Szabados Melinda: Kilincscica és az ovi csodálatos világa

Talán még emlékszel rá, hogy gyerekkorodban azok a mesék voltak a legnagyszerűbbek, amiket szüleid nem egy könyvből olvastak fel, hanem saját gondolataikat szőtték bele a mesélésbeSzabados Melinda mesekönyvét ezek az esti mesék ihlették. Kililcscica egy szeretni való kópé, egy huncut kandúr, csíkos bundával és vidáman kunkurodó farokkal, aki csak arra vár, hogy kis gazdája álomba szenderüljön, és belevethesse magát az éjszakákon át tartó kalandozásba.

Minden gyermek kabalái között rejtőzik egy huncut teremtmény, aki csak arra vár, hogy eljöjjön az éjszaka, amikor a kisgyermekek álomra hajtják a fejüket, ő pedig elinduljon a nagyvilágba, ahol ezer kaland vár majd rá.

Kilincscica legjobb barátai Mió, a pöttyös cicus, és Wuff, a kutya, akik nagy napra ébredtek: betöltötték a három évüket, így elkezdhetnek járni a Fintorka utcai Kesze-kósza óvodába. Vajon megtetszik nekik az ovis élet? Cicanyó óvónéni, és Bella mama, a dadus is kedvesek lesznek a kicsikkel? Kinek mi lesz az ovis jele? Kik lesznek a csoporttársak? Az első napok izgalmai, és a nagy lelkesedés után azonban valami megváltozik. Kilincscica egyre-másra találja ki a kifogásokat, hogy elkerülje az óvodát… Vajon mi történhetett?!? Kilincscica vidám óvodás történeteit Aros Éva színes illusztrációi keltik életre – mutatjuk a könyv belapozóját!

 

Kilincscica és az ovi csodálatos világa

Szerző: Szabados Melinda

Illusztrátor: Aros Éva

Kiadó: Leviter (2018)

ISBN: 978-615-807-613-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Minden gyermek kabalái között rejtőzik egy huncut teremtmény, aki csak arra vár, hogy eljöjjön az éjszaka, amikor a kisgyermekek álomra hajtják a fejüket, ő pedig elinduljon a nagyvilágba, ahol ezer kaland vár majd rá. Ebben a könyvben az óvoda varázslatos világába kísérjük el főhősünket, aki egy belvárosi lakásban várja elgémberedett lábakkal, hogy mikor alszik el kis gazdája, Dodika. Kilincscica csendben fülel, csak vár – közben pedig rémes verseket ír -, és amikor már hallja a háziak mély szuszogását, akkor az ablakon keresztül távozva, vígan hívja össze a ház és a környék cicáit és kutyáit, hogy aztán egész éjszakán át tartó kalandokba keveredjenek. Kilincscica legjobb barátai Mió és Wuff, de szívesen barátkozik az éjszaka során életre kelő egyéb játékokkal is. Kalandjaiktól hangos az utca, az ott lakók pedig nem értik, miért olyan álmosak kedvenceik egész nap…

Ha ovikezdés előtt álltok, érdemes lehet átböngészned a legjobb óvodára felkészítő kétrészes összeállításunkat, ezen és ezen a linken. Továbbkattintva pedig belenézhetsz Finy Petra: Óvodások kézikönyve című mesekönyvébe is. Cicakedvelőknek Natán-Angeli Nóra könyvújdonságát, a Spicc és Pipa című mesekönyv belapozóját is ajánljuk!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.