Barbara Cantini: Halálka és a kísértetbarát

Halálka 3. - Egy újabb történet, amitől meghalsz a röhögéstől!

Mindenki kedvenc zombilánya ismét porondra lépett! Felkészültél egy újabb haláli kalandra? Halálka egykettőre meghódította a világot, komikusan abszurd meséit eddig 23 nyelvre fordították le. Az oltári sikersorozat legújabb részében egy vérbeli téli történettel, benne egy fő új baráttal, egy db izgalmas rejtéllyel, egy menő bulival, na meg számtalan hullajó poénnal várja a gyerekeket. Halálka és a kísértetbarát – vigyázat, csakis edzett nevetőizmokkal rendelkezőknek!

Halálka és a kísértetbarát

 

Szerző: Barbara Cantini

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-457-824-6

Korosztály: 2-5

 

 

Különös dolgok történtek mostanság Málladozó Villa szerte. Halálka több ízben is valami különös, foszforeszkáló fényvillanásra lett figyelmes. Detektálta, amikor vámpírosat játszott Bu Song kutyusával, de észlelte a hullaszilveszteri ruhapróbán is. Mígnem egy pénteki napon – pont amikor hatot ütött az óra – kopp-kopp, valaki zörgetett az ablakon.

Nicsak, egy szomorkás kísértetfiú foszforeszkált a hidegben! Aha, hát ő a ludas a minapi rejtélyekben! A fiú bekéredzkedett. Persze már előbb is szeretett volna besurranni, de miután a Málladozó Villát bűbáj védi (naná hogy!), engedély nélkül senki nem léphet be. Így nem volt más választása, fel kellett fednie magát, hogy bebocsájtást nyerjen. Kiderült, hogy ő egy szegény, bolyongó szellemgyerek. Még a nevére sem emlékezett! Eddig egy dohos, fekete lyukban bújt el, mert annyira nagyon fénylett, de most valamiért halványodni kezdett. Na de semmi kedve visszatérni abba a kénköves üregbe! Oh, ha csak ilyen egyszerű lenne! Halálka kikérte Ravatal nagypapa szellemének a véleményét, aki hallott már a Feledésről, és megtudták, hogy erre a sorsra azok kerülnek, akik nem emlékeznek a múltjukra és mindenki elfelejtette őket. Halálka máris elszánt nyomozásba kezdett! Meg kell tudniuk, hogy a kísértetgyerek ki lehet! Lássuk csak, frakkos kabát, gallér, mellény, nadrág… – valamikor az 1800-as évek elejéről jöhet!

De ennyi nem elég. Néhay néni szerint (aki épp kedvenc rothadt salátás pitéjét sütötte) ahhoz, hogy végképp el ne vesszen, elengedhetetlen azt is megtudniuk, hogy mi a szellemfiú igazi neve. A küldetés tehát adott: ki kell deríteni, ki volt valójában a szellemgyerek. Csak van egy kis bökkenő: az egyházi anyakönyvi kivonatok a templomban, azaz a Málladozó Villán kívül vannak, ahová a zombilánynak kimerészkedni szigorúan TILOS és VESZÉLYES! Na de nem Halálkának, ugye?

A gépezet beindult és Halálka újabb hahotázós kalamajkákba keveredett. Vajon megússza ép bőrrel? Kiderül, ki is valójában a zombilány szívét egyre jobban meglágyító szellemgyerek? Lesz katarzis és hepiend? Így vagy úgy, az év végi buli nem marad el!

Ez a valaha volt legjobb hullaszilveszter! – lelkendezett Halálka, miközben holtsápadt lovagjával piruettezett.

A Halálka és a kísértetbarát a sorozattól megszokottan sok-sok vidám, hangosan nevetős jelenettel, abszurd humorral és fergeteges illusztrációval várja a gyerekeket. Ismerkedj meg vele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy újabb történet, amitől meghalsz a nevetéstől! Ki lehet az a titokzatos kísértetfiú, aki hullaszilveszter előestéjén megpróbál bejutni a Málladozó Villába? Halálka idegtépő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, honnan jött új, “szellemes” barátjuk. Hűséges barátja, Bu Song, az albínó agár most is a segítségére van. A nyomozás olyan izgalmas, hogy még Halálka is majdnem szívdobogást kap tőle! Új történet mindenki kedvenc zombilánykájáról, aki meghódította a világot, és a történeteit már 23 nyelvre fordították le!

A Halálka-sorozat eddig megjelent kötetei: Halálka 1. – A történet, amin meghalsz a röhögéstől, Halálka 2. – Halálka és az undok unokaöcs

Érdekelhet még: Jakob Marin Strid – Hihetetlen történet az óriás körtéről

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj! Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Újabb sziporkázó mesekönyv mindenki kedvenc zombilányáról. Kacagtatós jelenetek, abszurd humor és fergeteges illusztráció!

  • Tartalom
  • Illusztráió
  • Élmény