Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! 2.

Lesz belőle pingvin, zebra, pelikán...

A zebra, a lajhár, az elefánt és társai meg volt már? Akkor jó hírünk van számodra: itt a folytatás! Új résszel jelentkezett a népszerű mesekönyv illusztrátor, Agócs Írisz rajzolós sikerkötete. A Rajzolj egy krumplit! második részében újabb izgalmas kihívások, menő krumplik, akarom mondani állatok várják a kicsiket és nagyobbakat egyaránt. Rajzolj egy krumplit! 2. Lesz belőle pingvin, zebra, pelikán… Elő a papírral, készítsd a színezőket, faragd meg a ceruzád! Ugye belevágsz?

Rajzolj egy krumplit! 2. Lesz belőle pingvin, zebra, pelikán…

 

Szerző: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-754-5

Korosztály: 5-8

 

 

 

Rajzolni mindenki tud! Bátorítja a bevezetőben a lurkók tiszteletbeli rajztanára az olvasót.

Ami jó hír, hogy mindenki máshogy tud, de legalábbis sokan sokféleképp. Minden rajz jó, csak minden rajznak más és más helye és funkciója van.

Hogy miért nagyszerű móka a rajzolás? Jutalmunk az alkotás mámora, és az örömszerzés, naná! Rajzolhatunk csak úgy, kedvtelésből, vagy a felfedezés és fejlesztés öröméért. Születhetnek unaloműző ákombákomok, vagy kerekedhetnek mindjárt mesterműveknek is. A szerző hirdeti, hogy rossz rajz nincs, kockázat pedig nuku: bátran vágjunk hát bele, szabadon alkossunk! 

De a könyv nemcsak rajzolni tanítja a gyerekeket, hanem sikerélményt nyújt és szórakoztatja is őket. Agócs Írisz a sok ötlet és kreatív jótanács mellett, végtelenül üdítő és szellemes. Nem fukarkodik a poénokkal, kedves és könnyed – az ember ebben az univerzumban tényleg elhiszi, hogy ha ceruzát ragad, a végeredmény csak jó lehet.

A szerző az alkotásokat lépésről lépésre – krumplitól a hetyke végeredményig – mutatja be. A könyvben összesen 60 vázlat várja a gyereket. Hogy milyen állatokra számíthatunk a pingvin (Végre nem egy medve), a zebra és a pelikán mellett? A hatvanas garmadából íme néhány kedvenc-szerzet: mi elsőként a tukánnal (Tűkön ül a tukán), a pandával (Rajzolj egy szép pandát! (Ne randát)), a malaccal (Legyen most malacod!) és a tapírral (Nem kell radír, jön a tapír!)  ismerkedtünk meg. Aztán színre lépett, azaz rohant a gepárd (Száguldozz gepárddal!), kanyarítottunk vombatot (Legyen ma vombat!) és vidrát (Ne úszd meg a vidrát!), na meg egy hangyászuraságot (Rajzolj hangyászt, szedjen hangyát!) is. Majd ezt újabb lendülettel megspékeltük egy bölénnyel (Egy újabb lény: a bölény ), egy jegesmedvével (Medve, de jeges) és egy kacsacsőrű emlőssel is. Hiszen Kacsacsőrrel a krumpli is vidámabb, nemde? Neked vajon melyek lesznek a kedvenceid? 

A Rajzolj egy krumplit! 2. az első részben megszokott metódussal, sok-sok trükkel, na meg könnyed, összekacsintós humorral várja a gyerekeket – akár már óvodás kortól. Bevezeti az olvasót a rajzolás örömébe, inspirál és felszabadít, jó lapozni, jó elmerülni benne. A könyv, ami után sosem nézel egy krumplira ugyanúgy. Vágj bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Rajzolj egy krumplit! első részéből kiderült, hogy szinte bármilyen állatot és embert könnyű rajzolni, elég, ha elkezdjük egy krumplival, aztán kiegészítjük itt-ott egy háromszöggel vagy körrel, két gombszemmel vagy egy bolyhos farokkal. Nincs megállás, aki egyszer belejött, folytatni akarja! Ennek a könyvnek a segítségével pillanatok alatt malacok, jegesmedvék, baglyok, hangyászok, gepárdok és vidrák népesítik majd be a papírlapokat, cukin mosolyogva, kajlán lépdelve, krumplisan gömbölyödve. Az egyszerű rajzokat az olvasni még nem tudó ovisok is követni tudják, de érdemes olvasni mellé a szöveget is: Agócs Írisz szóban is sziporkázik, csupa vicc, szójáték, csupa jókedv ez a könyv, ami garantált sikerélményt és jó szórakozást nyújt minden korosztálynak!

Ismerkedj meg a Rajzolj egy krumplit! első részével is! A szerzőtől elérhető továbbá a Mesék Barnabásnak lapozók is: Mia nem álmos, Mása és az eső, Tóbiás éhes.

TIPP: Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Humoros, inspiráló, kreatív.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény