Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod!

Igaz Dóra doktormeséi nem ismeretlenek a gyerekek számára. A mesekönyv a Kökörcsin utcai óvoda Mackó csoportjának ügyes-bajos dolgit meséli el, miközben olyan fontos dolgokat érint, hogy mit tehetünk, ha betegek vagyunk, melyik betegség milyen, és hogy kaphatjuk el. Sőt közben az is kiderül, hogy valójában egyik betegségtől sem kell félni igazán. Illusztrátor: Horváth Ildi, mutatjuk a Holnapra kutya bajod! belapozóját!

 

Holnapra kutya bajod!

 

Szerző: Igaz Dóra

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2014)

ISBN: 978-963-410-052-2

Korosztály: 5-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Dani, Bálint, Fanni, Réka, Csilla és a többiek a Kökörcsin utcai óvoda Mackó csoportjából pont olyanok, mint bármelyik más óvodás. Az egyik copfos, a másik szeplős, a harmadik félénk, a negyedik nagyon bátor. Néha bizony betegek is, sőt, néha akkor is meg kell látogatniuk a doktor nénit vagy doktor bácsit, ha éppen nem betegek. Bálint például eltöri a kezét. Réka influenzás lesz. Csillának tojásallergiája van, Rozi pedig bárányhimlős. Ha elolvassátok ezt a mesekönyvet, ti is megtudhatjátok, hogyan működik a varázsszemüveg, ami csak a saját gazdájának engedelmeskedik, hogyan láthatjuk a csontjainkat, ha egyszer nincs mindentlátó szemünk, hogyan cselezhetjük ki a szemtelen Influenza tündért, és miért lett pöttyös a nagyravágyó bárányka… Igaz Dóra mesekönyv megtanítja, hogy egyik betegségtől, sőt, az oltástól sem kell félnünk – inkább meg kell érteni, hogyan működik a testünk!

A Doktormesék-sorozatban megjelent még: Katonadolog! – Nyári doktormesék

Ajánljuk továbbá Finy Petra: A doki-ügy belapozóját is. Érdemes lehet még belenézned Doris Rübel: Mindjárt meggyógyulok könyvekbe is!

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató