Tízperces esti mesék – Klasszikus és népmesék

Milyen kalandhoz lenne kedved ma este?

Az örök meseéhes, sosem álmos kisgyerekek igényeit felismerve egyre jobban elterjedtek a rövidített, néhány perces mesegyűjtemények. Hiszen ezekkel a könyvekkel – Csak még egyet! Na jó, egy még belefér! – nyugodtan lehetünk jó fej szülők, bátran átcsúszhatunk a következő kurta történetbe. Jó hír, hogy a Tízperces esti mesék újabb kötettel – a Klasszikus és népmesék résszel – gazdagodott a gyerekek (na meg szüleik) legnagyobb örömére. Nos, milyen kalandhoz lenne kedved ma este?

Tízperces esti mesék – Klasszikus és népmesék

 

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-324-781-5

Korosztály: 3-6

 

 

 

 

Tíz vidám, tanulságos történet – kedvenc mesélők – nagyszerű illusztrátorok. Tízperces esti meséket elsősorban azoknak az óvodásoknak ajánljuk, akik a picit hosszabb meséket is élvezettel végighallgatják már. Figyelmük fenntartásában nemcsak a könnyed, rövidített átiratok, de a parádés (mesénként más-más illusztrátor által jegyzett) rajzok is segíthetik őket.

Szépség és a Szörnyeteg (átirat: Lesley Sims, illusztrátor: Victor Tavarez)

A sorozat újdonságában legendás klasszikusok – Szépség és a Szörnyeteg, Az ólomkatona, Pinokkió – és messzi tájak népmeséi egyaránt várják a kicsiket. Ebben a tartalmas mesekötetben megismerkedhetnek többek között az eszes Egérszarvassal az indonéz mesevilágból (A király pudingja), A tűzmadár című orosz, vagy A bűvös ajándékok című koreai népmesével, sőt az ókori Pégaszosz legendájával is.

A tűzmadár (átirat: Lesley Sims, illusztrátor: Alida Massari)

A Tízperces esti meséket nagyobbak olvashatják akár önállóan is. Videónkban megnézheted közelebbről!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Milyen kalandhoz lenne kedved ma este? Követed Pinokkiót a bábszínházba? Felkutatod a rejtélyes Tűzmadarat? Segítesz az engedetlen varázslótanoncnak kikeveredni a kalamajkából, amit okozott? A kötetben olvasható tíz történet pont olyan hosszú, hogy beleférjen az esti meseidőbe. Sőt ha már elég nagy vagy, egyedül is elolvashatod őket.

Ismerkedj meg az Ötperces esti mesék lovakról című könyvújdonsággal is! A korábban megjelentTízperces esti mesék és Sam Taplin: Ötperces esti mesék című kötetekről itt írtunk.

Ajánljuk továbbá: Távol-keleti mesék – A tigrissé vált mandarin és más történetek, valamint José Morán: Utazz 80 mesével a Föld körül és Erwin Moser: Fantasztikus jóéjtmesék című köteteket is. Olvasd el a retro mesekönyvekről szóló bejegyzésünket is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!