LEGO Harry Potter – Építs magadnak kalandot!

Könyv + Poszter + Könyvjelzők - Minifigurával és exkluzív, 2 az 1-ben modellel

A LEGO a gyerekszobák toplistás kedvence. Megunhatatlan játéktár, amely szabad alkotásra serkenti a gyerekeket, nem mellesleg szuperül fejleszti a térlátásukat és a képzelőerejüket. Manapság egyre népszerűbbek a tematikus LEGO-kiadványok is, amelyek kedvenc mesehőseikkel olvasztják meg az apró gyermekszíveket. Mit szólsz például egy vérbeli roxforti kalandhoz? A LEGO Harry Potter a könyvesboltok újdonsága, egy tartalmas és impozáns kötet, rengeteg hasznos ötlettel, tippel és kiegészítővel megspékelve. Cikkünkből kiderül, mi mindent találhatsz benne.

LEGO Harry Potter – Építs magadnak kalandot!

 

 

Kiadó: HVG Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-565-007-1

Korosztály: 6+

 

 

 

A LEGO Harry Potter igazi kincs a sorozat rajongóinak. Ez az exkluzív kitt egy ötletgazdag LEGO könyv mellett egy Harry Potter minifigurát, egy menő, 2 az 1-ben modell elemeit, könyvjelzőket és egy Roxfort posztert is tartalmaz. A kiadvány sok-sok kreatív építési ötlettel és útmutatóval várja a hat éven felülieket. Készen állsz? Készíts varázslatos Harry Potter modelleket!

Építs magadnak kalandot!

A könyv Harry Potter, roxforti barátai és a tanárikar bemutatásával melegít be. Itt feleleveníthetjük a négy ház, és a Rokfort kastély fontosabb hagyományait is. A kiadványban ezek után számtalan tippet, trükköt és izgalmas sztorikat találhatnak a gyerekek, amiből ötleteket meríthetnek a játékhoz és a különböző modellek megépítéséhez. A könyv ugyanakkor nem írja le azok pontos elkészítését, mert nem biztos, hogy pont ugyanazok az elemek vannak meg otthon a gyerekeknek. Mivel a modellek leginkább inspirációra szolgálnak a saját kalandjaik megépítéséhez, ezért több nézőpontból is megmutatják azokat, valamint frappáns megoldásokra és trükkös részletekre is felhívják a figyelmet. LEGO gyorstalpaló: az Építők szókincse pedig a különböző elemek szakszerű megnevezéseit (méretezés, elemek nevei, lyuk, klipsz, bütyök, zsanérok, lapos elemek, tetőelemek fogalma stb.) foglalja össze, hogy minél profibb építőkké válhassanak a gyerekek.

A könyv öt fejezete – A muglik világa, A varázslók világa, Üdv a Roxfortban!, Élet a Roxfortban és Mágikus kalandok – számtalan kalandot és építési javaslatot tartogat a gyerekeknek. Arra ösztönzi őket, hogy legyenek kreatívak, találják ki, mit szeretnének, majd gondolják végig, hogy hogyan valósíthatják meg. Használják a képzelőerejüket, alkossák meg saját elképzelésüket, és ha elkészültek, szabadon játszanak vele. Az építéshez az inspirációkon túl hasznos tanácsokat is kapnak a gyerek, legyenek találékonyak, azaz ha nincs meg az adott elem, oldják meg másképp, trükkösen. De legfőképp, hogy élvezzék az építést és ne essenek kétségbe, ha valami nem sikerül elsőre. 

 

Te mit építenél meg?

Mi mindenre számíthatnak a kis varázslók a könyvben? A muglik világában egy rövid bevezető után megépíthetik a Dursley-házat, és Harry szobáját is, a lépcső alatti gardróbbal egyetemben. Sőt az ismert állatkerti, vagy levélpostás jelenetet, és Higrid látványos megérkezését is megeleveníthetik a LEGO segítségével. A varázslók világa részben az Abszolút út kerül a fókuszba: megépíthetik a muglik szeme elől elzárt titkos bejáratot, Florean Fortescue fagylaltszalonját és a Gringotts Varázslóbank titkos alagútját, csilléstől, széfestől. A könyv bemutatja a Bölcsek kövét és Harry vagyonát is, de illik a jelenthez egy rejtett csapda, kincsesláda, vagy akár sárkányfészek is. Te melyiket építenéd meg?

Üdv a Roxfortban! Ebben a fejezetben a lehetőségek tára ismét végtelen. Segítségképp a könyv bemutatja a kastély jellegzetesebb helyszíneit : így a kapu, a híres szeszélyes lépcsősor és a beosztási ceremónia helyszíne is megépíthető. Griffendél, Hollóhát, Hugrabug vagy Mardekár? Vajon hová sorolna téged a híres Teszlek Süveg? Ebben a fejezetben megtaláljuk még a tanári asztal, az aranypulpitus, a Dumbledore széke, illetve a klubhelyiség (Kövér Dáma portréja, kanapé, Griffendél Godrik portréja, varázslósakk) építési útmutatóit is. Sőt, még a varázslótanoncok hálótermei (baldachinos ágy, tárolószekrény) is könnyedén megépíthetők. 

Az Élet a Roxfortban fejezetben részt vehetnek a gyerekek a bájital- és repüléstanon. Az előbbivel munkapadokat és Piron íróasztalát, az utóbbival az udvart, az őrtornyot és a kőhidat építhetik meg, de a könyvtár díszes ablakkereteit és könyvespolcokat is megalkothatják. A holloweeni lakoma pedig lebegő tökökkel és megrakott asztallal lesz teljes. Aki pedig mágikus kalandokra vágyik, A Tiltott rengeteghez szüksége lehet erdei ösvényre és göcsörtös faágakra is. A trolltámadáshoz alkothat trollt, építhet mosdót. De az igazán menők Bolyhoskát is előállíthatják az útmutatók segítségével. Az Ördöghurok-jelenthez indacsapda, minihurok és ördöghurok is dukál, a Varázslósakk-jelenethez pedig saját sakkfigurákat, sakktáblát is rittyenthetnek a könyv segítségével a gyerekek.

A LEGO Harry Potter kitt a kiinduláshoz egy 2 az 1-ben modell elemeit is tartalmazza. Az építőelemekkel két modellt, a Beosztási ceremónia helyszínét, valamint a Mágikus kandallót alkothatják meg a gyerekek. Kalandra fel!

 

LEGO Harry Potter  egy nagyon ötletes, tartalmas és inspiráló kötet, igazi kincs a Harry Potter-rajongó kisgyerekeknek. Mutatjuk közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Keltsd életre a LEGO Harry Potter elbűvölő világát több mint 50 zseniális építési ötlet segítségével! Küldj a Roxfortból leveleket, amelyek a Dursley-ház nappalijába zúdulnak, fedezd fel az Abszol út rejtett világát, szervezz halloweeni lakomát a Roxfort nagytermébe vagy készíts varázslósakkot! A dobozban a könyv mellett Harry Potter minifigura, exkluzív 2 az 1-ben modell, két könyvjelző és egy poszter található. Meríts ihletet a tippek és ötletek segítségévél, építsd meg a doboz elemeiből a két modell egyikét, és a saját LEGO elemeiddel kiegészítve alkoss újabb varázslatos modelleket! Tökéletes ajándék a LEGO Harry Potter rajongók számára!

Ismerkedj meg a LEGO NINJAGO – A legnagyobb nindzsacsaták, aLEGO – Esti mesék és aLEGO – Mókás gépek című kötettel is.!

Érdekelhet továbbá: Harry Potter – Utazás a mágia történetében, Harry Potter Mézes falás – Finomságok illatos könyve

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató