Miller-Ferjentsik Viola: Test (SzóKiMondóka)

Az ötrészes SzóKiMondóka mesesorozat tanulságos, kedves történeteken keresztül mutatja be a gyerekeknek a testrészeiket, amelyekkel érzékelik és felfedezik a körülöttük lévő világot. Legújabb, egyben a sorozat záró kötete Test címmel jelent meg nemrég a könyvesboltokban. Az első mesében a sorozatból eddig megismert testrészek összeállnak egy egész emberré, a második mesében pedig minden érzékszervükkel megtapasztalják a Földet a gyerekek. A kötetet Lackfi János Tetőtől talpig… című vidám verse is színesíti, amelyben egyenként mutatja be a testrészeket, és azok egységét.

Az olvasás menekülési útvonalakat alakít ki a gyermek életében. Párhuzamos valóságok jönnek létre, melyekbe van átjárás a köznapi életből. Ott elégtételt lehet venni a sérelmekért, ki lehet próbálni a vágyak megvalósulását. A képzelet is tornázik, és főként elképesztő kaland az egész.

Lackfi János

Belelapoztunk a SzóKiMondóka Testrészek mesesorozat legújabb kötetébe – mutatjuk az ízelítőt!

SzóKiMondóka – Test (Testrészek mesesorozat)

 

Szerző: Miller-Ferjentsik Viola

Kiadó: TreeFa World Productions (2019)

ISBN: 978-615-567-111-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Testrészek mesesorozat ötödik, záró kötetében két mesét olvashatunk. Az elsőben Móna és Marci bábjátékot játszik, és addig vezeti a mese fonalát, míg végre egymásra találnak a testrészek, és összeáll azokból az ember. A Testmesében egy óvodás föld napi ünnepség kapcsán a gyerekek minden érzékszervükkel megtapasztalják a Földet, és gondolataikkal segítenek neki. Lackfi János tréfás gyerekverse egyenként mutatja be a testrészeket, majd egységüket is. Ahogyan a szavakból összeállnak a mondatok és a gondolatok, úgy áll össze a testrészekből a test.

A sorozat további köteti: Láb és kéz, Szem és száj, Orr és fül, Fej és szív

Ajánljuk továbbá a SzóKiMondó Ökomesék – Nulla hulladék kötetéről írt ajánlónkat is, amelyben a kötet ismertetője mellett bővebben olvashatsz a SzóKiMondóka olvasóvá nevelő módszertanáról is.

Érdekelhet még: Jean Barbaud: Egyszer volt… Az emberi test titkainak enciklopédiája (Albert Barillé alapján), valamint Libby Deutsch: Hogyan működik a világ? – A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című ismeretterjesztő kötetek is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.