LEGO Ninjago – Építs magadnak kalandot!

A legnagyobb nindzsacsaták

Építs magadnak kalandot! Egy izgalmas LEGO-kiadvány bukkant fel nemrég a könyvesboltokban, elsősorban a mindig kalandra kész kisfiúk számára. Ez az exkluzív kitt egy ötletgazdag LEGO Ninjago könyv mellett egy NYA minifigurát, egy építhető légpárnás motor elemeit, nindzsás könyvjelzőket és egy akciódús Ninjago posztert is tartalmaz. Felkészültél a legnagyobb nindzsacsatákra?

LEGO Ninjago – Építs magadnak kalandot! – A legnagyobb nindzsacsaták

 

 

Kiadó: HVG Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-565-006-4

Korosztály: 6+

 

 

 

A LEGO Ninjago könyv izgalmas nindzsa-jelentekkel, kreatív építési ötletekkel, tippekkel, útmutatókkal várja a hat éven felüli kalandorokat. Apropó, jártál már Ninjago City városában?

Ninjago gyorstalpaló

Ninjago City városát hat kitűnő nindzsa védi meg a gonosztól. Mindegyikük a Spinjitzu harcművészet mesterei, azon belül Kai a tűz, Lloyd az energia, Cole a föld, Jay a villámlás, Zane a jég, Nya pedig a víz mestere. A nindzsáknak számos ellenséggel kell megküzdeniük. Ott vannak például a félelmetes, kígyószerű Anakondrák a vezérükkel, Pythoral az élen. Aztán az Elátkozott Birodalomból elszabadult holt lelkek, a szellemharcosok, és a könyörtelen motoros banda, Garmadon fiai is. A város ellen törnek továbbá a Légi Kalózok, a kegyetlen Nadakhan vezetésével, de számolniuk kell a kígyószörny tojásaiból ki kelt Vermillion hadsereggel is.

De a gyerekek részletesen megismerkedhetnek Nya légpárnás motorjával is a könyvben. A víz mesterének járműve sebes, mint egy folyó, vízen és szárazföldön egyaránt jár, sőt képes lebegni, na meg rakétákat (1×1 es kerek legó-csempéket) kilőni, ha kell! A kitt Nya figuráját és légpárnás motorját is tartalmazza, amelyeket az építési útmutató segítségével könnyedén összerakhatnak a gyerekek. Kalandra fel!

Építs magadnak kalandot!

A kiadványban ezek után számtalan tippet, trükköt és izgalmas sztorikat találhatnak a gyerekek, amiből ötleteket meríthetnek a játékhoz és a különböző modellek megépítéséhez. A könyv ugyanakkor nem írja le azok pontos elkészítését, mert nem biztos, hogy pont ugyanazok az elemek vannak meg otthon a gyerekeknek. Mivel a modellek leginkább inspirációra szolgálnak a saját kalandjaik megépítéséhez, ezért  több nézőpontból is megmutatják azokat, valamint frappáns megoldásokra és trükkös részletekre is felhívják a figyelmet. Ráadásként egy LEGO szókincstár (méretezés, elemek nevei, lyuk, klipsz, bütyök, zsanérok, lapos elemek, tetőelemek fogalma stb.) is található a könyvben.

Az építéshez az inspirációkon túl hasznos tanácsokat is kapnak a gyerek, például, hogy hogyan tartsák rendben az elemeket, hogy az alkotás könnyebben menjen. Keressenek rá, nézzenek utána annak, amit építeni szeretnének. Légy stabil! azaz ügyeljenek rá, hogy a modell ne essen szét, és legyenek kreatívok, azaz ha nincs meg az adott elem, oldják meg másképp, trükkösen. De legfőképp, hogy élvezzék az építést és ne essenek kétségbe, ha valami nem sikerül elsőre.

A legnagyobb nindzsacsaták

A könyv ezután öt fejezetben öt nindzsacsatát mutat be. Egyet-egyet mindegyik ádáz ellenséggel. A nyitóoldalakon egy jellegzetes nindzsa-jelenet látható, majd 3-4 különböző izgalmas kalandhoz építhetnek különböző játékelemeket a gyerekek. Elsőként az Anakondrákkal nézhetnek szembe. A küzdelem a dzsungelben játszódik Lyold és Zane főszereplésével. Itt futóhomokcsapdát, agyarrepülőt és légpárnás motort, majd az ellentámadásos jelenethez Lyold fűrészmotorját, dzsungelt és egy rakétakilövőt is megépíthetnek. De az Anakrondrák harcának ekkor még koránt sincs vége, a harmadik részben Lyold megmenti a csapdába esett Zane-t fűrészmotorja segítségével. Ehhez Zane ketrecét és az Anakondrák rejtekhelyét építhetik meg a gyerekek, hogy aztán a mese végén közös erővel, és furfanggal legyőzzék az ellenfelet. A nindzsák csapdákat állítanak, pókhálóba és hálócsapdába csalják őket – sőt ezek mellett még egy ősi sírhelyet is felhasználhatnak a tökéletes jelenethez.

A könyv minden újabb fejezetében leszámolhatnak Ninjago City egy-egy ellenségével (szellemharcosok, Garmadon fiai, Légi Kalózok és Vermillion hadsereg) a gyerekek – hasonlóan akciódús és inspiráló részletességgel. Elkészíthetik többek között az Elátkozott Birodalom szellemvárosát, nyílágyút és céltáblákat. Alkothatnak minisárkányt, harci arénát, akadálypályát, légi kalózhajót, szabadtéri dódzsót, hajómodellt, kalóz siklórepülőt, ágyút és megfigyelőtoronyt is. De építhetnek ásógépet, kígyótankot, hatlövetűt, jet ski-t, fűrészes motort, híddarut, siklót, repülőt, de még sárkánymotort is. Na ugye, hogy ugye?

A könyv végig kreativitásra sarkallja a gyerekeket – arra ösztönzi őket, hogy ötleteljenek, találják ki, mit szeretnének. Gondolják végig, hogyan valósítsák meg, használják a képzelőerejüket, és alkossák meg saját gépeiket. Ha pedig elkészültek, szabadon játszanak vele. Kalandra fel!

A LEGO Ninjago – A legnagyobb nindzsacsaták egy nagyon ötletes, tartalmas, kreatív foglalkoztató hat éven felülieknek. Inspiráló, ötletes, exkluzív.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Keltsd életre a LEGO NINJAGO izgalmas világát több mint 50 fantasztikus ötlet segítségével! Kerüld ki Lloyddal és Zane-nel az Anacondrák csapdáit a dzsungelben, segíts Cole-nak leküzdeni a szellemváros akadályait, eredj a kalózok nyomába Jay siklórepülőjén és segíts Kai-nak elpusztítani egy veszélyes Vermillion kígyótojást! A dobozban a könyv mellett Nya minifigura, egy átalakítható, légpárnás motor elemei, két könyvjelző és egy poszter található. Meríts ihletet a tippek és ötletek segítségévél, építsd meg a doboz elemeiből az exkluzív modellt, és a saját LEGO elemeiddel kiegészítve vágj bele a nindzsák kalandjaiba! Tökéletes ajándék a LEGO NINJAGO rajongók számára!

Újdonság még: LEGO – Építs kalandot magadnak! HARRY POTTER és a LEGO – Esti mesékIsmerkedj meg a LEGO – Mókás gépek című kötettel is.

Érdekelhet továbbá a 5 perces Marvel történetek, és az 5 perces Pókember történetek is. Böngészd át az járműves és dinoszauruszos gyerekkönyvekről szóló írásunkat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!