Egyszer volt… Az emberi test titkainak enciklopédiája

Ki ne emlékezne édes nosztalgiával az Egyszer volt… rajzfilmekre gyerekkorából? Az ismeretterjesztő animációs sorozatot a francia filmrendezőnek, forgatókönyvírónak és karikaturistának, Albert Barillének köszönhetjük. Rajzfilmhősei, a Mester és barátai gyermekek millióit nyűgözték le világszerte. A szerző célja az volt, hogy játszva tanítsa meg a gyerekeket mindenre, amit az emberről és környezetéről tudniuk érdemes. 

Elérni, hogy a gyerekek akarják a tudást, felkelteni bennük a kíváncsiságot. Elhinni, hogy többet értenek, mintsem azt a felnőttek gondolnák…“

Albert Barillé

Az Egyszer volt… animációs sorozatnak hét szériája –  Egyszer volt az ember, Egyszer volt a világűr, Egyszer volt az élet, Egyszer volt Amerika, Egyszer volt az ötlet, Egyszer volt a felfedezők és az Egyszer volt a Föld – címmel jelentek meg 1978 és 2008 között. 

Az egyszer volt… Az emberi test titkainak enciklopédiája az Egyszer volt az élet széria alapján készült, és most felújított kiadásban újra elérhető a könyvesboltokban. Kedvcsinálónak íme egy rövid ízelítő!

 

Egyszer volt… Az emberi test titkainak enciklopédiája

 

Szerző: Jean Barbaud (Albert Barillé alapján)

Illusztrátor: Anna Trcinska

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-580-0

Korosztály: 7-14

 

 

Az emberi test titkainak enciklopédiája első ránézésre is komolyan veszi a gyerekeket. Egy igazán impozáns, nagy méretű kötet, ami nemcsak érdekesen, de élvezetesen is tálalja az információkat kis olvasóinak. A tudományos tényeket ugyanis szemléltető rajzok, és az eredeti animációs sorozatból vett vidám karakterek, színes illusztrációk tarkítják. A kötet hűen követi Albert Barillé hitvallását, hiszen valóban szórakozva vezeti be a gyerekeket a tudományba. 

Az album tizennégy fejezetre tagolva – Az idegrendszer, A csontrendszer, Az izomrendszer, A látószerv, A hallószerv, Ízérzékelés és szaglás, A bőr, A keringési rendszer, A vér, A nyirokrendszer, A légzőrendszer, Az emésztőrendszer, Vizeletkiválasztási rendszer, és A szaporító szervrendszer – mutatja be a gyerekeknek a testünk felépítését és működését. A kötet egyik erőssége, hogy nagyon részletes és átfogó ismereteket nyújt, mégis könnyen befogadható, vidám tálalásban adja át az információkat kis olvasóinak. Érdekes, szemléletes és érthető. Végig fent tartja a gyerekek érdeklődését, miközben olyan alapdolgokra is játékosan megtanítja őket, mint például, hogy hogyan működik a testük, miért ver egyfolytában a szívük, honnan jön az éhségérzetük, miért lélegeznek, vagy hogy hogyan érzékelik a körülöttük lévő dolgokat a látás, tapintás, hallás, szaglás segítségével? Ezek mellett számos, őket izgató kérdésekre is megkaphatják a választ, többek között, hogy hogyan keletkezik a heg, hogyan emésztenek, hogyan nő a csontjuk, hogyan és miért keletkezik a fájdalom, vagy hogy hogyan lélegezhetnek még álmukban is az emberek? Gondolkodásra serkenti a gyerekeket, segíti őket abban, hogy megértsék az emberi test működését, és választ kapnak minden olyan kérdésre, ami izgatja őket, és olyanokra is, amelyekről eddig még eszükbe sem jutott, hogy feltegyék.

Az Egyszer volt… Az emberi test titkainak enciklopédiája valóságos tudományos utazás az emberi testben. Egyértelmű, érthető, átlátható ismerettár, amely akár még szülőként is élvezhető.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Indulj el Mesterrel és barátaival együtt egy lenyűgöző úton! Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű hősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben aprólékos részletességgel bemutatják annak felépítését és működését. Hol születnek a gondolatok? Hogyan működik a szív? Miért lélegzünk? Mitől érezzük az ízeket és a szagokat? Minden kérdésedre választ találsz az emberi testtel kapcsolatban, és mire a végére jutsz megtudod, hogyan épül fel a vérkeringés, mitől ver a szíved és mit tehetsz azért, hogy egészségesen élj.

 A sorozatban még elérhető: Egyszer volt… Az emberiség történetének képes enciklopédiája

Ajánljuk továbbá a Elinor Greenwood: Mit Érzel? Az érzelmek színes világa című kötetet is. Érdekelhet még: Caz Buckingham – Andrea Pinnington: Fedezd fel a környezted! élménygyűjtő album, valamint Az állatvilág utazói és az Állatvilág zenészei című lenyűgöző ismeretterjesztő albumok is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

90%
Nagyon jó

Könnyen érthető, érdekes és informatív ismeretterjesztő album gyerekeknek.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény