Vegas Peter: Félsz a sötétben? A sötét jobban fél tőled!

Lámpaoltás után inába szállhat a legmerészebb lurkók bátorsága is. Ugye, nem is olyan könnyű felvértezni magunkat a rémisztő sötétséggel szemben? Peter Vegas imádnivaló mesekönyve ebben segíthet a gyerekeknek. Félsz a sötétben? Ne feledd, a sötét jobban fél tőled!

Félsz a sötétben? A sötét jobban fél tőled!

 

Szerző: Vegas Peter

Illusztrátor: Benjamin Chaud

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-804-7

Korosztály: 3-6

 

 

Peter Vegas meséje bájos humorral és pazar illusztrációval segít eloszlatni a sötétségtől való félelmét a gyerekeknek. Titka abban rejlik, hogy a sötétséget személyiséggel ruházza fel, és egy szeretetreméltó, esendő karakterként figurázza meg. Ezzel nemcsak kézzelfoghatóvá teszi és eloszlatja az ismeretlentől való félelmet, de világossá teszi, hogy a sötétség korántsem olyan rémes. Sőt, ellenkezőleg!

Hiszen képzeld, a sötét nagyon fél tőled! Retteg a fénytől, egész nap a zoknis fiókodban rejtőzködik és amikor kihúzod, elbújik előled! Csakis éjszaka merészkedik elő, ezért nem is tud olyan jókat játszani és nincsenek barátai sem. Ha este lámpát kapcsolsz, uzsgyi az ágyad alá bújik, és onnan pislog ki ijedten.

Pedig a sötét olyan szeretetreméltó, esendő és kedves. Pont olyan, mint bármelyik másik gyerek: folyton kócos (a bundáját lekapcsolt lámpánál fazonírozza), imádja a csokoládét (sötétet), szeret(ne) fára mászni és jókat játszani a pajtásaival.

De sötét mégis sokat van egyedül és tudja, hogy nem szeretik őt a gyerekek. Leginkább csak denevérekkel vagy a csillagokkal találkozik, de velük nehéz lenne szót értenie… Szegény sötét!

A sötét egyszer elment vitorlázni, de nem látta, hogy merre van a tenger.

Ugye egy picit te is megszeretted őt? Ha legközelebb előmerészkedik, kérlek, ne kapcsold fel a lámpát, csak köszöntsd majd, hogy tudja, nem félsz tőle. (Pszt, de semmiképp se kérdezd meg tőle, hogy milyen napja volt, még azt hinné, hogy csúfolódsz!)

Peter Vegas mesekönyve szuperül oszlatja el a gyerekek félelmét a sötétséggel szemben. A könyv végére megbarátkozhatnak a félelmükkel, amiben a humoros és szívderítő történet mellett a szellemes rajzok is segítenek. Ajánljuk minden félős kis hősnek!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindenki fél valamitől. Van, aki a pókoktól vagy a mennydörgéstől, lehet, hogy te pedig éppen a sötéttől. De vajon a sötét nem fél tőled? Dehogynem! Ismerkedjetek meg a sötéttel, aki a könyv végére már nem is tűnik olyan félelmetesnek. Sőt! Valójában egész aranyos. Vigyázzatok, nehogy megijesszétek!

Ajánljuk még Sandra Grimm: Ne félj! Bátor mesék, valamint Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős című mesekönyvét is. Érdekelhet továbbá Dániel András: Nincs itt semmi látnivaló, Pásztohy Panka: Jó éjszakát Pitypang!, kisebbeknek: Katja Reider: Jó éjszakát, kisnyuszi! Joshua George : Jó éjt, maci! 

Nincs itt semmi látnivaló, Pindur – Szörnyek pedig nincsenek, Jó éjszakát Pitypang, Szia, félelem!

TIPP: Böngészd át a legjobb elalvás segítő mesekönyvekről szóló írásunkat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

90%
Nagyon jó

Szellemes és szívderítő. Nagyszerű megközelítéssel próbálja eloszlatni a sötéttől való félelmét a gyerekeknek. Pazar illusztráció!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény