Sylvie Misslin: Hahó, királyfi! Merre vagy?

Az interaktív mesekönyvek minden kisgyerek számára élvezetesek, és manapság egyre divatosabbak valamennyi korosztálynál. Az útválasztós gyerekkönyvek, a népszerű kalandjátékok izgalmas hangulatát idézik meg. Ennek a jegyében született Sylvie Misslin és Amandina Piu óvodás újdonsága, a Hahó, királyfi! Merre vagy? című mesekönyv is. Itt ugyanis a történet folytatásáról az olvasó maga dönthet: ahány út, annyi mese. Belevágsz egy izgi kalandba? 

 

Hahó királyfi! Merre vagy?

 

Szerzők: Sylvie Misslin

Illusztrátor: Amandine Piu

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-028-3

Korosztály: 3-6

 

 

A történetben Rozi és Lujzi, a két unatkozó hercegnő a mesebeli királyfit várják. Egyre csak várják, és várják, és várják, hogy egyszer felbukkanjon azon a pompás fehér lovon, úgy, ahogy kell. Egy nap aztán megelégelik, és elhatározzák, hogy kezükbe veszik a dolgot. A kis hercegnők felkerekednek, hogy saját maguk találják meg álmaik hercegét. Vajon ERRE menjenek, amit Rozi javasol, vagy ARRA, amit Lujzi mond? A lányoknak más-más út a szimpatikus, de itt most te döntesz: melyik utat választanád? És aztán? A patakpart mentén menjenek, vagy az erőn át? Vajon vállalják a kockázatot, és bemerjenek menni egy sötét barlangba is? Na és a Sárkányvárba?!? Kopogjanak, vagy jobb, ha belopóznak? Útjuk során sok hasonló döntést kell meghozniuk, és bizony nem mindegyik választás lesz nyerő.

A kis hercegnők útja kalandokkal, veszélyekkel teli. Találkoznak medvével, denevérekkel, sárkánnyal, kétes kinézetű alakokkal, és kedves segítőkkel is. Van, hogy van idejük megpihenni, van hogy menekülniük kell, és olykor talán jobb, ha feladják és elölről kezdik az egészet. Szükség lesz a bátorságukra, leleményességükre, na meg a kitartásukra is. Közben pedig fel kell tenniük a kérdést: vajon minden királyfi gyönyörűséges, és csakis rájuk vár? Segíts kideríteni!

A királyfi nyomába eredtünk mi is

Fentebb már kiderült, hogy a Hahó, királyfi! Merre vagy? számos variációban végigolvasható – a kislányom legnagyobb örömére. Habár esti mesének szántam, azzal nem számoltam, hogy a könyvtől élénkebb lesz, úgyhogy elfelejthettem a gyors elalvást. Hamar kikerekedett a szeme, hiszen a rejtély, a kitűzött cél és a döntések súlya azonnal felkeltették az érdeklődését. Vidám izgalommal vágtunk bele  a vándorlásba újra, és újra, és újra… egészen a boldog végkifejletekig (amit hiába próbáltam kisakkozni előre).

Először persze a legkellemesebbnek látszó útvonalon mentünk végig, de azért mindig volt meglepetés is. Hamar kiderült, hogy nem minden szép ajtó rejt szépséget, nem minden úgy alakul, ahogy vártuk, és persze nem minden az, aminek elsőre gondoltuk. Nálunk például a kis hercegnők a sötét barlangba csak többszöri nekifutás után léphettek be, amikor már minden más kártyát kijátszottunk. De hát nem volt mese, muszáj volt bátorságot merítenünk, ha a dolog végére szerettünk volna járni. Márpedig addig alvásról szó sem eshetett! A kislányom (4 éves) izgult a sárkánynál, menekülni akart a denevéreknél, kacagott a vicces végkifejleteken (én pedig a vámpíron, akiben szerinte nyugodtan megbízhatunk, mert aranyos bácsinak látszik). Szuper közös időtöltés volt, mókával, izgalommal és cinkos felfedezésekkel. Lehet, hogy egy picit később, de nagyon elégedetten aludt el aznap este. Másnap pedig újra belevághattunk a királyficserkészésbe – persze már rutinosan, nem esti mesének 🙂

A Hahó, királyfi! Merre vagy? egy nagyon élvezetes és szórakoztató interaktív mesekönyv, amely felkelti a gyerekek kíváncsiságát és kalandvágyát, serkenti a kreativitásukat és megmozgatja a fantáziájukat is. Nem mellesleg a gyerekek kezébe adja az önálló választás örömét. 

Hahó, királyfi! Merre vagy? egy nagy méretű, szép kidolgozású mesekönyv, amelyben vidám hangulat, tündéri rajzok és megejtően kedves karakterek várják az óvodás gyerekeket. Belevágsz a hercegnős kalandba? Te döntesz!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi lehet unalmasabb, mint üldögélni a hercegnői lakosztályban és a mesebeli királyfira várni? Nem sok minden. Rozi és Lujzi is már torkig van a várakozással, ezért útra kel. De merre induljanak, hogy a királyfi várához érjenek? Merre vezessen az útjuk? Az erdőn át vagy a patak mentén? Belépjenek a sötét barlangba, vagy másszanak fel a domb tetején emelkedő Sárkányvárhoz? Hallgassanak az ismeretlen vadászra, vagy kerüljék el a pókhálós titkos alagutat? A kis hercegnők útkeresése kalandokkal, veszélyekkel teli, és olykor zsákutcába vezet. Segíts nekik választani a számtalan lehetőség között, és dönts te, amikor ők tanácstalanok! Keressétek meg együtt a szép királyfit! Vagy a csúnyát. Vagy valami egészen mást…

Kis hercegnőknek ajánljuk Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve című vidám mesekönyvet is, de érdekelheti őket a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló összeállításunk is. A kalandjátékok szerelmeseinek ajánljuk továbbá Helen Friel – Ian Friel: Titkok szigete – kalandjáték zseniális fejtörőkkel című könyvét. Kicsit nagyobbak pedig élvezettel olvashatják Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című kötetét.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

97%
Nagyon jó

Vidám, szórakoztató interaktív mesekönyv, az útválasztás izgalmával 3-6 éveseknek.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató