Keresd meg a karácsonyt!

Az adventi időszakban minden gyerekpolcról előkerülnek a szebbnél szebb ünnepre hangoló kötetek. Ennek szellemében most a Keresd meg a karácsonyt! mesekönyvet hoztuk el, ami nemcsak szórakoztató olvasmány, hanem sok izgalmas tényt is megtudhatnak belőle a karácsonyról a gyerekek.

Keresd meg a karácsonyt!

 

Szerző:Eduardo Trujillo

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2012)

ISBN:978-963-445-336-9

Korosztály: 3-6

 

 

A Keresd meg a karácsonyt! mesekönyv, ismeretterjesztő és böngésző egyben, ami színes, részletgazdag képekkel és sok érdekes tudnivalóval várja a gyerekeket. (Megtalálod a játékautókat a képen? Na és az elejtett cukorkákat?)

Elsőként a karácsony eredetéről olvashatnak benne, ahol említésre kerülnek az inka, az azték, a germán, a római, a keresztény és más vallások hagyományai is. A következő történet Szent Miklós életéről és tetteiről mesél, és megtudhatják, hogy miért és hogyan lett világszerte ismert, továbbá hogy hol, hogyan nevezik. Ezután a három királyok története következik, majd a Szenteste és Mikulás legendája is sorra kerül. Megismerkedhetünk a betlehemezéssel – tudtad, hogy Assisi Szent Ferenc a 13. században jelenítette meg először Jézus születését karácsonykor? – és a karácsonyfaállítás történetével is. Végezetül a könyv érinti napjaink karácsonyát (fehértől a forró égövig), valamint mesél az ajándékozás hagyományáról is, és megmutatja, hogy hogyan ünnepelnek szenteste a világ különböző tájain.

A Keresd meg a karácsonyt! böngészős-feladványaival izgalmas szórakozást kínál a gyerekeknek. A klasszikus kivitelű, részletgazdag képek ugyanis minden oldalon számtalan rejtett kincset, keresgélni való érdekességet rejtenek. Mutatjuk!

A Keresd meg a karácsonyt! sok színes ismerettel, a korosztálynak megfelelően kevesebb, könnyen befogadható szöveggel és részletgazdag, színes illusztrációval várja a kisiskolás gyerekeket.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A karácsony történetét, szellemiségét és a különböző kultúrákban honos szokásait mutatja be a Keresd meg!-sorozat legújabb kötete. Ez a csodás ünnep a világ minden táján gyökeret vert, ám a hozzá kapcsolódó legendák és szokások színes képet mutatnak. Ezt vázolja fel ez a kötet, miközben természetesen rengeteg keresgélnivaló is megbújt a lapokon.

Érdekelhet még: Duck Egg Blue: A tökéletes karácsonyfa, Stephanie Moss: Csengő-bongó karácsonyTovábbi télapós és karácsonyi könyveket találsz ebben az összeállításunkban is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!