Carola von Kessel: Óvjuk a környezetet!

Óvjuk a környezetet! A népszerű Mit? Miért? Hogyan? ismeretterjesztő sorozat újdonságában a környezetvédelem alapjaival ismerkedhetnek meg a 4-7 évesek. A könyvben részletgazdag, felfedezésre ösztönző illusztrációk, izgalmas kihajtható ablakok és számtalan érdekes kérdés várja a mindenre kíváncsi gyerekeket. Óvjuk a környezetet! – íme a belapozó!

Óvjuk a környezetet!

 

Szerző: Carola von Kessel

Illusztrátor: Guido Wandrey

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-078-5

Korosztály: 4-7

 

 

 

A kemény lapos, interaktív kiadványból olyan kérdésekre kaphatnak többek között választ, hogy miért létfontosságúak az élet számára az erdők és a tengerek. Mit tegyünk, ha óvni szeretnénk a természeti erőforrásainkat és kincseinket. Hogyan jut a víz az otthonunkba és hogyan spórolhatunk vele. Megtudhatjuk, hogy mennyi mindenre használjuk az áramot a mindennapokban, milyen környezetbarát energiaforrások léteznek, és hogyan állíthatjuk elő ezeket. Felhívja a figyelmet arra is, hogy milyen veszélyek fenyegetik a különböző élőlényeket, hol és hogyan érzik jól magukat a vadak, és milyen szerepet töltenek be bolygónk életében. Kiderül az is, miért fontos, hogy külön válogassuk a szemetet, és mi történik a hulladékunkkal, amikor a kukákba kerülnek. De a könyv tippeket, ötleteket ad arra is, hogy egy kis odafigyeléssel mit tehetnek akár maguk a gyerekek is Földünk megóvásáért.

Az Óvjuk a környezetet! a Ravensburger-sorozattól megszokott igényes kivitelben és tartalommal várja a kisgyerekeket. Égető kérdések, strapabíró kivitel, részletgazdag illusztrációk, és könnyen érthető, világos magyarázatok, várják őket a könyvben. Az érdeklődést fenntartását izgalmas kinyitható ablakok fokozzák. Extra cukiságként egy kis idegenvezető is kalauzolja a kicsiket a könyvben. Baci, vízcsepp, kuka, földgolyó – rájössz, melyikük az? 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 54. kötetét lapozgatva az óvodások és a kisiskolások megtudhatják, miért szorul a természet védelemre, és mit tudunk tenni a megóvásásért.

Ajánljuk továbbá a környezettudatos gyerekkönyvekről szóló írásunkat is, ahol a legjobb zöld gyerekkönyvekből szemezgethetsz! A Mit? Miért? Hogyan? mini sorozatból érdekelhet még Peter Nieländer: Mit csinál az űrhajós? című ismeretterjesztője is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.