Apróságok újdonságai (1. rész) – Interaktív könyvek, mesék, lapozók

Újabb izgalmas könyvbemutató! Az újdonságokról szóló sorozatunk első részében a legkisebbeknek válogattunk a vidám olvasnivalókból. Összeállításunkba elsősorban sorozatok kerültek, és a premierek mellett bemutatjuk azok korábbi köteteit is. Kellemes böngészést, jöjjenek a legújabb interaktív könyvek, mesék, lapozók!

Bélabá és a szökevény kalap

 

Szerző: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-587-016-5

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kuflizást nem lehet elég korán kezdeni! Most a legkisebbeket hívogatjuk az elhagyatott rétre. Járjátok be a rét minden zegét-zugát Bélabával és a mohamanyival, és segítsetek nekik megkeresni Bélabá kedvenc kalapját!

A sorozatban még elérhető: Pofánka és a szőrmöncök, Fityirc és a felhő

Olvasd el a A kuflik és a szélposta, a Kuflik a föld alatt,  A kuflik és a pofavágóverseny, valamint A kuflik és a máshogyoszkóp című kötetekről írt ajánlónkat is!

A rosszkedv olyan, mint a felfő

 

Szerző: Shona Innes

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-587-076-9

Korosztály: 2-4

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Senki sem mosolyog a nap huszonnégy órájában, és ez rendben is van. Szabad rosszkedvűnek lenni. A kisgyerekeknek is. Segítsünk nekik: öleléssel, kérdezéssel, beszélgetéssel, kizökkentéssel, magyarázással, békén hagyással, vagy éppen külső segítség igénybevételével. Néha így, néha úgy. Bármi jó lehet, ami beválik. Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

Az Ölelj meg! sorozatból kötetei: A gondolatok kertje (újdonság), A család olyan, mint a sütiAz élet olyan, mint a szél, korábban megjelent továbbá: A barátság olyan, mint a mérleghinta; A játszótér olyan, mint a dzsungel; Az internet olyan, mint a pocsolya.

 

Gaston érzelmei – Nem tudok aludni

 

Szerző: Aurélie Chien Chow Chine

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-438-7

Korosztály: 2-6

 

A Gaston érzelmei-sorozatról itt írtunk bővebb ajánlót!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve: sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi. Ha Gaston nagyon boldog, sörénye a szivárvány színeiben ragyog. Csakhogy a kis unikornis néha szomorú vagy féltékeny, dühös, esetleg fél.
Ma este például hiába fáradt és álmos, nem jön álom a szemére. Csak ébren forgolódik az ágyában. Mit gondolsz, vajon hogy tud végül elaludni? A bájos képekkel illusztrált könyvsorozat történetei Gaston egy-egy kalandját mesélik el, és olyan légzőgyakorlatokat mutatnak be, amelyek segítenek az érzelmek megértésében, az öröm teljes átélésében vagy a rossz érzések leküzdésében. Ajánljuk óvodásoknak, szüleiknek és óvodapedagógusoknak egyaránt. A szerző, Aurélie Chien Chow Chine grafikus és óvodai relaxációs terapeuta – tapasztalata révén megfontolandó tanácsokat ad az érzelmek feltárásában és jó irányba terelésükben.

A Gaston érzelmei-sorozatban elérhető még: Szerelmes vagyok (újdonság), Türelmetlen vagyok (újdonság), Unatkozom (újdonság), Féltékeny vagyok, Félek, Szomorú vagyok, Dühös vagyok

Tölgyerdő meséi – Mókus és a hóember

 

Szerző: Julia Donaldson

Illusztrátor: Axel Scheffler

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-791-0

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Fej, törzs és láb egy hóember
Három tartozéka.
De az orr is nagyon fontos,
Nincs valahol répa?”
A Tölgyerdő meséi sorozat folytatódik! Nyisd ki a kis ablakokat, és segíts Mókusnak hóembert építeni!

A Tölgyerdő meséi sorozat további kötetei: Cicus főzni tanul (újdonság), Malacbújócska, Nyuszi álmos, Mackó levelei, A róka zoknija

A parádés szerzőpárostól ajánljuk még: A majom mamája, A Graffaló, A legcsinosabb óriás, Kvirtek és kvartok, Az öt csúfság

Bújócska – Csíkok és pöttyök

 

 

Szerző: Silvie Sanza

Kiadó: Babilon Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-294-683-2

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudtad, hogy a tigris a csíkos bundájával szinte beleolvad a környezetébe a sűrű fák közt a dzsungelben? Így észrevétlenül osonhat. A katica pedig piros alapon fekete pöttyeivel azt üzeni a ragadozóknak, hogy kerüljék őt el messzire, mert mérgező. A pöttyök, a csíkok és a színek segítenek az állatoknak a rejtőzködésben. Ebben a könyvben elbújtak az állatok. Van kedved megkeresni őket? Kezdődhet a bújócska? Ők már elbújtak és várják, hogy megtaláld őket! Rajzold át papírra az állatok körvonalait és színezd ki őket! Ismerd meg az állatok természetes élőhelyeit! Tégy egy papírt a kidomborodó állatformákra és satírozd át!

A sorozat újdonsága még: Kuckók és vackok

Montessori – Első könyvem – Fecske születik

 

Szerző: Chiara Piroddi

Kiadó: Geopen Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-516-079-2

Korosztály: 1-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Olvas és tanulj Maria Montessorival! Az olvasni tanuló kisiskolásoknak szóló illusztrált ismeretterjesztő sorozat új könyve szemléletesen mutatja be, hogyan lesz egy apró magból virág.

Montessori Megismerem a világot-sorozatból még elérheted: Virág születik, Pillangó születik, A kiskert lakói, Veteményeskert

Montessori babáknak – tengeri állatok

Kiadó: Geopen Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-516-082-2

Korosztály: 0-1

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Milyen sokféle állat él a tengerben! A Montessori-módszer szellemében összeállított könyvet kisbabáddal lapozgatva együtt ismerkedhettek meg velük. Míg ő fekete-fehér képeket nézegeti, észreveszi rajtuk az apróbb piros részleteket, így kezdi felfedezni a világot.

A sorozatból még elérhető: Gyere, kicsim! (újdonság), Formák, Állatok

Örökmozgó – Vár a cirkusz

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-745-6

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tarts az állatokkal, nézd meg a káprázatos cirkuszi előadást!
Tele izgalmas, interaktív játékkal. Húzd ki a füleket, tekerd a kereket és less be a színfalak mögé!

A sorozatból elérhető még: Vár az építkezés

Vidám csöppségek – Állatok a vadonban

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-794-4

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg a vadon élő állatokat! A kedves rímek és a színes rajzok újra és újra elvarázsolják a kicsiket.

A Vidám csöppségek-sorozatból választhatod még: Állatok a tanyán

Ajánljuk továbbá a Kukucs-könyvek interaktív lapozóit is: Hova bújtál kis unikornis?, Hova bújtál, kiskutyus?, Hova bújtál, kiselefánt, Hova bújtál, kis rénszarvas?, Hova bújtál, kisnyuszi?, Hova bújtál, kisróka?  

Pöttöm pajtik – Minták

 

Szerző: László Gyopár

Kiadó: Mimorello Kiadó (2021)

ISBN: 978-606-952-011-6

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tréfás, szórakoztató mondókákkal, barátságos rajzokkal lehetővé teszik a játszva tanulást. Bemutatják a számokat, színeket, állathangokat és mintákat, ezzel gyarapítva a gyerekek alaptudását.

A Pöttöm pajtik sorozatból elérheted még: Számok, Színek, Állathangok

Babakönyvtár – Cicák

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-767-8

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mit csinálnak a cicák egész nap, amikor nem látjuk őket? Kukucskálj be a könyvbe, és megtudod! Kukucskáljatok be a strapabíró, kihajtható fülek mögé! Gyakoroljátok az új szavakat! Beszélgessetek a képekről!

A Babakönyvtár-sorozatban még elérhető: Kutyusok, Állatok, Járművek

 

Az állatos mesekönyvek kedvelőinek ajánljuk még A legkisebbek kedvenc meséi-sorozatot (Katja Reider) is Mérges vagy, kismókus?, Megvigasztallak, kismedvém!Szeretlek, kisegérkém, Testvéred lesz, kisveréb, Jó éjszakát, kisnyuszi!

Pihe puha pocakok – Háziállatok

 

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2021)

ISBN: 978-963-582-137-2

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nézd, milyen imádni való kis házi kedvencek! A pocakjuk pihe-puha, és sípol, ha megnyomod.

A Pihe-puha pocakok-sorozatból beszerezheted még: Vadállatok

Láss, tapints, érezz! Járművek

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 9789634867159

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg a járműveket a kis lámát követve!
Puha részek az apró babakezeknek! Érintsd meg a puha részeket minden oldalon, és fedezd fel a színes járműveket! A könyv remek lehetőség, hogy megismerkedj különböző közlekedési eszközökkel: a busszal, az autóval, a csónakkal, a repülővel és a traktorral! Lapozd végig a könyvet, és érints meg mindegyik járművet!

A sorozat további kötete: Állatok

Kukucs – Maci

 

Szerző: Camilla Reid

Kiadó: Babilon Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-294-686-3

Korosztály: 1-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Minden oldalpáron van egy ujjal kitekerhető meglepetés: forgatáskor kinyílik, és előbújik egy másik kép. Kartonkönyv kicsiknek 10 húzókával és egy tükörrel.

A sorozatból még elérhető: Kukucs – Puszi

Első képeskönyvem – Öltözködés

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó 82021)

ISBN: 978-963-445-684-1

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Első képeskönyvem köteteiben a legkisebbek ismerkedhetnek meg az őket körülvevő világgal. A kinyitható fülek alatt még több felfedezni való várja őket, így igazi élmény felfedezni a kisbabák mindennapjait, az öltözködés rejtelmeit vagy a traktorok világát.

A sorozat további részei: Traktor, Kisbaba

További apróságoknak szóló könyvösszeállításokat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben is! Kihajtható füles, és ujjvezetős babakönyvekért érdemes átnézned az interaktív lapozókról és a legjobb verses lapozókról szóló összeállításunkat is. Ha aktuális, ajánljuk figyelmedbe a legjobb szobatisztaságra nevelő könyveket, ha pedig altatáshoz keresel könyveket, az elalvást segítő mesékről szóló írásunk első és második részét érdemes átlapoznod.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!