Kiss Judit Ágnes: Ki brummog a barlangban?

Kitalálós versek

A kislányom sokat forgatott kedvencei a Sally Ann Wright Állatos csereberélő, és az Axel Scheffler Cserebere állatok című, előre-hátra forgatható, összeillesztős-mókázós mesekötetek. Nem csoda hát, hogy felcsillant a szemünk, amikor a kezünkbe került Kiss Judit Ágnes újdonsága, a Ki brummog a barlangban? című lapozócukiság. 

Barlangban brummogó állat, ősszel csak cammog, mert fáradt. Ha fölkel tavasszal, éhséget tapasztal, etesd meg mézzel, vagy támad. 

Ki brummog a barlangban? – Kitalálós versek

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Kismarty-Lechner Zita

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-568-8

Korosztály: 2-5

 

 

Nem véletlen a párhuzam a fenti két kötettel, hiszen Kiss Judit Ágnes színes-verses újdonsága hozzájuk hasonló felépítéssel – összekeveredett képek, kettévágott oldalak – és hasonlóan szórakoztató, ötletes megoldásokkal várják a kicsiket. Ám ezúttal a kettévágott oldalak tetején nem egy kép, hanem egy kitalálós versike található, és a helyes válasz alapján kell a gyerekeknek rájönniük, hogy melyik kép adja ki a teljes megfejtést.

Zümmög sok csíkos rovar,

és nektárt gyűjtöget,

vajaskenyéren láthatod

csillogni művüket.

 A könyv, a rímes-ritmusos kitalálós verseivel nemcsak a gyerekek nyelvi, de a logikai készségét is fejleszti. Kiss Judit Ágnes mókás feladványait Kismarty-Lechner Zita gyermekrajzokra hajazó, vidám és üde illusztrációival élvezhetjük.

A Ki brummog a barlangban? egy igazán szórakoztató interaktív verses lapozó, ami szuper közös móka lehet a 2-5 év közötti kisgyerekekkel. Kedvcsinálónak megmutatjuk videónkon is:

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a lapozóban összekeveredtek a képek! A kettévágott oldalak tetején egy vers, alján egy kép található, de vajon melyik vershez, melyik kép tartozik. Ki lehet az, aki a lyukba bújva cincog? És mi való a fázós nyakunkra? Hát, biztosan nem egy tulipán…talán csak nem a sál? Kiss Judit Ágnes minden verse egy találós kérdés, amire a választ a képeken találjuk. A szülők pedig szórakozásképp kiélvezhetik, hogy a versek különböző klasszikus versformákban íródtak: van itt szapphói strófa felező tizenkettes és limerick is.

A szerzőtől ajánljuk továbbá a Babaróka-sorozat bűbájos köteteit – Babaróka ajándéka, Babaróka kertje, Babaróka esti meséi – valamint a A tündérkeresztanya című mesekönyvet. 

Folytasd a böngészést a legújabb óvodás és bölcsődés gyerekkönyvekről szóló összeállításunkkal!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!