Marc-Uwe Kling: Tavaszapó

Halihó, megérkezett Tavaszapó! Pardon? Kicsoda? Hogy még nem hallottál róla? Szerinted ez valami tréfarépa, vagy szimplán ordas tévedés? Akkor itt az ideje, hogy megismerkedj télvidék legkisebb manójával, aki fittyet hány a hagyományra, és úgy dönt, hogy megvalósítja önmagát. Tavaszapó: újabb vidám verses-mesekönyv a parádés szerzőpárostól (A nap, amikor a nagymama, tönkretette az internetet, Az egyszarvú, aki mindenre azt mondja: nem!), ismerd meg a renitens kismanó történetét! (Na jó, de ki lesz akkor a Télapó?)

Tavaszapó

 

Szerző: Marc-Uwe Kling

Illusztrátor: Astrid Henn

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-213-0

Korosztály: 3-6

 

 

A Tavaszapó egy humoros, szerethető és formabontó télapós mesekönyv. A humorista, dalszerző Marc-Uwe Kling rendhagyó meséjében a szokásos ünnepi kellékekkel – hóval, fenyőfával, diótörővel, forró csokival – sok mókás hozzávalóval, szívderítő hangulattal, ám – manók ide, rénszarvasok oda – nem egy szokványos történettel várja a gyerekeket. Ezúttal ugyanis a kis télapónövendék nem szeretné követni a család tradícióját, inkább külön utakon jár. (Na de mit fognak szólni ehhez a szomszédok?)

Tudvalevő, hogy a télapó-mesterség apáról fiúra öröklődik, így van ez, mióta világ a világ. De mi van akkor, ha egy kisfiú teljesen másra vágyik, és követni akarja az álmát?

Mind verskedvelő, csizmákat megtöltő,

kívánságot teljesítő, rénszarvasszakértő,

mozisztár, mestercukrász, és jóságos manófőnök,

mióta világ a világ, Télapó minden ősöd!

Manónkat ugyanis nem fogja meg a csillámló sarkvidék szépsége, elege van a guruló narancsokból, az állandó hóból, ráadásul nem áll jól neki a piros-fehér sem. De azt sem szerette sosem, hogy náluk hamvas és üde helyett mindenki ráncos, vagy öreg. 

Szegény, túlhajszolt Télapó… nehéz a családi biznisz, és még ez is! Pedig olyan jó lenne továbbadni a stafétabotot már. Hát nem elég neki a manók sztrájkja? Hogy muszáj őket a közösségi médiában is lájkolnia? Micsoda, hogy ne vágjunk ki több fenyőfát? Engedjék szabadon a rénszarvasokat?!? De mi lesz akkor a gyerekekkel? Hiszen minden éveben rengeteg rajongó számít rá!

Amit egy gyerek a Télapótól szívből kíván,

Amint tudom, teljesítenem kell, ez a szakmám.

Szigorúan betartom a régi törvényeket.

Nem szabad megszegnem sohase ezeket.

A fia meg a családi vállalkozásból átnyergelne a konkurenciához? Soha, de soha nem fog beleegyezni ebbe! Hacsak… Vajon hogyan sikerülhet a furfangos kis manónak az álmát elérnie? És ha tényleg ő lesz a Tavaszapó, ki lesz akkor a Télapó…?

A Tavaszapó egy nagyon szórakoztató verses mesekötet, amely rengeteg bájjal és humorral, egy szívderítő történettel, pazar rajzokkal és egy megfontolandó üzenettel várja a gyerekeket. A fő történetszál mellett külön élvezetesek a háttérbeli események is: szorgos manók sztrájkkal fenyegetnek és tüntetőleg demonstrálnak a jobb munkafeltételekért. Rénszarvasok tévéznek és teázgatnak, angyalkák a főutcán trécselnek. Emitt kekszek, narancsok és diótörők jelennek meg, amott – mi sem természetesebb – tyúkok korzóznak, poroszkálnak, síelnek és kávézgatnak a könyvben. Figyeld csak! 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nem kis gondok gyötrik a Télapó egyetlen csemetéjét: ki nem állhatja a telet, a szánkózást s a tea ízét. A kisfiú sokkal szórakoztatóbbnak találja a tavaszt, a nyuszikat és a hímes tojásokat! Ráadásul legszívesebben Tavaszapó szeretne lenni, mikor felnő. Az apukája hallani sem akar erről… Télapónak lenni elvégre családi hagyomány. Bájos családi mese lenyűgözően vicces illusztrációkkal.

A Marc-Uwe Kling-Astrid Henn nagyon szerethető újdonsága még: Az egyszarvú, aki mindenre azt mondja: nem!

TIPP: Kattints tovább a legújabb télapós mesekönyvekért és foglalkoztatókért! További télapós gyerekkönyveket találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben is.

Érdekelhet még An Leysen: Diótörő, és Szabó T. Anna: Adventi Kalendárium című kötete, valamint Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

87%

Humoros és formabontó télapós történet, pazar illusztráció!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató