Hanna és az elefántnyi távolság

A koronavírusról gyerekeknek – aktuális, hiánypótló, hasznos és praktikus. A Scolar Kiadó újdonsága könnyedén és érthetően magyarázza el az óvodás korosztálynak a koronavírus miatt kialakult helyzetet. Bemutatja hogy mit takarnak valójában, és miért feltétlenül szükségesek a jelenlegi óvintézkedések. Érinti, hogy miért nem találkozhatnak a barátaikkal, mehetnek óvodába, játszótérre, vagy épp a nagyszüleikhez a gyerekek. Szemlélteti azt is, hogy hogyan néz ki a vírus valójában, mekkora, hogyan terjed, és ezt hogyan gátolhatjuk meg. Ötleteket és hasznos tanácsokat is ad, valamint kiemeli, hogy mire kell feltétlenül odafigyelniük a mindennapi életben. Hanna és az elefántnyi távolság – hasznos és kézzelfogható információk egy parányi könyvben. Mi már elolvastunk, átbeszéltük, mutatjuk nektek is közelebbről!

Hanna és az elefántnyi távolság – A koronavírusról gyerekeknek

 

Szerző: Eva Lohmann

Illusztrátor: Dorothea Tust

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-222-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az óvodásoknak és szüleiknek szóló kötet a koronavírus-járvány időszakának nehézségeit, a helyes viselkedés és kapcsolattartás kérdéseit járja körül, a gyerekek nyelvén, miközben elmagyarázza a betegséget okozó vírus terjedésének lényegét is. Játékosan vezeti fel, miért fontos “elefántnyi távolságot” tartani másoktól, miért és hogyan kell kezet mosni, miért nem lehet óvodába és játszótérre menni, miért nem lehet most a nagymamával találkozni vagy zsúrokat rendezni – de mindezek helyett lehet más izgalmas dolgokat csinálni OTTHON! Lehet például erkélypikniket rendezni a szülőkkel és a testvérekkel!

A kiadó újdonságaiból ajánljuk továbbá a Dela Kienle: A világ műanyag nélkül, valamint a Carola von Kessel: Óvjuk a környezetet! című ismeretterjesztő könyveket.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.