Kiss Noémi: Lámpaoltó Pöttyös néni

Nemrég jelent meg Kiss Noémi első gyerekeknek szóló regénye, Lámpaoltó Pöttyös néni címmel. Az óvodás-kisiskolás korosztálynak szóló mesekönyv egy ikerpár, és a felhőn lakó Pöttyös néni varázslatos kalandjairól szól. Zuglótól a Füvészkertig, na meg a felhők felett! Illusztrátor: Nagy Norbert – belelapoztunk!

 

Lámpaoltó Pöttyös néni

 

Szerző: Kiss Noémi

Illusztrátor: Nagy Norbert

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-375-2

Korosztály: 5-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amália és Dodó ikerpár, a Kolumbusz utcában laknak. És hogy ki Pöttyös néni? Talán boszorkány, vasorrú bába? Furfangos, hóbortos öreg, aki mindig tettre készen a város felett lebeg? Bors néni vagy Csudálatos Mary távoli rokona? Egy biztos: pöttyös a pongyolája, felhőn lakik, fő foglalkozása pedig a lámpaoltás. De ért ő mindenhez, amire a gyerekek vágynak… – Dodó, Amália és Pöttyös néni csodálatos kalandokat és bonyodalmakat élnek át Budapesten, Zuglótól a Római partig, a Margitszigettől a Füvészkertig. Nem a Marson, hanem a Duna felett! Kiss Noémi (Ikeranya, Sovány angyalok) első gyerekeknek szóló regényében egy ikerpár mindennapjai elevenednek meg: egy kis varázslattal – és Nagy Norbert csodálatos illusztrációival – fűszerezve. Óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánljuk.

Kisiskolásoknak ajánljuk még a kezdő olvasóknak szóló cikkünket. Kicsit nagyobbak pedig az Abszolút könyvek sorozatot biztosan szeretni fogják. Olvasástanuláshoz remek tipp Mandl Péter Kiskoboldja, valamint Jakob Martin Strid kultmeséi, a Hihetelen történet az órás körtéről és a Mimbo Jimbo és a hosszú tél, amelyekről ide kattintva olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

 Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató