Carl-Johan Forssén Ehrlin: Szép álmokat, Ella!

Carl-Johan Forssén Ehrlin svéd coach-pszichológus kidolgozott egy módszert, hogy segítsen a mesét hallgató gyerekeknek ellazulni és megnyugodni elalváskor. A Szép álmokat, Ella! egyfajta meditációs mese, amely nemcsak a gyerekkel, hanem a tudat alattijukkal is kapcsolatba lép, hogy ezzel is a nyugodt alvásukat segítse. A kötete a több millió példányban elkelt Aludj el szépen, Bendegúz! finomított folytatása, még több alvást segítő technikával, kislány szereplővel. Ebben a mesében Ella, a kis elefántlány elmeséli nekünk, hogy hogyan sikerül álomba szenderülnie. A magyar kiadás különlegessége, hogy a mesekönyveket Agócs Írisz illusztrálta. Bővebb beszámolót az elalvást segítő mesekönyvekről szóló írásunkban olvashatsz, itt pedig megnézheted a könyv belapozóját!

 

Szép álmokat, Ella!

 

Szerző: Carl-Johan Forssén Ehrlin

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2016)

ISBN: 978-615-559-113-6

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nem vagyok álmos! Szomjas vagyok! Félek! Ha nálatok is gyakran elhangoznak ezek a mondatok lefekvéskor, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj Carl-Johan Forssén Ehrlin pszichológus világhírű, altatást segítő mesekönyveivel. Az első kötetet, az Aludj el szépen, Bendegúz!-t több mint 40 nyelvre fordították le, és hazánkban is óriási sikert aratott. A várva várt folytatásban, a Szép álmokat, Ella! című könyvben, a szülők újabb relaxációs technikákkal, a gyerekek pedig új szereplőkkel ismerkedhetnek meg. Ella, az elefántlány egy varázslatos erdőn keresztül vándorol az álom kapujáig, magával hívva csemeténket is. A svéd pszichológus különleges módszereinek köszönhetően a mesehallgatás során szerzett megnyugtató élmények segítenek a gyerekeknek az ellazulásban, és abban, hogy rövidebb idő alatt és szívesebben aludjanak el. A gyerekek Ella személyében új társat kapnak az álomhoz vezető úton Bendegúz mellé, a szülőket pedig a szerző korábban soha nem közölt, hasznos tanácsokkal látja el új kötetében, és választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre is. A napi altatás rutinja így nemcsak tovább egyszerűsödik, de változatosabbá is válik..

A sorozat első kötete: Aludj el szépen, Bendegúz! Nézd meg a belapozóját, vagy olvasd el bővebb beszámolónkat ezen a linken! További elalvásról szóló mesekönyvekért kattints erre a linkre!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató