David Litchfield: A mackó, a zongora, a kutyus és a hegedű

A mackó és a zongora című mesekönyv 30 országban, több, mint 200 000 példányban kelt el, és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet a 25 legjobb külföldi gyerekkönyv közé választotta. Végre megérkezett a gyönyörűen illusztrált mesekönyv második része, A mackó, a zongora, a kutyus és a hegedű. David Litchfield megindító története a felfedezés öröméről és a valahová tartozás fontosságáról mesél a gyerekeknek egy varázslatosan illusztrált mesekötetben. A történet Hectorról és az ő kutyájáról, Hugoról szól, akik a legjobb barátok is egyben. Hector hegedűművész, de egy nap úgy döntött, hogy nem játszik többet, mert már egyre kevesebben kíváncsiak a zenéjére. Nem úgy Hugo, aki titokban szintén megtanult hegedülni, és kiderült, hogy a világra szóló színpad – Hector soha el nem ért álmai színpada – csakis ő rá vár. Vajon megmaradhat a barátságuk Hugo hirtelen jött sikere ellenére?

A barátság és a megbocsátás üzenete az olvasókban visszhangzik majd, miközben felfedeznek egy fantasztikus és zenei történetet… Egy nagyszerű mese.

School Library Journal

David Litchfield megindító történetét a gyönyörű meseillusztráció teszi még teljesebbé. Nézd meg a kötet belapozóját!

A mackó, a zongora, a kutyus és a hegedű

 

Szerző: David Litchfield

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-592-983-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A díjnyertes A mackó és a zongora bájos és csodásan illusztrált legújabb történetében egy hegedűjátékos kutya és az ő emberbarátja mutatja meg a zene élményét, felfedezve azt, hogy túl a szomorúságon és a külön töltött időkön az igaz barátság örökké megmarad. A hegedűjátékos Hector és az ő kutyája, Hugo a legjobb barátok. Hugo Hector legnagyobb rajongója, és amikor Hector úgy dönt, hogy nyugdíjba vonul, Hugo titokban hegedülni tanul. Hamarosan egy híres zongorista medve meghívja Hugót a csupa állatokból alakított zenekarába, hogy együtt járják be a világot, és játsszanak a hatalmas közönség előtt – ez olyan lehetőség, amiről Hector mindig is csak álmodott. Vajon képes lesz Hector legyőzni a féltékenységét, és együtt tud örülni a barátjával? Ez a szívből jövő történet emlékeztet bennünket arra, mennyiféle siker létezik, miközben a zene és a barátság erejét ünnepli.

Érdekelhet még Robert Munsch: Örökké szeretlek című megindító története is. Ajánljuk továbbá Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene című életrajzi mesekönyvét.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.