Robin Maccs – A minizsiráf megmentése

Hahó, ma valami igazán szórakoztatóra vágysz? Imádod a vadregényes tájakat, a szupervicces izgalmakat és lenyűgöz, ha ráadásként pazar az illusztráció? Akkor ismerkedj meg a mindig hidegvér, a gitár-virtuóz, a chipsrágcsáló Robin Maccs kalandjaival! Megjelent a Minizsiráf megmentése című mesekönyv. Fordulatos, vicces, pörgős és meglepő – pont, ahogy te szereted. Kíváncsi lettél?

Robin Maccs – A minizsiráf megmentése

 

Szerző: Christian Seltman

Illusztráció: Christine Kugler

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-756-9

Korosztály: 5-10

 

 

A történet a vadregényes Handabana-szigeten játszódik. Ott, ahol megtalálod Irgumburg vámpírkastélyát, a Szuper Agyar Sárkány SC-t, a girbegurba Hastáncosnő világítótornyot, a Rémültek dombját, a Furfang-folyót és nem mellesleg egy szupi síparadicsomot is. Ahol a tavakban sellők és pontyok úsznak, a folyóparton gejzírek csapnak fel, a part mentén jelmezes fóka és Hering, a bálna lubickol, a babszagú ködfelhőkben pedig kedves kalózok rejtőznek el. Itt él az egyszarvú orrszarvú és az orrszarvú egyszarvú is. Itt lakik Teddy, a frászmackó, a büfiző tigris, és itt éldegélnek csendben és békében a póniszerű, csomósnyakú minizsiráfok is. Ők terítik Handabanda-szigeten az aranysárga curryfűszert… De ne feledkezzünk meg a főszereplőkről sem! Robin Maccs és barátai a sziget déli partján éldegélnek. Rák, teknős, kígyó és dodó kacsa mellett ott volt Molli, az egérlány, aki a kandúr legjobb barátnője is egyben, na meg Hambe, a leguán, aki sárkány őseinek köszönhetően, tüzet okád, ha kell.

Ami Robin Maccsot illeti, megosztó személyiség hírében állt. Volt, aki hősként, mások naplopóként, megint mások zenészként emlegették. Ő maga cseppet sem törődött ezzel, leginkább gitározni és a függőágyában ringatózni, na meg chipset majszolni szeretett. Aznap is épp a chipskészítő automatához slattyogott szokásos adagjáért. Álmosan nyomta meg a gombot és zrrrrr, bummmm, bummm…

Két szép, kerek krumpli pottyant ki egy nagy kosárból a vágódeszkára. Egy krumplipucoló szerkezet szépen meghámozta őket, egy éles kés ripsz-ropsz vékony szeletekre vágta, az olajsütő pedig ropogósra és aranybarnára sütötte őket. Következett még egy kis rázogatás, hogy az olaj lecsepegjen, egy kis szárítgatás és sózás…

De hupsz, helóka, pardon kérem! Valami nem stimmelt! Bizony, hiányzott a curryszósz!!! Molliiii! – kiáltotta hitetlenkedve Robin Maccs, és a barátnője rögtön ott is termett. Nem tétlenkedtek sokáig, indultak is (az egérlány szokás szerint inkább iramodott) Ming mesterhez, hogy megtudják, mi történhetett. Kiderült, hogy elfogyott a currypor! A minizsiráfok karavánja ugyanis nem érkezett meg. De alig hogy ezt megtudták, valaki szólította őket. Hambe, a leguán állt Ming mester ágas-bogas fája alatt, és pont őket kereste. Nini, egy kis minizsiráf is van vele! De sajnos korai volt az öröm, mert nem hozott magával aranysárga curryfűszert, hanem segítségre volt szüksége. Megtudták, hogy a zsiráfcsikó elszakadt a karavánjától, és sehol sem találja őket.

Ne legyen Robin Maccs a nevem, ha nem segítek rajtad! Megtaláljuk a csapatodat és minden szép és jó lesz.

Ennyike. Így hát Robin és társai – Molli, Humble, na meg Fanni, a minizsiráf – az elveszett karaván nyomába eredtek. Felszálltak a kandúr egyedülálló szárazföldi-, vízi- és légi járgányára, a híres Robbolinra, és azon melegében útra keltek. A ballon megtelt Hamble tűzének melegével, az előrejutásról pedig hörcsögkerekek gondoskodtak. Molli állt a kormánynál, Robin meg… nos ő gitározott.  

Ne szomorkodj! Ne, ne, ne! Soha se! Feledd bajod reggel, este! Ne szomorkodj soha se! Veled vagyunk, jó barátok! Segítünk, ha kell! Ne szomorkodj, kicsi zsiráf, soha se!

Hamarosan elérkeztek a Furfang-tóhoz, ahol Robin hősiesen a vízbe vetette magát, és egy nyomra – egy currys konzervdobozra – bukkant. Az irány tehát jó. Folytatták tovább útjukat, dzsungel felett, felhők között, egyre mélyebben hatoltak a sziget belsejébe – és az izgalmak is egyre csak fokozódtak tovább. 

Dacoltak minden veszéllyel, elérték a gejzírek mezejét, kényszerleszállást hajtottak végre, egy vad folyó sodrásába kerültek, és folytathatnám…, de a kitartásuk sajnos nem hozott eredményt, a minizsiráf-karavánt sehol sem találták.

Se egy zsiráf, se majom, se semmi. Még egy szorgoskodó törpét sem látni. Mit tegyek? Mit tegyek?

Nos, valóban. A kalandok még koránt sem értek véget. A kis csapatra újabb izgalmak, vadregényes próbatételek vártak, amíg el nem érnek egy sosem látott, elvarázsolt helyre, amit nem jegyzett Handabanda-sziget illusztris térképe sem… Egy biztos, kalandok ide, veszélyek oda, Robin Maccs mindvégig a mancsában tartja a dolgokat. De vajon mindenre fel tud készülni egy chipsmajszoló kalandor? Nyomára bukkannak az elveszett minizsiráf-karavánnak? De legfőképp: lesz a chipskészítő automatában valaha is újra curryszósz???

A minizsiráf megmentése egy magával ragadó, fordulatos és humoros mesekönyv, amiben külön dicséretet érdemel maga a pazar és részletgazdag illusztráció. Ebben a könyvben a minizsiráfok nyaka csomóba tekeredik, és a tűzet okádó leguán mellett, még kókuszt szürcsölő dodó kacsa, minden oldalon más színben megjelenő kaméleon, sellő, vízi szörny, tukán, axolotl (találkoztál már mesekönyvben vele?) is feltűnik. Személyes kedvenceim pedig a mindig éppen arra masírozó, a semmi vizet nem kavaró, kedves, mukla-szerű apróságok a könyvben. Fergeteges, kalandos és mindenek felett nagyon humoros meseregény – akár már négy-ötéves kortól.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Robin Maccs a legszívesebben a tábortűznél üldögél, kezében gitárjával és közben kedvenc chipsét rágcsálja. De a lelke mélyén egy nyughatatlan kalandor lakozik, és ezt be is bizonyítja legjobb barátjának, Mollinak, az egérlánynak, amikor Fanni, a minizsiráf segítséget kér tőlük. Ám nemcsak a kis zsiráf társai tűntek el nyomtalanul, hanem velük együtt az értékes curry-rakomány is, ami pedig Robin Maccs kedvenc csemegéjéhez elengedhetetlenül fontos! Nincs idő hát késlekedni, azonnal indul a mentőakció! Magával ragadó, mesés kaland macskával, egérrel, gitárral és sok-sok humorral.

Ajánljuk továbbá Jakob Marin Strid tollából a Hihetetlen történet egy óriás körtéről és Mimbo Jimbo és a hosszú tél című mesekönyveket is, amelyekről ebben a cikkünkben számoltunk be. Érdekelhet még a David Grossmann: Zsiráf, és irány az ágy! és az Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! kötetek is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

93%
Nagyon jó

Kalandos, vidám és vicces történet - ötcsillagos illusztráció!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény