Quentin Gréban: Szeretlek, anya!

Íme egy lélegzetelállító album, gyönyörű képekkel és szívmelengető gondolatokkal. A Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomásban tiszteleg az édesanyák előtt. Quentin Gréban belga illusztrátor festményeihez kapcsolódóan magyar alkotók – köztük Berg Judit, Halász Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Erdős Virág, Lackfi János, Tóth Krisztina, Karafiáth Orsolya, Szabó T. Anna – mesélik el, hogy mit jelent nekik az édesanyjuk, és mit jelent számukra az anyaság. Csodaszép és megindító, belelapoztunk és megmutatjuk!

 

Szeretlek, anya! 

 

Szerző, illusztrátor: Quentin Gréban

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-502-2

Korosztály: 5+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sokszor azoknak fogalmazzuk meg a legnehezebben, hogy mennyire fontosak nekünk, akiket a legmélyebben, megmásíthatatlanul szeretünk. Akikkel a kötelékünk nem vágható el. Ők az édesanyáink, és ezek leszünk mi is valakinek, amikor anyává válunk. Ahogy megpillantottuk a zseniális művész, Quentin Gréban festményein az anyákat, éreztük, hogy mennyire jó lenne magyar alkotókat felkérni; írják meg gondolataikat, meséiket, vallomásaikat a belga illusztrátor képei mellé. Így állt össze ez az album, telis-tele hiteles írásokkal az anyaság sokszínűségéről. Almási Kitti, Balázsy Panna, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Erdős Virág, Farkasházi Réka Hadas Krisztina, Halász Judit, Havas Dóra, Horváth Lili, Karafiáth Orsolya, Kádár Annamária, Kárász Eszter, Koós Réka, Kozma Orsi, Krizsó Szilvia, Lackfi János, Nádori Lídia, Péterfy-Novák Éva, Rácz Zsuzsa, Schäffer Erzsébet, Soma Mamagésa , Szabó T. Anna, Szulák Andrea, Szurovecz Kitti, Tóth Krisztina, Tamás Zsuzsa, Tordai Teri, Turi Tímea, Ungár Anikó – ők vállalták, hogy megosztják velünk érzéseiket, emlékeiket, történeteiket. Lepjük meg édesanyánkat, nyújtsuk át annak, aki épp anyává válik, olvasgassuk gyerekeinkkel, hátha könnyebb lesz átadni, hogy mit jelent: Szeretlek, anya!

Az album alapján jelent meg Quentin Gréban Szeretlek, anya! Napló című kötete is, amelyben a könyvből ismert gyönyörű illusztrációk és idézetek inspirálnak bennünket a gondolataink lejegyzésére.

A szerzőtől ajánljuk még a Mi leszek, ha nagy leszek? című mesekönyvet is. Ha szereted a képeskönyveket, ajánljuk továbbá figyelmedbe Piotr Socha: Méhek című albumát, valamint Tom Schamp: Mindenre képes szótárát. Érdekelhet még Claudia Bordin szépséges Meseatlasza is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató