Mindenki tud rajzolni

Barabás Zsófi - Moizer Zsuzsa

Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa rajzolós sikerkönyve immár 25 000 eladott példánnyal büszkélkedhet. A nemzetközi bestseller kötet eleddig francia, olasz, görög és kínai nyelven is megjelent, itthon pedig nemrég került a harmadik kiadása is a könyvesboltokba. Mi lehet a titka?

Ez a könyv olyan gyerekeknek készült, akik szeretnek rajzolni és olyanoknak, akik még nem.

Mindenki tud rajzolni

 

Szerzők: Moizer Zsuzsa, Barabás Zsófi

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 9-789-635-093-304

Korosztály: 6+

 

 

 

A Mindenki tud rajzolni szabad alkotásra csábítja a gyerekeket. Egy elmés és újszerű kreatív foglalkoztató, amit kisebbek és nagyobbak egyaránt élvezhetnek. A könyv minden oldala egy félkész műalkotás, ami csakis velük lesz teljes. Minden könyv különleges, egyedi és megismételhetetlen, hiszen a parádés végeredmény az ő személyes műalkotásuk lesz.

“Senki sem ázik meg”

A könyv nem egyszerűen rajzolni tanítja a gyerekeket, hanem játékba hívja és alkotásra inspirálja őket. Az egyik oldalon színezniük kell, a másikon kiegészíteni a megkezdett rajzokat, a következőkön pedig mókás feladványok (labirintus, párosítás stb.) várnak rájuk. Mindegyik fejleszti a kézügyességüket, kreatív gondolkodásra serkenti őket és a szabad alkotás örömét is közvetíti számukra. A sikerélmény garantált! Nézd csak a címlapképet a cikkben! Megtalálod az elbújt állatokat? Nicsak, a labirintusszörny málnaszörpöt ivott! Megrajzolod a hűsítő útját?

 

“Buborék, a labirintusszörny málnaszörpöt ivott. Rajzold be a málnaszörp útját!”

Apropó, te mit tennél a világ legnagyobb szendvicsébe? Szerinted, mit vacsizik egy dínó? Ki van a mézeskalács tükrében? Hol rejtőzködnek az erdőlakók? Mit repít a forgószél? Hogy néz ki egy űrbázis? Kivel harcol a sárkány? Na és az hogy fest, amikor egy cica… 

… belebújt a szatyorba, alszik, áll és nyávog, fehér macskának öltözött, ül és figyel, lenyelt egy gombócot, nyújtózkodik, elbújt egy virág mögé vagy amikor álarcot húz (miért is ne?).

Mert mint minden könyvben, itt is vannak ám szereplők! A Cica mellett ott van például Buborék, a labirintusszörny, Robotko és persze Masni, a sírós kislány. Fel-felbukkan Pufi, a kismackó is, Nelli, a fóka, Fül, a bagoly, Csáp, a polip, Csip, a kismadár, na meg a Háromszögsárkány.

A szerzők játékosan vonják be a gyerekeket az alkotásokba, szabad utat adva a képzeletüknek. Itt minden úgy alakul, minden olyan fordulatot vesz, amilyet csak szeretnének. Lássuk, csak: ha például tengerre szállnál, te milyen hajón utaznál? 

“Melyik hajóban utazol?”

Na és építettél már űrbázist, vagy hegyet csupa kőből? Esetleg zsibongó várost, csúcsforgalomban autópályát? Tudod, hogyan hullámzik a tenger,  és milyen szép, amikor hullanak a falevelek? Vajon milyen lehet halakkal merülni, vagy súlytalanul lebegni az űrben? Ki mered engedni a palackból a szellemeket? Itt most mindezt megteheted! Belevágsz?

A Mindenki tud rajzolni egy elmés kreatív rajzolós könyv, amit biztosan a gyerekek sokat forgatott kedvence lesz. Fejleszt, szórakoztat és inspirál. Lapozz bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A rendkívül ötletes, rajzos foglalkoztató az óvodások, kisiskolások kreativitására építve ad szárnyakat a gyermeki fantáziának. Kedves, szeretnivaló figurák – Cicu, a macska, Buborék, a labirintusszörny és Alba hercegnő – ösztönzik alkotásra a kicsiket és nagyobbakat. Mivel a kötet eszközigénye csekély, nemcsak otthon, az óvodában vagy a napköziben, hanem egy-egy hosszú utazás alkalmával is használható. A fiatal képzőművész szerzők aktív alkotómunkájuk mellett gyerekekkel is foglalkoznak. Művészetük és gyermekismeretük páratlan egységet alkot a könyvben, mely mottójuk szerint egyrészt olyan gyerekeknek készült, akik szeretnek rajzolni, másrészt olyanoknak, akik még nem szeretnek.
A fiatal művészek alkotókedve, kreativitása a gyerekek számára a felfedezés igazi örömforrásává válhat. A könyv feladatai “észrevétlenül” építik az alapkultúrtechnikák (olvasás, írás, leképzés) elsajátításához szükséges vizuális képességeket; a finommotorika (kézügyesség, rajzkészség, íráskészség) fejlesztését természetes élethelyzetben, játékos, kreatív módon teszik lehetővé.
A kiadványt az otthoni játékon kívül ajánljuk óvodák, iskolák számára is, hiszen az egyes lapok többféle alkalmazása lehetővé teszi a különböző képességű gyerekek egyidejű foglalkoztatását.

 Ajánljuk még a Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak című kötetet is! Érdekelhetnek továbbá Agócs Írisz Rajzolj egy krumplit! Lesz belőle medve, lajhár, elefánt… és a Rajzolj egy krumplit! 2. Lesz belőle pingvin, zebra, pelikán… című kötetei is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

97%
Nagyon jó

Kreatív, inspiráló és szórakoztató.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény