Davide Calì – Marco Somà: A boldogságárus

A boldogságárus gyönyörű, elgondolkodtató története a boldogság kereséséről szól. Manapság minden eladó – olvashatjuk a könyv hátoldalán – de vajon a boldogság is palackozható?

A boldogságárus

 

Szerző: Davide Calì

Illusztrátor: Marco Somà

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-390-8

Korosztály: 5+

 

Csing, csing! Már messziről fel lehet ismerni Galamb úr furgonját vidám csengőhangjáról. Mindenki izgatott amikor megérkezik, mert becses és különleges portékát árul. Ő a boldogságárus! Micsoda, hogy a boldogság megvásárolható?!? Naná hogy! Kimondottan nagy igény van rá, mindenki szeretne belőle magának. Fürj asszony egy nagy dobozt vesz, hogy megoszthassa vacsoravendégeivel, Ökörszem asszony viszont csak egy kisebbet engedhet meg magának.

Cinege asszony hatos csomagot szeretne fiókáinak, Búbosbanka asszonyság pedig karácsonyi ajándéknak szánja.

Akad olyan is, aki alkudni próbál, de Galamb úr kikéri magának, a boldogságnak ára van, nem lehet elkótyavetyélni. Van, aki eleve boldog, de szeretne belőle tartalékba is, akad olyan, aki elvből nem kéri (majd titokban vesz magának) és akad olyan művészlélek is, aki köszöni szépen, nem szeretne boldog lenni. Ám a hosszú nap végén egy üvegcse lepottyan Galamb úr furgonjáról, és amikor Egér úr megtalálja, ráébredünk az igazságra…

A mesekönyv tanulsága, hogy a boldogságot nem lehet pénzért megvásárolni, hiszen ott hever előttünk, bárki számára elérhető. Csakis rajtunk áll, hogy megragadjuk, a lehetőség adott, csak észre kell vennünk.

Davide Calì magával ragadó, elgondolkodtató történetét Marco Somà mesteri illusztrációi teszik még gyönyörűbbé. A boldogságárus egy mély értelmű, beszélgetős mesekönyv gyerekeknek, már hatéves kortól. Kedvcsinálónak nézd meg videónkat is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Galamb úr, a boldogságárus ősrégi, pöfögő furgonnal érkezik. Már sokan várnak rá: ő árulja ugyanis a boldogságot. Sokan vásárolnak tőle: így tesz Fürj asszony, Ökörszem asszony, Csilpcsalpfüzike úr. Olyan is akad, akinek nem kell a boldogság, s olyan is, aki elvből nem vesz ilyesmit. Aztán Galamb úr újra beül a furgonjába, de miközben elhajt, kiesik a kocsijából egy doboz… A lírai mesét művészi illusztrációk teszik teljessé.

Ajánljuk továbbá Rébecca Dautremer: Jussváry Jakominusz gazdag órái, Rachel Bright: A benned élő oroszlán

Érdekelhet még Horváth Ria – Ságodi-Sturm Hajni: Első ÉNtérKÉPem című önismereti kézikönyv is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

90%

Szép, elgondolkodtató történet, festői illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény