Dudás Gergely: Mackó virágos böngészője

Jupiii, már elérhető Dudás Gergely legújabb furfangos böngészője! Friss és üde, a madárfüttyös tavasz és a színpompás kikelet jegyében. Ha tetszett Mackó karácsonyi böngészője, ezt a kötetet is imádni fogod: csuda szép képek, tarkabarka színek, izgalmas (vagy inkább őrületbe kergető :)) feladványok, és körítésként rövid, vidám történetek várják a gyerekeket. Mackó virágos böngészője – jöhet a kedvcsináló?

Mackó virágos böngészője

 

Szerző: Dudás Gergely

Kiadó: Naphegy Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-476-043-6

Korosztály: 4+

 

 

 

Awwww, Mackónak már nagyon elege van a télből! Folyton bent kell kuksolnia, folyik az orra, a fülei hidegek… De nicsak, már olvad a hó és kibújtak az első hóvirágok is! Beköszöntött a tavasz végre! Gyere, tarts Mackóval, fedezzük fel együtt a nyiladozó természetet! De kösd fel a nacidat, mert ezúttal sem lesz könnyű dolgod a szeleburdi boccsal és barátaival. De ha alaposan megfigyelsz mindent, és türelmes vagy, biztosan megtalálsz majd mindent. Nézd csak!

Szegény vörösbegy mama elrejtette az égszínkék tojását ebben a virágágyásban, hogy biztonságban legyen, de most nem találja. Mackó, mentsd meg a tojást!

Nos, megtaláltad? Gyere akkor, segíts még neki! Keresd meg Mackónak a kosarát, és a gumicsizmáját is légyszi, de jól jönne egy öntözőkanna, és a barátjának, Pandának a virágültető ásója is. Mackó szeret kint lenni a szabadban, hiszen te is, ugye? Megtalálod a sárkányok között a szélforgót, nyalókák közt a buborékfújót, vagy baseball-labdát a virágos réten, hogy játszhasson velük a barátaival? Figyeld csak! Látod a gilisztát a hernyócskák között? Észrevetted a békát a tavirózsás tóban? Na és méhkirálynőt, az elsőként kikelt kiscsibét a tyúkólban, vagy a bárányok közé bújt kiskacsát? Oké, elhiszem, hogy igen, de pikniken a cseresznyét, színpompás tulipánok között a katicabogarat is? Na és a szöcske a facsemetéken, a kék szajkó az áfonyabokron, a színpompás kolibri a pillangók között meg van? Na ugye, hogy ugye? Mennyi izgalmas feladvány vár itt Mackóra és rád! 

Dudás Gergely legújabb könyve rendkívüli képi világával és rejtélyes fejtörőivel az egész család kedvenc böngészője lehet. Vidám és szórakoztató, nagyszerű szemtorna, szuper időtöltés kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mackónak már nagyon elege van a sötét, hideg télből, ezért úgy dönt, gumicsizmát húz, és elindul megkeresni a tavaszt. A Mackó virágos böngészőjében hol a pocsolyákban megbújó békákat próbáljuk megtalálni, hol a tyúkólban frissen kikelt csibét kell megkeresnünk, vagy éppen egy rügyező növényekkel teli réten kutatunk a kis szöcske után. A hosszan tartó böngészés egy szabadtéri ünnepségben végződik.
A főszereplő Mackót Dudás Gergely (művésznevén: Dudolf) a Mackó karácsonyi böngészője című kötetből ismerhettük meg. A pandás képével világhírűvé vált szerző-illusztrátor mackós böngészői és a bennük található furfangos képrejtvények eltűnt tárgyak fellelésére épülnek. Ahogy a karácsonyi, úgy a tavaszi-nyári virágos kötetben is izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra.

Ui.: A gyerekek simán lepipálják ám a felnőtteket! 

Ui 2. Már megint jól kifogtál rajtunk, megállj Dudás Gergő! 🙂

Ismerd meg Dudás Gergely Mackó karácsonyi böngészőjét is! Ajánljuk továbbá a Keress, találj, mesélj! böngészőcsalád Tavasszal, Vidám húsvét, Évszakok, valamint az Erdei nagy böngésző című köteteit is – nézd meg a belapozójukat!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.