Harcos Bálint: Dorka és az elgurult gomb

Harcos Bálint legújabb mesekönyvében álomhozó történetekkel varázsolja el a gyerekeket. A könyv három gyönyörű, elragadó és megindító mesét tartalmaz az elalvás misztikumáról, amelyeket Szimonidesz Hajnalka illusztrációi tesznek még igézőbbé. A Dorka és az elgurult gombról itt írtunk bővebben, most pedig mutatjuk a meseszép könyv belapozóját!

Dorka és az elgurult gomb

 

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-455-1

Korosztály: 5-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA
Három klasszikus szépségű, nagyobb lélegzetű mese, mindhárom az elalvásról – illetve az el nem alvásról – szól. Dorka babáján el kell csavarni egy gombot, hogy lecsukódjék a szeme, ám egyik este eltűnik a gomb, a baba pedig nem tud elaludni. Elindulnak együtt az éjszakába, hogy megkeressék a gombot. A kisiskolás Mirkó legjobb barátja Tinta, a fülesbagoly. Amikor Mirkó alszik,Tinta fenn van – napközben viszontTintának van csukva a szeme. Mirkó nagyon vágyik rá, hogy egymás szemébe nézhessenek. Kinyitja-e végül Tinta a szemét? A harmadik történetben Ábel és Panni egy nyár végi éjszakán eltűnt állatkájuk után erednek. A titokzatos nyomok a padlásra vezetnek, ahová egy eddig sosem látott lyukon keresztül vezet az út… Költői szépségű, anderseni mélységű, jótékony mesék az éjszaka csodáiról – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
“Az olvasás az egyik legnagyobb kaland az életben” – olvasd el a szerzővel készült interjúnkat is, amelyben a Dorka és az elgurult gomb előkészületeiről is mesél. Ajánljuk továbbá Harcos Bálint Petya és Tulipán című meseregényét, valamint A boszorkánycica című verses mesekönyvét is. A Szofi-sorozat bekerült a legjobb óvodás mesesorozatok közé. Olvasd el, hogy miért, és hogy melyik kötetek kerültek még a toplistába! Nézd meg a legújabb rész, a Szofi átváltozik belapozóját!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.