Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát!

Oliver Scherz (Rögtön jövünk, leugrottunk Afrikába) 2019-es könyvújdonsága egy vicces és megható mesekönyv a plüssállatok és a gyerekek különleges barátságáról. A főszereplők – Mocori Muki, a hosszú karú, kócos kismajom, Vad Wim, a gumicsizmás oroszlán és Bumli Bom a dundi mackó – mind Matilda plüssállatai. Nagyon szereti őket, együtt is alszanak, és minden fontos dolgot megoszt velük – ahogy ők is vele: Muki, Wim és Bum rajongásig imádják. Egy reggel azonban a kislány nyomtalanul eltűnik, és a kis csapat félelmet nem ismerve elindul, hogy megmentse Matildát. Útjuk kalandos, és koránt sem veszélytelen. Vajon sikerül legyőzniük az akadályokat? Hazatalálnak valaha? Na és Matilda merre jár? A rejtély csak a könyv végére oldódik meg, de kedvcsinálónak itt megnézheted a Mentsük meg Matildát! belapozóját.

Mentsük meg Matildát!

 

Szerző: Oliver Scherz

Illusztrátor: Daniel Napp

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-515-2

Korosztály: 5-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amikor Mocori Muki egyik reggel szokása szerint át akarja ölelni kis gazdáját, Matildát, döbbenten állapítja meg: a kislány eltűnt. Nincsen a szülei ágyában és a konyhában sem. Vad Wim, a nagy sörényű, gumicsizmás oroszlán, Bumli Bom, a kövérkés mackó és Muki, a hosszú karú kismajom biztosak benne: Matildát elrabolták. Azon nyomban leereszkednek egy hosszú kötélen a gyerekszoba ablakából, és bevetik magukat a nagyváros dzsungelébe, hogy megmentsék gazdájukat…

Ajánljuk továbbá Harcos Bálint: Petya és Tulipán, valamint a Dorka és az elgurult gomb című mesekönyveket, valamint Csák-Nagy Krisztina: Bezzeg Soma szívsajgása című, 2019-es könyvújdonságot is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.