Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu csodálatos karácsonya

A finn szerzőpáros furavári lókötői ebben a kötetben elhatározzák, hogy megszerzik egy barátjuknak a város legfrissebb, legillatosabb és legnagyobb szakállú télapóját. Hogy sikerül-e nekik, az a népszerű sorozat tizedik kötetéből kiderül – mutatjuk a karácsonyi epizód belapozóját!

Tatu és Patu csodálatos karácsonya

 

Szerzők: Aino Havukainen – Sami Toivonen

Kiadó: Cerkabella Kiadó (2017)

ISBN: 978-615-580-802-9

Korosztály: 3+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tatu és Patu meghívást kapott a barátjuktól, Verától, hogy töltsék nála a karácsonyt. Csakhogy a dolog rögtön az elején félresiklik, mert a fiúk ELTÉVESZTIK A HÁZSZÁMOT! Verának nyoma sincs, de a fiúk feltalálják magukat. Elhatározzák, hogy meglepik Vera családját: beszerzik nekik a legfrissebb, legillatosabb és legnagyobb szakállú télapót, amit csak találnak a városban! A furavári fivérek kalandjainak ez a tizedik magyar nyelvű kötete, sőt, egy színező foglalkoztató is kapható a főszereplésükkel. A szerzőpáros, Aino Havukainen és Sami Toivonen elnyerte a gyermek- és ifjúsági könyvek illusztrátorainak szóló legrangosabb finnországi elismerést, a Rudolf Koivu-díjat.

A Tatu ás Patu-sorozat további kötetei: Tatu és Patu, a nyomozók, Tatu és Patu trükkös találmányai az idők során, Tatu és Patu, az űrpilóták, tatu és Patu fura altatókönyve, Tatu és Patu fura masinái, Tatu és Patu, a szuperhősök, Tatu és Patu az óvodában, Tatu és Patu elszabadul, Tatu és Patu a munka hevében, Tatu és Patu, asztalhoz!

Télapós és karácsonyi könyvújdonságokért kattints tovább erre a bejegyzésünkre! Ha pedig karácsonyi könyvajándékokat keresel, olvass bele cikksorozatunkba, ahol a gyerekek minden korosztálya számára találsz olvasnivalót.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!