Nyári könyvmerítés 6. rész – 10-14 éves korosztály

Nyári könyvajánlónkat a 10-14 évesek könyvmerítésével folytatjuk. Korábban már bemutattuk a kisiskolások, az óvodások és a legkisebbek újdonságait, mostani összeállításunkban pedig a tíz év feletti korosztály számára hoztunk olvasnivalót. Melyik lesz a kedvenc nyári könyvcsemegéd?

Helló, nagyvilág!

 

Szerző: Erin Entrada Kelly

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-457-848-2

Korosztály: 12+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindannyiunkban ott rejtőzik a hős! Egy napon négy sors keresztezi egymást. Virgil Salinas visszahúzódó, jószívű fiú, aki nem találja a helyét hangos és heves családjában. Valencia Somerset siket, de okos és bátor lány, aki imádja a természetet, és titokban rettentően magányos. Kaori Tanaka meg van győződve arról, hogy természetfeletti képességekkel bír, Gen, a kishúga pedig árnyékként követi mindenhová. Chet Bullens csak annyit akar, hogy a különc kölykök kevésbé legyenek különcök, és hogy ő legyen a legmenőbb kosaras. Ám Chet egyik gonosz húzása miatt Virgil és a tengerimalaca csapdába esik egy kút alján, és senki sem tud róluk semmit. Kaori, Gen és Valencia összefog a küldetésre, hogy felkutassák az eltűnt fiút. Vajon sikerrel zárul a mentési akció? Hogyan nyerheti el a bűnös a méltó büntetését?

Jenci néni és az okostelefonok

 

Szerző: Kolozsi Angéla

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-783-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Szekeres család szobájába ismeretlenül és felháborodottan begurul a kerekesszékes Jenci (azaz Eugénia) néni, akit a kiskamasz Domos ütött el gördeszkázás közben, mert, khm, Domos telefonozott. (Az vesse rá az első követ, aki még sosem csekkolta a piros lámpánál a Messengerét!) És hát mit is várhatnánk, ha az egész Szekeres család a telefonját nyomkodja… Jenci néni büntetésből elkobozza Domos telefonját, és… őt is teljesen beszippantja a digitális világ! Még szegény kutyájának is elfelejt enni adni. Közben elveszik a legkisebb gyerek, akit a telefon segítségével lehet(ne) megtalálni, a szálak egyre gubancolódnak, a vége pedig igazi nagy meglepetés! Kalandos, szívmelengető – és nagyon mai – történet Kolozsi Angélától, az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak és a Bódog és Szomorilla szerzőjétől.

Ármányos árnyszörnyek – Förtelmek füzete 3.

 

Szerző: Troy Cummings

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-457-843-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

FIGYELEM! EZ A FÜZET TELE VAN SZÖRNYEKKEL!
Alex és barátai, Lever és Nikki a Szupertitkos Rém- és Szörnyelhárító Védegylet tagjai. Figyelem! Árnyonvágók lepték el a várost: ott settenkednek a tükrökben, az iskolában, de még Lever háta mögött is! Itt csak az SRSV segíthet. De lehet, hogy az egylet egyik tagja is egy szörny? A végén minden kiderül!
NYUGALOM: FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

A sorozatból még elérhető: Förtelmek füzete 1. – A lufipofák támadása, Förtelmek füzete 2. – A vérfagyasztó kukacgubanc

 

Az ég leányai

 

Szerző: Derenkó Dániel

Kiadó: Könyv Guru (2021)

ISBN: 978-615-615-351-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb állomásához érkezik Emma utazása a szeretetteljes otthon megtalálásáért. Most Magyarországon egy rendház jelentheti neki azt, amit szülei halála óta keres. Még tizennyolc éves sincs, de kész apácává válni, hogy örökre itt maradhasson a kedves nővérek közt. Úgy érzi, küzdelmei a végéhez közelednek, és megpróbáltatásai azt szolgálták, hogy ráleljen erre a szent fényű otthonra. Ám a magyar nemzet fellázad az elnyomó szovjethatalom ellen, és a harcok megmérgezik a lány rendházbeli életét is. A forradalom tüze és egy lehetséges szerelem is perzseli lelkét. Továbbra is szeretné hinni, hogy megtalálta végleges otthonát, de a bizonytalanság csak nő benne, amit egy mogorva apáca, Ágnes nővér is fokoz. Szerinte a lány nem közéjük való. Emma rejtegeti zavarodottságát, ám Ágnes nővér is tervez valamit titokban. Veszélyes és véres küzdelem kezdődik nemcsak az országért, de Emma lelkéért is.

Állati hősök – Gekkószem

 

Szerzők: Thilo, Jan Birck

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-345-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Repülnek, akár a sólyom, úsznak, mint a rája, futnak, mint a gepárd, másznak, mint a gekkó – az Állati Hosök mágikus állati képességekkel rendelkező szuperhősök. És van valami a birtokukban, amit az alattomos Bestiális Csávók mindenképpen meg akarnak szerezni… Aiko képes a legmeredekebb falakon is felrohanni, ha vele van Nelson, a varázserejű gekkója. De hogyan tudná meghiúsítani, hogy az Állati Hősöktől elrabolják a szuperhőserejüket? Szumátra őserdejében kell túljárni a gonosz Bestiális Csávók eszén…

Herceg vagy Szörnyeteg?

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-584-049-6

Korosztály: 8-12

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindenki ismeri az ősi történetet, amelyben a kegyetlen Herceg Szörnyeteggé változik. Aztán megjelenik egy gyönyörű lány, együttérzésével megváltoztatja a rémséget, aki végül bele is szeret, majd boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ám a történeteket, legyenek bár olyan jól ismertek, mint a Szépség és a Szörnyeteg, sokféle módon mesélik. De bármelyik változatot is hallja az ember, egy kérdés mindig megválaszolatlan marad: mitől változott a büszke Herceg a világtól elvonult, morózus Szörnyeteggé? Íme, egy lehetséges válasz a sok közül, melyeket világszerte mesélnek. Történetünk hiúságról, gőgről, gyűlöletről és kegyetlenségről szól… na és persze: az igaz szerelemről. Ez a Szépség szerelmének a könyve.

Hajdan varázslói 4. – Soha és mindörökké

 

Szerző: Cressida Cowell

Kiadó: Digitanart Stúdió (2021)

ISBN: 978-615-571-638-6

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A LEBILINCSELŐ SOROZAT UTOLSÓ RÉSZE
Czár és Ábránd megtalálták a boszorkányoktól megszabadító varázslat összetevőit. A boszorkánykirály az ELVESZETT-TÓHOZ hívja őket. Először azonban össze kell keverniük az összetevőket a második esély kupájában…Czár varázslófiú, kezén boszorkányjel éktelenkedik… Ábránd varázserővel rendelkező harcos hercegnő.
Együtt le tudják győzni az éhes karmosférget? El tudják hozni a kupát? És vajon a varázslat elég erős lesz ahhoz, hogy feloldja a VAD RENGETEG ÁTKÁT – vagy a boszorkányok uralma ÖRÖKKÉ tart?

A sorozat további kötetei: Hajdan varázslói 1., Hajdan varázslói 2. – A behemót utolsó lehelete, Hajdan varázslói 3. – A Nukkalave Pikkelye

PAX – A varázsbolt A démonkutya

 

Szerzők: Asa Larsson, Ingela Korsell

Kiadó: Európa Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-504-426-9

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lüktet az idő – beszivárog a sötét. Furcsa dogok történnek Mariefredben. Természetfeletti erők kelnek életre. Egy testvérpár, Viggo és Alrik lesz a kiválasztott, hogy megvédjék a titkos könyvtárat, ami a templomdomb alatt fekszik. A könyvtár őrzői, az öreg Magnar és Estrid először túl fiatalnak találják a fiúkat erre a nehéz feladatra, ezért próbára teszik őket. Ám nemsokára valóban veszélyessé válik a dolog, és Alriknak meg Viggónak minden furfangjára és ügyességére szüksége lesz, hogy túléljék a próbát. És közben még az iskolában is meg kell védeniük magukat a gonoszkodó Simontól és bandájától, akik azt hiszik, hogy ők a suliudvar teljhatalmú urai.

A sötét prófécia – Apollón próbái 2.

 

Szerző: Rick Riordan

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-399-560-0

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Apollón, az egykor ünnepelt isten különféle okokból szánalmas halandóvá silányult. Most félvér barátai társaságában beutazza Észak-Amerikát, hogy teljesítse küldetését, és visszaférkőzzön Zeusz kegyeibe. Zeusz azzal büntette fiát, hogy egy Lester nevű esetlen, pattanásos, halandó kamasz alakjában a földre taszította. Csak úgy kerülhet vissza olimposzi trónjára, ha feléleszti a sötétbe borult orákulumokat. Apollón a Félvér Táborban kiállt sok veszélyes – és enyhén szólva is megalázó – próbatétel után most hajmeresztő küldetésre indul. Ő és társai azt a feladatot kapják, hogy keressék meg az ókor legveszélyesebb orákulumát, egy kísértetjárta barlangot, ahol Apollón megtudhatja, miként változhat vissza istenné – már amennyiben sikerül elkerülnie a halált vagy a tébolyt. A csapatot a gonosz Triumvirátus második tagja, egy római császár hátráltatja küldetésében, akinek vérszomja és nagyzolása mellett még Nero is eltörpül. Apollón csak úgy élheti túl a kalandot, ha egyesíti erejét a váratlanul felbukkanó szövetségesekkel, akik a félistenek világából sietnek a segítségére. Tarts velünk ezen a viszontagságokban, vidámságban és haikukban bővelkedő utazáson!

Idővándor – Honfoglalás

 

Szerző: Váradi Anna

Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó Kft. (2021)

ISBN: 978-615-617-242-6

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A könyv megvásárlásával Ön, a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja. “Bence átlagos kamasz, aki meglehetősen zűrös családdal és néhány link haverral van megáldva. Fantáziáját digitális hősök népesítik be, mindennapjait a videojátékok virtuális világa szövi át. Ám egy nap valószínűtlen fordulatot vesz az élete: időutazó lesz. Egy varázslatos kaftán segítségével belecsöppen egy merőben más világba. Lassan esik le neki, hová is került: a honfoglalást megelőző évekbe, Etelközbe. A furcsa kinézetű ősmagyarok, akik szó szerint előbb tanulnak meg lovagolni, mint járni, hamar befogadják a jövevényt. Őszinte barátságuk, természetközeli életük gyökeres változásokat indít el Bencében. Azonban van valaki, aki nem nézi jó szemmel a jövőből jött fiút… De hát ki is ő valójában? És mit akarhat Bencétől? Bence menekülni kényszerül Etelközből. De visszajuthat-e még valaha barátaihoz? Vajon milyen titok övezi a legendás hírű, monumentális Feszty-körképet? És tényleg létezik az Üveghegy? Lehetséges, hogy a régi regék nem is pusztán csak mesék… Egy elhagyatott kastély, egy gigantikus könyvtár, egy régészprofesszor titkos naplója és egy rejtélyes társaság, a Turul fiai segítik a főszereplőt, hogy megtalálja a visszavezető utat: az időkaput… – Készen állsz egy felkavaró kalandra? Utazz Bencével és a barátaival, hogy megtanulj látni és szeretni!

Folytasd a böngészést a kisiskolások nyári újdonságaival! A 10-14 éves korosztály számára itt is válogathatsz olvasnivalót!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!