A rajzfilmsorozatból ismert Kippi kutyus már a könyvesboltokban!

Mick Inkpen: Kippi álmos, Kippi játékosdoboza

Kippi megérkezett! Kippi kutyus kedves, vidám történeteiért világszerte rajonganak a gyerekek, és a könyv alapján készült rajzfilmsorozat itthon is sokak kedvence. Jó hír az apróságoknak, hogy Mick Inkpen meséje immár nálunk is elérhető a könyvesboltokban, mindjárt két bűbájos – Kippi álmos, Kippi játékosdoboza – kötettel! Kippi kutyus a mi szívünket is egy csapásra megolvasztotta –  a cikkből kiderül, miért.

Mi lehet a sorozat titka? Kippi meséi nemcsak vidám történeteket, de a gyerekeket leginkább foglalkoztató témákat dolgoznak fel, kedves és meleg formában. A történetek stílusa, hangneme megnyugtatóan hat rájuk, és a meséken keresztül megértéssel és szeretettel fordulhatnak a problémáik felé. Habár minden kötet valamilyen mindennapi konfliktushelyzetet mesél el, a problémák megoldásával mégis boldogságot és kiegyensúlyozottságot közvetítenek a kicsiknek.

Kippi álmos

 

Szerző: Mick Inkpen

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-647-0

Korosztály: 2-4

 

 

 

Ebben a részben Kippi álmos, de sehogy sem tud elaludni. Hiába fészkelődik, nem tud bekuckózni rendesen. Elindul hát felfedezni, hogyan alszik a többi állat, hátha ötletet meríthet belőlük: ha nekik jó, az biztosan majd neki is megfelel. Talán próbáljon féllábon állni, ahogyan a kacsák? Vagy húzódjon meg egy virágcserépben, mint az ökörszemek? Esetleg rakjon fészket faágakból, ahogyan a mókusok? Húzódjon be egy rókalyukba? Kippi mindet kipróbálja, de persze végül rájön, hogy az ő kosárkájánál, a saját régi, büdi takarójánál nincsen jobb, és végre édes álomba merül. Miközben minderre rájön, a gyerekek is megismerkedhetnek a kis állatok alvási szokásaival.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kippi, a kiskutya nagyon álmos. De sehogy sem sikerül kényelmesen elhelyezkednie a kosarában. Hiába dobálja ki az összes játékát… Vajon a többi állat hogy alszik?
A világhírű angol kutyus klasszikus meséje elalváshoz.

Ajánljuk továbbá a legjobb elalvást segítő mesekönyvekről szóló írásunkat is, valamint Pásztohy Panka: Jó éjszakát, Pitypang! mesekönyvét és Agócs Írisz: Mia nem álmos, valamint Joshua George: Jó éjt, maci! című lapozóját is.

Kippi játékosdoboza

 

Szerző: Mick Inkpen

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-648-7

Korosztály: 2-4

 

 

 

Ebben a történetben Kippi nagyon bosszankodik. Valami kirágta a játékosdoboza sarkát! Hűha! Ugye nem esett bajuk a játékoknak?! A kutyus izgatottan kipakolgatta őket: vajon mind megvannak? Egy, kettő, három, négy, öt, hat, HÉT! Hm, valami nem stimmel… Számoljuk csak újra…

Nagy Bagoly, egy, Víziló, kettő, Zokniizé, három, Papucs, négy, Nyuszi, öt, Kígyó úr, hat.

Így már oké. Vagy mégsem? Kippi újra és újra átnézi a játékait, de hol több, hol kevesebb orrocskát számol. Vajon hogy lehet ez? Kippi játékdoboza egy igazi összekacsintós könyvhuncutság. A kislányom mindig örömmel számol a kutyussal, és minden alkalommal megunhatatlanul fürkészi a játékhalmot a rejtély(…) után. 

Mick Inkpen bűbájos illusztrációval, és kedves, megnyugtató történetekkel várja a gyerekeket. Kippi kutyus nálunk egy csapásra családtag lett, 2-5 év között ajánljuk.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kippinek, a kiskutyának kilyukadt a játékosdoboza! Vagyis: valaki megrágta. Ki lehetett az? És ki csente el az egyik kedvenc játékát? Éjszaka minden kiderül… Kippi, a világhírű angol kutyus kalandjai már magyarul is olvashatóak!

Ajánljuk továbbá a nyár eleji babakönyves újdonságokról és a legújabb lapozókról szóló írásunkat is. Az óvodásoknak szóló megjelenések között itt válogathatsz, foglalkozókat pedig itt találsz. Böngészd át a legjobb magyar ovis mesekönyv-sorozatokról szóló írásunkat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Kippi kutyus meséi bűbájos illusztrációval, és kedves, megnyugtató történetekkel várják a gyerekeket.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény