Csengő-bongó karácsony

Rázd meg a könyvet, és hallgasd meg a csengőszót!

Szeretnéd a karácsony vidám, csilingelős hangulatát belopni az ünnepekre? Egy bűbájos interaktív könyvújdonság került nemrég a könyvesboltokba a legkisebbek legnagyobb örömére. A Csengő-bongó karácsony az adventi időszak pillanatait örökíti meg, arany csengettyűivel sok-sok derűs pillanatot csempészve az ünnepekbe. Ismerkedj meg vele!

Csengő-bongó karácsony

 

Szerző: Stephanie Moss

Illusztrátor: James Newman Gray

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-129-7

Korosztály: 2-5

 

 

A Csengő-bongó karácsony egy nagyon ötletes és hangulatos interaktív könyvcsemege, ahol a korosztálynak megfelelő, rövid szöveg, vidám ünnepi hangulatú képek, na meg pöckölhető csengettyűk várják a gyerekeket. A csengőszó varázsa mellett, a könyv stancolt alakja, hordozható formája is elbűvölheti az apróságokat. Strapabíró kivitelének – kemény lapok és kakaóbiztos, fóliás borítás – köszönhetően pedig szuperül ellenáll majd a kis aktív felfedezőknek. Hogy mi mindenről mesélhetünk nekik, lapozva a könyvet?

A Csengő-bongó karácsony igazi téli hangulattal, egy vidám korcsolyázós jelenettel kezdődik, majd az ünnepi készülődés jegyében a betlehemezők főpróbájára csöppenünk bele (Énekelj karácsonyi dalokat és RÁZD a csengőt közben!). A folytatásban már karácsony éjjelén járunk, természetesen Télapóval, szánnal, rénszarvassal a képen (Kívánj valamit, és RÁZD a csengőt közeben!), majd egy boldog, örömteli ajándékozással és meseszép karácsonyfával záródik a történet (Legyen ünnep az egész nap, és RÁZD a csengőt közben!). A könyv minden jelenetnél játékosan arra buzdítja a gyerekeket, hogy éljék át a vidám ünnepet és rázzák a csengettyűket!

A Csengő-bongó karácsony kedves rajzokkal, ünnepi hangulattal és vidám csengőszóval várja a gyerekeket, íme! 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Én nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de amikor karácsonykor a csengettyű megszólal és az ünnepi vacsorához szólít minket, az a varázslatos hang engem az egekbe repít! Mintha a száncsengőket hallanám: elengedhetetlen része az ünnepnek. Pont így éreztem, amikor ezt a csodálatos könyvet először a kezembe fogtam: a karácsony ünnepi varázsa egy pillanat alatt átjárta a szívemet. Csak úgy csengett-bongott a könyv, pont, mint a karácsonyi csengettyű, vagy a száncsengő. Próbáld ki Te is!

Érdekelhet még A tökéletes karácsonyfa című simizős könyvújdonság is!

További apróságoknak szóló könyvösszeállításokat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben! Kihajtható füles, és ujjvezetős babakönyvekért érdemes átnézned az interaktív lapozókról és a legjobb verses lapozókról szóló összeállításunkat is.

TIPP: Télapós és karácsonyi könyveket találsz ebben az összeállításunkban is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!