Alkoss, kísérletezz és játssz! LEGO – Mókás gépek

Könyv és legó, két gyerekmágnes slágertermék. Hát ha még 2 in 1, két legyet üthetnek egy csapásra! A LEGO – Mókás gépek című újdonsággal ugyanis izgalmas pörgő, guruló, hajító és cirkáló szerkezetet alkothatnak a kisiskolás gyerekek. 11 zseniális gép, 58 LEGO elem, a megépítésükhöz szükséges egyszerű és érthető leírások, működési elvek és érdekes magyarázatok várják őket a könyvben. A Mókás gépek szórakoztat, fejleszti a kreativitást, a logikát és az építési készséget. Alkoss, kísérletezz és játssz! Felkészültél?

LEGO – Mókás gépek

 

Kiadó: HVG Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-304-784-2

Korosztály: 8-12

 

 

 

 

A könyv elején használati útmutató, tippek trükkök fogadják a gyerekeket. A Mókás gépek egyébként végig arra ösztönzi őket, hogy használják a fantáziájukat, forgassák meg az agyukat, bátran kísérletezzenek, és alkossanak, hiszen mindennek csak a képzeletük szabhat határt!

Alkoss fantasztikus dolgokat! Légy jó! Érezd jól magad!

A játékos alkotás élményéhez a gépek elnevezése – Bokszoló robot, Saskarom, stb. – is hozzájárul, ugyanakkor a könyv figyel arra is, hogy a megalkotott szerkezetek működési elvét, és gyakorlati alkalmazásukat is elmagyarázza. De tippeket ad arra is, hogy hogyan tesztelhetik le a kész alkotásokat. Ráadásként pedig kapcsolódó vicces tényekkel, és rengeteg elgondolkodtató érdekességgel is szórakoztatja őket. És hogy milyen gépeket alkothatnak meg a könyv segítségével? Nos, íme a felhozatal!

A Saskarom (Elfuthatsz, de nem menekülhetsz a szorításból!), képes az emberi kéz, vagy inkább egy madár lábának mozgását utánozni. Aztán ott van a Pörgettyű (Ravasz kis varázslat egy szempillantás alatt), amivel szuper optikai illúziókat kelthetünk. Történelmi időket idézhetünk meg a Katapult segítségével. Azt tudtad, hogy régen nemcsak köveket, vagy égő olajoshordókat dobáltak ki az ellenségre, hanem szemetet is? Szóval ha papírgalacsinokat lősz majd ki vele, akkor csupán folytatod a történelmi magyarázatokat! 🙂 Egyik kedvencünk pedig a Szellemvadász, azaz a legszellemesebb verda a környéken. A gép fel-le mozog és bólogat. Mit gondolsz, vajon hogyan hasznosíthatjuk mindezt a gyakorlatban is?

Másik kedvencünket, a Guruló dinót vidám pörgésre tervezték. Kerekeken gurul és közben pedálozik – a könyv elárulja azt is, miért. Kiderül, milyen elv áll a szerkezet mögött, de ráadásként megismerkedhetünk a világ legérdekesebb robotjaival is.

 

Aztán jönnek tovább a többi elmés szerkezetek is sorban. Vajon mi lehet a Lendkerekes cirkáló működési elve? Összeszerelhetünk egy menő Ventillátort és érdekességeket tudhatunk meg a szélenergia hasznosításáról is. A Gravitációs gyorsuló biztosan a kisfiúk egyik kedvence lesz, ugyanis itt egy igazi versenyautós szerkezetet rakhatnak össze. Keverj. kavarj, mixelj! A Mixmester 3000 segítségével bárki könnyedén elkeverheti az italát!

Persze, használhatnál kanalat is, de valljuk be, ez sokkal menőbb!

Na és Minimozit készítettél már otthon? Na ugye, hogy ugye? Se fények, se kamera, csak akció! Ráadásul amikor csak szeretnénk, újabb és újabb epizódokat is előadhatunk ezzel az elmés szerkezettel.

Hallottál már „Kockatörőről“ a Bokszoló robotról? Most egy olyan gépet alkothatsz, ami hasonlíthat az emberekre. Csak meg kell nyomnod hátul a karját, és puff, már lendül is az ütés! Ez a szerkezet az emelő elvén működik. Ilyen összetett emelőkből áll például a zongora is – traram, most megtetted hozzá az első lépést!

Nos, neked melyik a kedvenced?

A KIADÓ SZINOPSZISA

Alkoss, kísérletezz és játssz! Építs pörgő, hajító, guruló és cirkáló gépeket! A könyv tartalmazza 11 zseniális gép megépítésének leírását, és az összeállításukhoz szükséges építőelemeket, egyéb kiegészítőket.
8 éves kortól

Alkoss, kísérletezz és játssz! A könyv tartalmazza az összeállításukhoz szükséges építőelemeket (58 db), egyéb kiegészítőket, papír alkatrészeket is. Hajrá, hajrá!

A sorozatban még elérhető: LEGO – Láncreakciük, Készíts saját LEGO fimet!Érdekelhet még: A LEGO KÖNYV, LEGO öteletk könyve, 365 játék LEGO elemekből, LEGO Játékok könyve, LEGO Fantasztikus ötletek

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató