Kollár Borbála: Alkoss szabadon!

Kollár Borbála kreatív ötlettára, az Alkoss szabadon! egy rendkívül inspiráló képes album, amely a szabad alkotás jegyében íródott – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ez a friss és impulzív kötet 38 ötletes feladatot tartalmaz, melyeket újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hulladékokból, vagy a természetből gyűjtött kincsekből készíthetünk el.

Alkotni jó, együtt alkotni csoda!

A szerző hitvallása szerint a szabad alkotás önálló gondolkodást, döntéshozást és cselekvést jelent, továbbá megtanít tisztelni és szeretni a természetet. Vallja, hogy a mai teljesítményorientált világban a gyerekeknek természetközelségre, megértő családi környezetre és rengeteg szabad alkotásra van szükségük ahhoz, hogy önmagukra találjanak, és magabiztos, kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak. 

Az Alkoss szabadon! a szerző saját élményein keresztül kalauzolja el olvasóit a szabad alkotás világába, amit olyan tematikák mentén fedezhetünk fel, mint például az ünnepek, a lakásdekoráció, a kerti játékok vagy az utazás. Nagy méretű, nagyon jól szerkesztett, impozáns kötetre számítsunk. Egy üdítően színes, ugyanakkor letisztult, könnyen átlátható, inspiráló feladatgyűjteményre, amibe élvezet belelapozni és nagyszerű elmerülni benne. Az Alkoss szabadon! egy nagyon kreatív, nagyon ösztönző album, amit Zergi Borbála gyönyörűen megkomponált fotói teszek még varázslatosabbá. Ismerd meg közelebbről is: kedvcsinálónak nézd meg a könyv belapozóját! 

 

Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak

 

Szerző: Kollár Borbála

Kiadó: Boook Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-541-739-9

Korosztály: 6+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szabadon alkotni azt jelenti önállóan gondolkodni, döntéseket hozni, cselekedni. A természetet tisztelni, szeretni, megbecsülni. A Borarti – Alkoss szabadon! program olyan lehetőségeket kínál a gyerekek és szüleik számára, melyek mindezeket az értékeket a különféle alkotásokon keresztül – legyen az egy gyurmafigura, festett kavics vagy növényi szövés – segítenek hétköznapjaik szerves részévé tenni. A program vezetője és egyben a könyv szerzője azt vallja, a gyerekeknek a természet közelségére, megértő családi környezetre és rengeteg szabad alkotásra van szükségük a mai teljesítményorientált világban ahhoz, hogy önmagukra találjanak, és merjék azt csinálni, amit igazán szeretnek. A könyv 37 inspiráló feladat nagyszerű gyűjteménye, melyek újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hulladékból vagy éppen a természetből gyűjtött kincsekből készülnek. A totyogós korúaktól a kiskamaszokig, sőt, a felnőttekig mindenkihez szól a kiadvány, hiszen mindegyik alkotás elkészíthető szinte minden korban, csak másképp. A szerző saját élményein keresztül kalauzolja el az olvasót a szabad alkotás varázslatos világába, készüljön az otthon, a szabadban, útközben, festékkel, agyaggal, fával, textillel, közösen vagy önállóan.

A szerzőtől megjelent még: Inspiráció a természetben (2017)

Érdekelhet még: Iben Dissing Sandahl: Játék dán módra, Éve Herrmann: 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól. Ajánljuk továbbá Czernák Eszter: A világ legjobb játszótere című mesekönyvét.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató