Apróságok újdonságai (2. rész) – Versek, mesék, interaktív lapozók

A gyerekkönyves újdonságokat bemutató cikksorozatunk második részében továbbra is a legkisebbeké a főszerep. Íme a könyvesboltok legfrissebb ajánlatai: a kemény lapos versek, mesék, interaktív lapozók. Merülj el a vidám újdonságokban, görgess a kedvenceidért!

Iciri-piciri

 

Szerző: Móricz Zsigmond

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-711-5

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ki ne ismerné és szeretné az iciri-piciri kis macskát és két kis ökrét? Móricz Zsigmond egyik legkedveltebb verses meséjét most Horváth Ildi csodálatos képeivel élvezhetik kicsik és nagyok, a 10 oldalas, színes leporellóban. A strapabíró, keménylapos sorozat már a bölcsisek számára is kényelmesen fogható, a lekerekített sarkok pedig megóvják őket a sérülésektől. A Kolibri Lapozók sorozatban a legnépszerűbb mondókák és dalok a legkisebbeknek, friss, kortárs illusztrációkkal.

A Kolibri Lapozók sorozatban már megjelent kötetek: Száraz tónak nedves partján (Bertóthy Ágnes rajzaival), Ég a gyertya, ég (Rippl Renáta rajzaival), Jár a baba, jár (Orbán Orsolya rajzaival)

Kukkants bele! A kertben

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-796-8

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Less be az állatokhoz ebben a mókás kukucskálós könyvben!
Kukkants be az ablakok mögé, hogy sok mókás élményben legyen részed a kertben!

A sorozat újdonsága még: Kukkants bele! A tanyán

Ringató Lila könyv

 

Szerző: Gróh Ilona

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Ringató Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-615-621-802-5

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Biztosan sokan emlékeznek a Sárkányparipán vágtattam című nagysikerű, számtalan kiadást megért gyerekdalgyűjteményre. Ennek a műnek az átdolgozott, bővített kiadása a Ringató Kiadó Lila könyv, Hetvenhét gyerekdal című kötete. Miben más a Lila könyv a régi Sárkányparipán vágtattam című daloskönyvhöz képest? Gróh Ilona könyve új címet és borítót kapott, a közreadott dalok száma pedig jelentősen megnőtt. Különlegességként említhetjük, hogy pl. Weöres Sándor, Csukás István, dalszövegei mellett kortárs költők verseit is énekelhetjük majd az új gyűjteményből. Emellett megtalálhatók mai szerzők olyan dalai is, amelyek lejegyezve még nem jelentek meg sehol. Természetesen a régi, kedvelt énekek is felbukkannak a műben. A könyv utolsó fejezeteiben szülőknek, nevelőknek, pedagógusoknak szánt fontos gondolatokat, játékleírásokat ad át a szerző művészetpedagógiáról, kisgyermekkori zenei nevelésről. Szimonidesz Hajnalka illusztrációinak és Maros Krisztina könyvtervének köszönhetően látványában is új, rendkívül igényes, ízléses kiadványban gyönyörködhetünk. A gyűjteményhez tartozó zenei melléklet Ringató – Lila könyv címen megtalálható az interneten! (Pl.: Amazon Music, Apple Music, Google Play, Deezer, eMusic, Tidal Music, Spotify, YouTube, stb.) A dalok több ismert Ringató-foglalkozásvezető és nagyszerű hangszeres zenész előadásában csendülnek fel. A Ringató Kiadó könyveinek magas színvonalát Gróh Ilona Magyar Örökség-díjas zenepedagógus munkája biztosítja.

Gróh Ilona ringatós újdonsága még: Ringató – Zöld könyv

Hol laknak az állatok?

Kiadó: Szalay Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-459-392-8

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudtad, hogy a méhecske kaptárban lakik? Ebben a könyvben még sok más állat lakhelye vár felfedezésre. Aranyos mondókák és képek teszik még színesebbé az ismerkedés élményét.

A sorozat újdonsága még: Hol élnek az állatok?

Kukurikú jó reggelt! – Mondókák a tanyáról

 

Kiadó: SZTÉ Kereskedőház (2021)

ISBN: 978-615-605-021-2

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A legismertebb, legkedveltebb mondókák gyönyörű illusztrációkkal kísérve. Töltsünk el közös, örömteli pillanatokat gyermekeinkkel, s közben élvezzük a mondókák világának csodálatosan sokrétű képességfejlesztő hatását!

A sorozatban elérheted még: Ha én cica volnék

Összebújós mesék

 

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2021)

ISBN: 978-963-582-055-9

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bújjunk össze egy puha takaró alatt, és olvassuk együtt a kicsikkel ezeket bájos és megnyugtató esti meséket! A nem éppen bátor, kicsi sárkány, a magányos bálna vagy a túlontúl segítőkész elefánt története garantáltan a gyerekek kedvence lesz.

Verses állatmesék

 

Szerző: Móricz Zsigmond

Illusztrátor: Pápai Barna

Kiadó: Kreatív Kiadó (2021)

ISBN: 978-606-646-901-2

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Móricz Zsigmond gyerekekhez szóló, versbe szedett állatmeséit tartalmazza a könyv, melyet az elbűvölő, a gyerekek ízlésvilágához alkalmazkodó illusztrációk tesznek még érdekesebbé.

Maki és barátai – Mit csinálnak az állatok?

 

Kiadó: Pannon-Literatúra (2021)

ISBN: 978-963-459-406-2

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Maki és barátai segítenek neked megmutatni, hogy mit csinálnak az állatok.

Érdekelhet még: Susanne Gernhauser: Mit csinálnak az állatok?

Állatok és kicsinyeik – Erdőben

 

Kiadó: Aksjomat Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-492-131-8

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fülbemászó versek és bájos illusztrációk kis állatokról, amelyek, a gyerekekhez hasonlóan, legjobban a szüleik mellett érzik magukat.

A sorozatban még elérhető: Vadonban, Otthon

Keresgélő kalandok

 

 

Kiadó: Pannon-Literatúra (2021)

ISBN: 978-963-459-404-8

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebből a lenyűgöző könyvecskéből megismerheted az állatok különböző élőhelyeit. A felfedezést keresgélős játék teszi még izgalmasabbá.

Nagy könyv az autókról kis mesélőknek

 

Szerző: Stefan Seidel

Kiadó: Prescogroup Publishing (2021)

ISBN: 205-000-008-243-6

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a könyv, amely az autók és más járművek kis rajongóinak készült, számos olyan történetet tartalmaz, amelyek a városban, vidéken vagy a versenypályán játszódnak. A legapróbb olvasók gyönyörködhetnek a különböző járművekben, de a nagyobbaknak ezen túl is rengeteg szórakozásban lehet részük! Ennek érdekében azonban be kell vetniük az emlékezőképességüket, a figyelmüket és a kreativitásukat, amelyek segítségével felderíthetik az egyes történetek különböző mozzanatait. A nyomok a könyv nagy formátumú oldalainak szépen kidolgozott illusztrációi között rejlenek, amely által ezek a történetek képről képre végigkísérik az egész könyvet.

A sorozatból még elérhető: Nagy könyv kis mesélőknek – Egy napom, Nagy könyv a markológépekről kis mesélőknek

Állati járművek mondókáskönyv

 

Kiadó: Pannon-Literatúra (2021)

ISBN: 978-963-459-409-3

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az egyszerű mondókák nemcsak a szókincset, hanem a kicsi gyerekek ritmusérzékét és memóriáját is fejlesztik.

A sorozatból eléred még: Háziállatok mondókáskönyv

101 színes kép a vadon élő állatokról

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-242-3

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Talán az első képes lexikonját veheti kezébe az a kisgyerek, aki a 101 színes kép-sorozat köteteit lapozgatja. A vadon élő állatok, a tanya vagy a gépek világa minden kicsi szívéhez közel áll, és a kötet képei és rajzai segítségével alaposan meg is ismerheti a három téma legfontosabb szereplőit.

A sorozatból még elérhető: 101 színes kép gépekről, 101 színes kép a tanyáról

Játssz és mesélj! Mese-pajta

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-838-5

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez ám a különleges könyv! Rengeteg benne az olvasnivaló, nézegetnivaló és tennivaló! És ha kinyitod, varázslatos játék házzá változik. Nézd, milyen kedves állatok laknak benne! Olvasd el, mivel töltik a napot! Ugye, hasonlítanak kicsit rád és a barátaidra?

A sorozatban mér megjelent: Játssz és mesélj! Mese-ház

A cikk első részéért – benne további 15 babakönyves újdonsággal – kattints tovább erre a linkre!

További apróságoknak szóló könyvösszeállításokat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben! Kihajtható füles, és ujjvezetős babakönyvekért érdemes átnézned az interaktív lapozókról és a legjobb verses lapozókról szóló összeállításunkat is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!