szevasz, világ!-ot.

De aznap különleges látvány fogadta: az újságokat valaki szétdobálta, szerteszét kavarogtak az utcán. Vajon ki, és miért bolygatta fel a gulipán újságos standját? A nyomok egy rég volt barátsághoz, egy lezáratlan ügyhöz és egy mindent eldöntő sakkversenyre vezettek. De valójában miről is szólt ez a kihívás?

Ezen a nyáron Valdemár, az óriás tobzoska színészi vénájával is megismerkedhetünk. Az egyik mesében pedig Bojta igaz barátságot köt Pampammal, a kis ormányos medvével – mi több, azon nyomban bajba is kerülnek. Majd Jokul bácsi, a vérbeli utazó és térképész egy izgalmas kincskeresős játékot szervezett a gyerekeknek. Sőt még egy jó görkoris móka és éjszakai sátras kaland is kijárt nekik. Egy nap pedig, amikor kagylószedés közben az oposszum Lippó papának nyoma veszett, Bojta ismét bebizonyította, hogy a szíve a helyén van, és készségesen segített az ügy felderítésében. Végül a nyúlfiú ámulva tudta meg, hogy a gyönyörű hangú anyukája egykoron kórusban énekelt, és legnagyobb örömükre sikerült rábeszélniük, hogy – a folyton gyakorló Valdemár bácsihoz csatlakozva – újra hódoljon kedvtelésének.

A Bojta színre lép kedves, barátságos történetei csak lazán kapcsolódnak össze, így a fejezetek külön-külön is olvashatók. A könyv egyik erőssége a különleges karakterek felvonulása (oposszum, ormányos medve, bengáli kismacska, hangyászsün, kenguru, izlandi vadászkutya, gulipán stb.), de melegséggel töltik fel a meséket a sok más egyéb finom és érzékeny részletek is. Simon Réka Zsuzsanna könyve kalandokkal, rejtélyekkel, de legfőképp rengeteg vidámsággal várja a gyerekeket. Bojta bájos történeteihez nagyszerűen illenek Bogdán Viki elragadó illusztrációi.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Pöpec tér közepén egy különleges, sipkatornyú épület áll.Teraszairól színes csúszdák kanyarognak a házat övező park fái közé. Ez a doboztorony, itt él Bojta, az első osztályos nyuszifiú, aki alig várja, hogy elkezdődjön a nyári szünidő. A vakáció tele van izgalmas kalandokkal! Jokul bácsi, a világutazó térképész kincskereső versenyt szervez. De vajon ki forgatta fel Ulli bácsi újságos boltját? És hová tűnhetett Lippó papa, az oposszum? Indulhat a nyomozás! És akkor sem kell elszontyolodni, ha esik az eső – Bojta pont egy ilyen napon ismerte meg Pampamot, a kis ormányos medvét, akivel rögtön jó barátok lettek!

Ajánljuk továbbá a Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén, a Dobó Dorottya: A zapumai kóbor villamos, valamint a Harcos Bálint: Petya és Tulipán, az Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! és a Christian Seltman: Robin Maccs – A minizsiráf megmentése című gyerekkönyveket is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

83%

Melegszívű történetek, izgalmas karakterek, szuper illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény