Dániel András: Fityirc és a felhő

Mert a kuflizást nem lehet elég korán elkezdeni! Újabb vidám kuflik-lapozó gördült le a nyomdaszalagról, ezúttal a legszürkébb ugródudorssal a főszerepben. A Fityirc és a felhő, a kemény lapos sorozat második része (Pofánka és a szőrmöncök- Színek) a vidám formák világába kalauzolja el a legkisebbeket. Dániel András ezúttal is önfeledt hangulattal, kedves humorral, remek rajzokkal, vidám színekkel várja az apróságokat. A szereplők pedig egészen átlagosak: Fityirc természetesen, aztán egy arra araszoló csiga, és az a bizonyos felhő. A statiszták pedig: színpompás virágok és pillangók, na meg 1-2 vicces ez meg az… Ismerkedj meg velük te is!

Fityirc és a felhő

 

Szerző: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-564-0

Korosztály: 1-3

 

 

Ebben a részben Fityirc épp békésen heverészett az elhagyatott réten, amikor egy bodros felhő úszott el ráérősen felette. Szóba is elegyedtek, és kiderült, hogy felhőnek lenni igazán mókás dolog. Nagyszerűen tud például bukfencezni, bármikor eltakarhatja a napot ha olyan kedve van, vagy épp esőt hullathat bárkire. Sőt, vicces formákat is ölthet, és azzá alakulhat át, amivé csak szeretne. Nézd csak, most elefántformájú! Na jó, de át tud változni puputevévé is? Na és a tekergő kígyó, megy? Csiga? Fityirc?!?

A Fityirc és a felhő egy kedves és szórakoztató kemény lapos könyv, amely vidám színekkel, bájos rajzokkal és karakterekkel varázsolja el a kicsiket. Megmozgatja a képzelőerejüket, és közben a formák világába is bevezeti őket. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kuflizást nem lehet elég korán kezdeni! Most a legkisebbeket hívogatjuk az elhagyatott rétre. Lessétek meg Fityirccel a felhő furcsa formáit!

A sorozatban már megjelent: Pofánka és a szőrmöncök. A kufik-sorozat bekerült a legjobb ovis mesekönyvsorozatok közé. A linkre kattintva kiderül miért, és melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába! Kedvcsinálónak olvasd el a A kuflik és a szélposta, a Kuflik a föld alatt,  A kuflik és a pofavágóverseny, valamint A kuflik és a máshogyoszkóp című kötetekről írt ajánlónkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató