Kőszegi-Arbeiter Anita: Csenge tündérkertje

Anya, csináljunk mi is tündérkertet! – sóvárgott a kislányom amikor először elolvastuk Kőszegi-Arbeiter Anita bájos mesekönyvét. Ami egy-két egyszerű hozzávalóval, csipetnyi kreativitással és leleményességgel nem is nagy ördöngösség, sőt! Tündérkertet bárki varázsolhat az otthonába, ami nemcsak nagyszerű ötlet – amiért rajonganak majd a gyerekek – hanem szuper közös időtöltés is egyben. És ki tudja, ha igazán otthonosra sikeredett, és ha valóban szívvel gondozzuk, egy nap talán tényleg beköltöznek hozzánk az igazi tündérek. Így esett ez Csenge tündérkertjével is.

Csenge tündérkertje – A tündérpalota

 

Szerző: Kőszegi-Arbeiter Anita

Illusztrátor: Tarr Andrea

Kiadó: magánkiadás (2019)

ISBN: 978-615-005-865-8

Korosztály: 3-6

 

 

Csenge egy kedves, álmodozó kislány, aki imádott barkácsolni, és nagyon, de nagyon szerette a tündéreket. Oda volt az összes kis szitakötőszárnyon repkedő apró lényért: rajongott a cukortündérért, a tavasz- és az ősztündérért, a szivárványtündérért… ismerte, és sorolta mindegyiket. Aztán egy csodás napon anyukája egy különleges meglepetéssel készült: közösen elkészíthettek egy igazi tündérkertet! Csenge odáig volt az örömtől és az izgatott várakozástól, alig bírta kivárni, hogy végre belekezdjenek.

Lássuk csak, mire is volt szükségük hozzá? Egy jó nagy cserépre és földre a kerthez, gyönyörű virágokra – Csenge kertjébe kövirózsák és kukacvirágok kerültek – na meg egy takaros kis házikóra a tündéreknek. Hiszen ez csodás lett! Csenge még kék gyöngyökkel is díszítette a kertet: valóságos tündértavat varázsolva belőlük. Már csak a tündérek hiányoztak! Csenge kapott is anyukájától egy pici kék ruhás tündérfigurát. A narancs szárnyas tündérfiú kedvesen mosolygott rá, és igazi éke volt a tündérkertnek. Csenge nagyon boldog volt, de titkon, a szíve mélyén azt remélte, hogy előbb-utóbb igazi tündérek is beköltöznek majd a kertbe. Jöjjön tündér a kertembe! Jöjjön tündér a kertembe! kántálta magában sokáig, behunyt szemmel.

Gondoskodás és szeretet

Aztán amikor Csenge magára maradt és egyedül gyönyörködött a kertben, egyszer csak egy kékes villanásra lett figyelmes. Láss csodát! Három meseszép tündér repkedett a kövirózsák és a kukacvirágok között! Csenge kívánsága valósággá vált!

Ott volt előtte Levendula, a lila ruhás és Menta, a zöld ruhás tündérlány, na meg Akác, a barna hajú tündérfiú. Hívta, hát eljöttek hozzá. A kislánynak majd ki esett a szíve az örömtől. Készítettél nekünk otthont, és anyukáddal meg nagyon szeretitek egymást – csilingelték egymás után a tündérek.

De ez kicsit szűkös nekünk, azt hiszem – vizsgálgatta az apró kavicsházikót, miután leszállt a kertbe.

Igaz, talán a házikó kicsit szűkös lehet három tündérnek, de Csenge hamar talált erre is megoldást. Megkérte az anyukáját, hogy készítsenek egy csodás tündérpalotát az apró jövevényeknek! Méghozzá ki, a tavaszi nárciszok közé, hogy az új otthonuk igazán tágas lehessen. Így már valóban otthonos volt minden, ráadásul egy kis csillámpor segítségével még a nárciszok is virágba borultak örömükben.

Kíváncsi vagy, hogyan készíthetsz te is palotát és tündérkertet? A kedves, beszélgetős történet mellett szuper kreatív ötleteket is meríthetsz a mesekönyvből. Nem mellesleg pedig kiderül az is, hogy egy kis gondossággal és szeretettel, a csoda is biztosan beköltözik az életünkbe. Érdemes megfontolni!

Csenge nagyon szereti a tündéreket, ezért az anyukájával készítenek egy tündérkertet. A kislány azt kívánja, hogy igazi tündérek költözzenek bele. És láss csodát, teljesül a kívánsága!

További kreatív ötleteket találsz Kollár Borbála: Alkoss szabadon! című könyvében. Ajánljuk továbbá Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya című mesekönyvét és Tony Wolf: Mesél az erdő a tündérekről című kötetét is. Böngészd át a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló írásunkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató